خبرهایی از اردیبهشت تئاتر در استان مرکزی

سومین مراسم اردیبهشت تئاتر ایران، چهارشنبه، ۲۲ اردیبهشت ۸۹ به استان مرکزی میرسد.
به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر از ستاد خبری اردیبهشت تئاتر ایران، "خداداد خدام"، رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان مرکزی، با اعلام این خبر گفت: «امسال این مراسم در اراک با برنامههای متنوعی اجرا خواهد شد و ما از هنرمندان فعال و با سابقه استان همچون حجت الله سبزی، عباس سلطانی، رضا یونس فرد، آرش زرمیخی، رویا سبزی، سوسن پرور تجلیل خواهیم کرد».
وی در ادامه افزود: «ما امسال علاوه بر تجلیل از هنرمندان، برنامه تجلیل از کسانی که در طول سال گذشته با حمایتهای خود به تئاتر استان کمک کردهاند را نیز داریم و در این ارتباط از مریم رودباری، خبرنگار نشریه راوی، علی مرادی، مدیر تولید سیمای استان مرکزی و آقای آسفری فرماندار شهر اراک که حمایتهای بسیاری از تئاتر استان مرکزی داشتهاند، تقدیر خواهیم کرد.»
خدام افزود: «هر ساله از هنرمندان شاخص تئاتر استان که دیگر در اینجا حضور ندارند دعوت میکنیم تا در این تاریخ به استان بازگردند، چون اعتقاد داریم حضور آنان در کنار یکدیگر برای هنرمندان جوان ایجاد انگیزه میکند. به نظر من مهمترین وظیفه مراسم اردیبهشت تئاتر ایران در استانها ایجاد انگیزه است. وقتی این هنرمندان جوان ببینند که از آثار هنرمندان باسابقه حمایت شده است، آنها هم انگیزه پیدا میکنند تا بتوانند بیشتر در زمینه تئاتر استان خود فعالیت کنند اما باید توجه داشته باشیم که عدم حمایت هم باعث دلسردی میشود.»
وی در خصوص مشکلات تئاتر استان مرکزی اظهار داشت: «تئاتر شهرستان در چند دهه گذشته بسیار مظلوم بوده است. بخش عمدهای از هزینههای ما پرداخت نشده و این امر باعث دلسردی ما در عرصه کار اجرایی شده، چون ما دیگر بیش از این نمیتوانیم پاسخگو باشیم. ما در اراک مشکل کمبود سالن اجرای نمایش نداریم بلکه مهم ترین مشکل ما بودجه است.»
سومین اردیبهشت تئاتر ایران از دوم اردیبهشت کار خود را در استان همدان آغاز کرده و 30 اردیبهشت 89 در شیراز پایان مییابد.
یک تئاتری اهل استان مرکزی: شکل برگزاری اردیبهشت تئاتر ایران در استان مرکزی متفاوت است
سومین مراسم اردیبهشت تئاتر ایران، چهارشنبه 22 اردیبهشت 89 به استان مرکزی میرسد تا هنرمندان این دیار نیز این روز را در کنار هنرمندان دیگر استانها جشن بگیرند. جشنی که به نظر میرسد میتواند فضایی به وجود آورد تا هنرمندان این استان به طرح مشکلات خود بپردازند.
به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر از ستاد خبری اردیبهشت تئاتر ایران، خلیل خسروبیگی، هنرمند فعال تئاتر در استان مرکزی، در این خصوص میگوید: «مراسم اردیبهشت تئاتر ایران به فراخور میزان توجه به تئاتر در هر استانی برگزار میشد. اما شکل برگزاری این مراسم در استان مرکزی متفاوت است. متاسفانه ما در این استان هیچ وقت برنامه خاصی نداشتیم و همیشه طی این مراسم از چند نفر تقدیر صورت میگرفت و گزارش کار اداره کل تئاتر در سال گذشته خوانده میشد. سالانه در این مراسم از 10 نفر تقدیر میشود و متاسفانه عدهای از این مراسم تقدیر جا میمانند و این هر ساله در استان مرکزی کدورتها را بیشتر میکند.»
خسروبیگی در توضیح دلیل برگزاری این مراسم در این شکل میگوید: «بزرگ ترین مشکل ما این است که مسئول برنامهریزی برای این جشن چندان دغدغه تئاتر ندارد و هیچ وقت آنچنان که باید و شاید در این زمینه برنامهریزیهای خوبی نمیشود. این مراسم در استان مرکزی بیشتر به مراسمی برای گزارش دهی تبدیل شده چون فقط میخواهند در مقابل نمایندهای که از تهران میآید گزارش بدهند که در سال گذشته چه کردهاند.»
