در حال بارگذاری ...
...

خبرهایی از اردیبهشت تئاتر در استان قزوین

خبرهایی از اردیبهشت تئاتر در استان قزوین

اردیبهشت تئاتر قطعا ثمرات مثبتی از جهت تعامل و گفت‌وگو بین هنرمندان داشته و این مراسم می تواند تبدیل به جریانی اثرگذار شود.

به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر از ستاد خبری سومین اردیبهشت تئاتر ایران، مدیر اداره کل ارشاد استان قزوین درباره پتانسیل این مراسم در جهت ثمر بخشی بیشتر گفت: «اردیبهشت تئاتر مراسمی است که برای اولین بار در استان قزوین برگزار شد و مورد استقبال قرار گرفت. همین استقبال نشان می‌دهد می‌توان از این مراسم بهره‌های بیشتری برد.»
"محمدحسین شفیعی‌ها" درباره تقدیر از نهادهای دیگر در مراسم اردیبهشت تئاتر نیز گفت: «متاسفانه هنر تئاتر کمتر مورد توجه ارگان‌های دیگر قرار می‌گیرد و در این مورد باید آسیب‌شناسی کرد. در استان قزوین دستگاه‌های دیگر از جمله بنیاد شهید و نیروی انتظامی تعامل مثبتی با انجمن هنرهای نمایشی داشته‌اند و ما اعتقاد داریم در مجموع تقدیر کردن از این ارگان‌ها گام مثبتی است که در جهت تقویت نمایش می‌تواند پشتیبانی‌های بهتر و بیشتری را به همراه داشته باشد.»
مدیر اداره کل ارشاد قزوین درباره برنامه‌های نهاد متبوعش برای افزایش و نوسازی امکانات سخت افزاری گفت: «ما در چهار سال گذشته در استان قزوین کمبود فضای نمایشی داشتیم و برنامه‌های اداره کل ارشاد استان بیشتر متوجه بازسازی سالن‌های فرسوده بوده است. در حال حاضر مجتمع فرهنگی‌ای را افتتاح کرده‌ایم که سالن این مجتمع هم به ظرفیت‌های استان اضافه شده است.»
 "شفیعی‌ها" همچنین دو طرح مهم اداره کل ارشاد را در مورد ساخت سالن نمایش اینگونه تشریح کرد: «در ابتدا پروژه درازمدت تالار شهر در برنامه است که به طور اختصاصی مربوط به تئاتر است و استانداردهای بین اللملی تئاتر در ارتباط با ساخت آن رعایت شده، دومین طرح، ساخت سالنی کوچک‌تر جنب ساختمان اداره کل ارشاد است که فاز دوم آن با تخصیص اعتبار امسال به بهره برداری خواهد رسید تا جوابگوی بخشی از نیازهای هنرمندان تئاتر باشد.»
این مقام مسئول آسیب شناسی خود را از وضعیت تئاتر استان قزوین این گونه بیان کرد: «احساس می‌کنم که نمایشنامه‌های متناسب با فرهنگ و ظرفیت‌های بومی استان کم داریم. ما نیازمند سرمایه‌گذاری جدی‌تری نسبت به این موضوع هستیم. اگر صرفا به نمایشنامه‌های موجود بسنده کنیم و در این زمینه متوقف شویم آسیب‌های زیادی می‌تواند به همراه داشته باشد.»
وی در پایان درباره برنامه‌های اداره کل ارشاد قزوین برای رفع این نقیصه نیز گفت: «برنامه ما در اداره کل اولویت دادن به نمایشنامه‌هایی است که خود گروه تولید می‌کند. این نمایشنامه‌ها می‌تواند در حوزه‌های مختلف اجتماعی- اخلاقی باشد. طبیعتا اگر نمایشنامه‌های تولید شده بر مبنای واقعیت‌ها و مسائل ملموس جامعه باشد استقبال بیشتری صورت خواهد گرفت.»
"شفیعی‌ها" در پایان درباره موفق بودن یک اثر نمایشی نیز گفت: «زمانی که یک نمایش اثر بخش باشد و تماشاگر بعد از دیدن نمایش به نگاه جدیدی برسد آن اثر موفق بوده است و ما همیشه انجمن هنرهای نمایشی را در این جهت تقویت کرده و به این سمت سوق می‌دهیم.»
