خبرهایی از اردیبهشت تئاتر در استان گلستان

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان معتقد است: «افزایش امید در هنرمندان جوان استان یکی از اهداف برپایی جشنواره تئاتر امیدهای جوان به شمار میرود.»
به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر، "غلامرضا منتظری" در گفتوگو با ستاد خبری اردیبهشت تئاتر ایران گفت: «یکی از ابتکارات استان گلستان برای حفظ جریان تئاتر در همه ردههای سنی، برگزاری جشنواره تئاتر امیدهای جوان بود که در سال گذشته با استقبال زیادی روبرو شد. یکی از اهداف این جشنواره افزایش امید در این دوستان جوان بود که بنا به تصمیم اداره کل مقرر شد، کار برگزیده این جشنواره مستقیما به جشنواره تئاتر استان راه پیدا کند.»
وی در مرور بهترین اتفاقات تئاتری استان در سال 88 به حضور نمایش "مترسک دره جنیان" در جشنواره بینالمللی تئاتر فجر و همچنین تجلیل از استاد نامور از هنرمندان پیشکسوت تئاتر استان اشاره کرد و افزود: «راهیابی 3 نمایش استان به جشنوارههای کودک و نوجوان، رضوی و عاشورایی از جمله دستاوردهای تئاتر سال گذشته بود. از سوی دیگر باید به برپایی دورههای آموزشی تئاتر و میزبانی همایش آیینهای عاشورایی اشاره کنم که با استقبال جدی هنرمندان و مردم روبه رو شد و خوشبختانه دبیرخانه این همایش به نام استان گلستان رقم خورد.»
منتظری درباره برنامههای تئاتری اداره کل در سال 89 توضیح داد: «پایه برنامههای آینده باید به سمت آموزش برود که ما آن را در دو سطح متفاوت آموزش عمومی و آموزش تخصصی برنامهریزی کردهایم. آموزش عمومی تئاتر برای شهرستانهای استان در نظر گرفته شده که با بهرهگیری از ظرفیتهای علمی خود استان انجام خواهد شد. این آموزش نمیتواند فصلی و مقطعی باشد.»
وی دوره های آموزش تخصصی را نیز برای فعالان و هنرمندان تئاتر و در جهت به روز کردن دانش تخصصی آنان دانست که با حضور چهرههای بر جسته و علمی تئاتر کشور برگزار میشوند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان با قدردانی از حمایتهای حسین پارسایی، از برگزاری هر چه با شکوهتر روز جهانی تئاتر در استان گلستان خبر داده و ضمن توضیح درباره این مراسم گفت: «مرکز باید توجه به آموزش را جدی گرفته و از این گذشته مساعدت بیشتری به استانهای کشور به ویژه استان گلستان داشته باشد، در این صورت شاهد تولید کارهای فاخر بیشتری در سطح استان خواهیم بود.»
وی در خصوص انتقاد هنرمندان استان از هزینه شدن اعتبار تئاتر تنها در مرکز استان گفت: «مسلما میزان حمایت مالی که از اهالی تئاتر میشود در اندازهشان آنان نیست و در شهرستان ها نیز این کاستی بیشتر به چشم میآید. اگر ضریب حمایتی مرکز از تئاتر افزایش پیدا کند مسلما به همان نسبت رقم حمایتیمان از شهرستانها بالا میرود.»
"غلامرضا منتظری" در پایان تصریح کرد که در کنار انجمن هنرهای نمایشی استان، شورای سیاستگذاری هنرهای نمایشی با حضور هفت تن از هنرمندان صاحب نام استان در اداره کل شکل گرفته است.
کارگردان تئاتر استان گلستان: مشکل تئاتر شهرستان آموزش نیست، بودجه است
یک کارگردان تئاتر گنبد معتقد است: «اردیبهشت تئاتر نباید بهانهای برای پرداختن به حواشی تئاتر باشد و نه خود تئاتر.»
"حسن رحیمی" با ارزشمند شمردن هر اقدام و حرکتی که به نفع تئاتر استان باشد، گفت: «هر حرکتی که همچون اردیبهشت تئاتر باعث شود تئاتر مورد توجه عام و از سوی دیگر مورد توجه مسئولان قرار گیرد پسندیده است؛ اما در اردیبهشت تئاتر یک نکته غم انگیز وجود دارد و آن این است که تا تئاتر نباشد چگونه برایش اردیبهشت بگیریم؟»
وی با بیان این پرسش که آیا بهتر نبود هزینه چنین مراسمی برای تئاتر شهرستانهایی که طی دو سال گذشته هیچ اعتباری دریافت نکردهاند، مصرف شود؟ گفت: «مسائل مالی خانواده تئاتر، شهرستانهای کشور و شأن و جایگاهشان را با مشکل روبروکرده به طوری که سال گذشته در اردیبهشت تئاتر استان گلستان به هنرمندی که 30 سال فعالیت تئاتری داشته و یک دانش آموخته تئاتر است، کارت هدیه 30 هزارتومانی برای تقدیر میدهند که آن هم تا مدتها پرداخت نمیشود. به اعتقاد من این را نه تقدیر که باید تحقیر نامید.»
"حسن رحیمی" درباره اجرای عمومی نمایش در استان گلستان گفت: «در شهر گرگان تالار فخرالدین اسعدگرگانی شناخته شده است و تماشاگر خود را دارد اما در دیگر شهرهای استان هیچ اتفاقی نمیافتد مگر آنکه کاملا مقطعی و با اجبار یک یا دو روز اجرا در شهرستانی انجام شود.»
وی تصریح کرد: «چون تئاتر بودجه کافی ندارد، بودجهای که به نام استان جذب شده، در گرگان خرج میشود و ما بقی شهرها که مملو از افراد تحصیل کرده و با تجربه هستند بی نصیب میمانند.»
وی که سال گذشته نمایش "در آسمان آلاگل پرندهای می خواند " را تولید و در جشنواره منطقهای اجرا کرده گفت: «این نمایش 25 بازیگر داشت و 3 ماه تمرین شد و در بیرجند هم به عنوان نمایش برگزیده اعلام شد اما کل پولی که دریافت کردیم 600 هزارتومان بود. من باید با این مبلغ چه کنم؟! به عنوان یک تحصیل کرده که اگر کار نکند، خیانت کرده است، از سال 72 تنها سه نمایش روی صحنه بردهام. اینجا هنرمند فوق لیسانس تئاتر داریم که در مزرعه کار میکند! آن وقت گفته میشود که مشکل تئاتر آموزش است. خیر مشکل تئاتر پول است. میپرسم برای تحصیل کردهها چه کردهاید که نگران آموزش ندیدهها هستید؟ وقتی مجالی برای دانش آموختههای بیکار ایجاد نمیکنید چرا بودجه را صرف ورکشاپهایی با استفاده از هنرمندان خارج از استان میکنید؟»
رحیمی با اشاره به حضور پیوسته شهر گنبد در تمام جشنوارههای تئاتر افزود: «شاید در این ایام که در سراسرکشور به یاد تئاتر جشن گرفته میشود بیان این نکته لازم باشد که شهر گنبد که شما کافی است تنها نام آن را در تاریخچه جشنوارههای تئاتر ببینید، در سالهای 87 و 88 حتی یک ریال اعتبار تئاتر دریافت نکرده است.»