مسئول انجمن هنرهای نمایشی قزوین: قزوین پایه‌گذار اولین اردیبهشت تئاتر بود
اردیبهشت تئاتر برنامه‌ای بود که سال اول به صورت خودجوش و برای اولین بار در استان قزوین برگزار شد.
ناصر ایزدفر- مسئول انجمن هنرهای نمایشی قزوین- با بیان این موضوع درباره اولین اردیبهشت تئاتر در استان‌ها گفت: «در آن سال ما از آقایان پارسایی و شمقدری دعوت کردیم تا در جشن اردیبهشت تئاتر قزوین شرکت کنند و همین انگیزه‌ای برای برگزاری این مراسم به صورت کشوری شد.»
مسئول انجمن هنرهای نمایشی قزوین درباره مراسم امسال این استان گفت: «ما امسال در نظر داریم در مراسم اردیبهشت تئاتر فقط از مسئولان و متولیانی که در طول سال از تئاتر حمایت کرده‌اند، تشکر کنیم؛ چون احساس می‌کنیم تقدیرهای مناسب از هنرمندان در جشنواره‌ها و اختتامیه‌ها صورت می‌گیرد.»
"ایزدفر" درباره برگزاری بهتر این مراسم نیز گفت: «در دو سال گذشته به دلیل اینکه مراسم اردیبهشت تئاتر در جای دیگر برنامه‌ریزی می‌شود نتیجه آن مراسمی که سال اول و به صورت خودجوش برگزار شد را نداشته است. باید در نشستی همگانی از مسئولان انجمن هنرهای نمایشی سراسر کشور دعوت کرد تا آیین نامه‌ای را برای برگزاری این مراسم تهیه کنند.»
این هنرمند تئاتر قزوین محاسن آیین نامه‌ای شدن اردیبهشت تئاتر را اینگونه ارزیابی کرد: «اگر این مراسم به صورت یک آیین‌نامه در آید هم به شکل مدون‌تری در همه استان‌ها برگزار می‌شود و هم از نظر بودجه‌ای ردیف مشخصی پیدا کرده و ما می‌توانیم هدیه‌ای مناسب و در شان هنرمندانی که مورد تقدیر واقع می‌شوند، تهیه کنیم.»
این نویسنده و کارگردان تئاتر با تقدیر از حمایت‌های ادره کل ارشاد استان مشکل اصلی تئاتر قزوین را بودجه دانست و  اضافه کرد: «یک بودجه مشخص و مناسب، دست اداره کل و انجمن را باز می‌گذارد تا هم از اجرای عمومی نمایش‌ها حمایت کند و هم در برگزاری مراسم‌هایی چون اردیبهشت تئاتر با فراغ خاطر به تقدیر از هنرمندان استان بپردازد. چون این بودجه به طور مستقل در شهرستان‌ها نیست، این مشکلات ایجاد می‌شود.»
وی در خصوص مشکلات آموزشی در استان قزوین نیز گفت: «ما برای آموزش در حد پایه و مبانی مشکلی نداریم و در سال گذشته 189 هنرجو را در حد مبانی آموزش دادیم. مشکل اصلی برای دوره‌های پیشرفته است که قرار بوده کارشناسی از مرکز هنرهای نمایش اعزام شود که تا به امروز برای استان قزوین این اتفاق نیفتاده است.»
ایزدفر با تشریح همایش تئاتر جوان قزوین این گردهمایی را گام مثبتی در جهت نهادینه کردن تئاتر بین جوان ها و خانواده‌ها ذکر کرد و گفت: «همایش تئاتر جوان قزوین در بخش‌هایی چون نگاه هنرجو و تجربه‌های دانشجویی برگزار می‌شود. استان قزوین 11 سال است این همایش را برگزار کرده تا هنرجویان بتوانند تجربه‌های عملی خود را به روی صحنه بیاورند. از طرف دیگر چون ما در این استان تعداد زیادی دانشگاه داریم دانشجویان می‌توانند با شرکت در این جشنواره گام محکمی را به سمت تئاتر حرفه‌ای بردارند.»
این هنرمند تئاتر قزوین در پایان با بیان این که هر سال تعداد زیادی از جوانان هنرجوی استان منتظر فراخوان همایش تئاتر جوان هستند، ادامه داد: «با برگزاری این همایش در استان قزوین ما یک ماه به صورت مرتب اجرای نمایش خواهیم داشت و این همایش توانسته جایگاه خود را میان هنرمندان جوان و مردم استان پیدا کند.»
یک هنرمند تئاتر استان قزوین: اردیبهشت تئاتر حق شناسی از هنرمندان است
اردیبهشت تئاتر اتفاق بسیار خوبی در جهت جمع کردن دوستان قدیم و جدید تئاتری در کنار هم است و یک اتفاق این چنینی در طول سال قطعاً لازم است.
"کیوان حبیبی" یکی از هنرمندان تئاتر استان قزوین مراسم اردیبهشت تئاتر را گام مثبتی در جهت پاسداشت مقام یک هنرمند دانست و ادامه داد: «گذشته از این، تقدیر از فعالان عرصه نمایش در یک استان یک نوع حق شناسی است.»
این هنرمند تئاتر قزوین درباره ثمربخش‌تر کردن این مراسم نیز گفت: «اگر بتوانیم در مراسم اردیبهشت تئاتر اهداف یک ساله نمایش استان را مشخص کنیم، گام مثبتی در جهت ثمربخشی بیشتر این مراسم برداشته‌ایم. مثلا همین که بدانیم در طول سال چند اجرای عمومی خواهیم داشت خیلی مفید است.»
"حبیبی" درباره تقدیر از ارگان‌های خصوصی و دولتی در مراسم اردیبهشت تئاتر امسال نیز گفت: «این موضوع که در مراسم اردیبهشت تئاتر امسال از ارگان‌ها و نهادهای خصوصی و دولتی تقدیر می‌شود، حرکت بسیار خوبی است. همین که از این ارگان‌ها اسمی به میان می‌آید کمک می‌کند تا نهادهای دیگر هم به سرمایه‌گذاری در این زمینه تشویق شوند. به شرطی که این حرکت تداوم داشته باشد و فقط مربوط به امسال نشود.»
وی درباره وضعیت تئاتر در استان قزوین با بیان این که مردم این استان با تئاتر بیگانه نیستند اضافه کرد: «قزوین از جمله استان‌هایی است که به اجرای عمومی وابسته است. مردم با سالن‌های تئاتر آشنا هستند و هنرمندان تئاتر را می‌شناسند. مشکل اساسی ما در استان بحث بودجه است و واقعا اگر کمک ارگان‌های دیگر نباشد، نمی‌توان امیدی به حفظ همین شرایط هم داشت.»
این نویسنده و کارگردان تئاتر با مثبت ارزیابی کردن شرایط هنر تئاتر در استانش ادامه داد: «در قزوین فرهنگ اجرای نمایش جا افتاده و هنرمندان استان هم این با پیگیری و پشتکار اجرای عمومی نمایش خود را دنبال می‌کنند. اداره کل ارشاد هم به حق، در این چند سال مشوق اصلی هنرمندان استان برای پیگیری خواسته‌هایشان بوده است.»
"حبیبی" درباره حمایت سازمان‌های دیگر از تئاتر نیز گفت: «در استان قزوین سازمان‌های فرهنگی-هنری معمولا بلیط‌های 10 روز از اجرای یک نمایش را می‌خرند و یا تهیه کننده‌های خصوصی هستند که هزینه‌هایی در حدود یک تا سه میلیون برای نمایش اختصاص می‌دهند. در اینجا جا دارد از بنیاد شهید نام ببرم که حمایت از سه نمایش را در هر سال در برنامه‌های خود دارد.»
این هنرمند تئاتر قزوین در پایان مهمترین معضل دامن گیر تئاتر در شهرستان ها را کوچ هنرمندان تئاتر به تهران دانست و اضافه کرد: «امیدوارم با اختصاص بودجه‌های کافی این مشکل حل شود و هنرمندان شهرستانی بتوانند در استان خود فعالیت کنند.»