وی افزود: «آماری که سال گذشته در این ارتباط ارائه شد اجرای عمومی 20 نمایش در سال بود. اما نمیگویند که این 20 نمایش چگونه اجرا رفتند. بیشتر کسانی که کارهای خود را روی صحنه بردند با هزینه 200 یا 300 هزار تومان بوده است یا اکثر آنها با هزینه شخصی این کار را انجام دادهاند. اما آمار اجرای آنان در گزارشهای کاری ذکر میشود.»
خسروبیگی در ادامه گفت: «علاقمندیم این مراسم بهتر از اینها برگزار شود؛ چراکه تحصیل کردههای بسیاری در سطح استان خود داریم. اما فقط به این دلیل که سیاست گذاران تئاتر ما در استان مرکزی دغدغه این هنر را ندارند همه چیز در بدترین شکل آن اجرا میشود. آنچه من درباره اجرای این مراسم در سال 89 میدانم این است که قرار است چند جلد کتاب هدیه کنند و بعد با 10 تندیسی که از تهران آمده از چند هنرمند تقدیر شود. این یعنی اردیبهشت تئاتری که قرار است امسال برگزار شود؟»
وی در خصوص مشکل اصلی این استان در زمینه هنر تئاتر گفت: «بزرگترین مشکل ما شکافی است که میان فارغ التحصیلان این رشته و کسانی که به صورت تجربی کار تئاتر را دنبال میکنند ایجاد شده است؛ چراکه برای هنرمندان تحصیل کرده ما بسیار سخت است که کسی برای آنان تصمیمگیری کند که خودش نه تنها تحصیلاتی ندارد بلکه مدتهاست که هیچ فعالیتی در زمینه تئاتر انجام نداده است.»
خسروبیگی در پایان گفت: «برای تنها فرهنگسرای ما در استان مرکزی، تئاتر در اولویت بیستم قرار دارد. اگر صبح در این فرهنگسرا دکور نمایش خود را بچینیم، عصر میبینیم که آن را جمع کردهاند. چرا؟ چون یک ارگان آنجا برنامه دارند. با وجود تمامی این مشکلات اکثر فارغ التحصیلان ما یا کار تئاتر را ترک کردهاند یا به تهران مهاجرت کردهاند.»
اردیبهشت تئاتر ایران از دوم اردیبهشت کار خود را در استان همدان آغاز کرده و 30 اردیبهشت 89 در شیراز پایان مییابد.
یک هنرمند استان مرکزی: اردیبهشت تئاتر ایران هنرمندان جوان را برای ارائه آثار بهتر ترغیب میکند
برگزاری مراسمهایی همچون اردیبهشت تئاتر ایران که امسال سومین دوره آن را در استانهای مختلف کشور پیش رو داریم، از یک جهت تمامی هنرمندان استانها را راضی کرده است و آن دید و بازدید همکاران قدیم، پس از مدتها است.
به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر از ستاد خبری اردیبهشت تئاتر ایران، "سهام الدین علامی"، هنرمند فعال استان مرکزی در این باره میگوید: «برگزاری مراسم اردیبهشت تئاتر ایران هر چه نباشد، حداقل تمامی گروهها را دور هم جمع میکند. تنها جایی که این امکان را برای ما فراهم میآورد تا بتوانیم دوستان خود را در کنار هم ببینیم، همین مراسم است. در عین حال افرادی که نمیتوانند به جشنوارههای مختلف راه پیدا کنند را به آنجا میآوریم تا با دیدن دیگر هنرمندان ترغیب شوند و سطح کارهای خود را بالا ببرند.»
وی در خصوص نحوه برگزاری این مراسم در استان مرکزی گفت: «برگزاری این مراسم در استان مرکزی بسیار معمولی است و هیچ اتفاق خاصی در آن نمیافتد. شما میتوانید نمونه این مراسم را در هر جایی مثل مراسمهایی که شهرداری یا استانداری برگزار میکنند هم ببینید.»
علامی در پایان در ارتباط با مشکلات تئاتر در استان مرکزی گفت: «فکر میکنم بزرگترین مشکل تئاتر در استان مرکزی سالنهای اجرای نمایش باشد چون ما هیچ سالن مناسبی برای اجرای آثار خود نداریم. در بحث آموزشی هم وضعیت این استان چندان مناسب نیست. شاید چند ماهی یا چند سالی یکبار در اراک کارگاه آموزشی برگزار شود که البته از آن هم کسی خبردار نمیشود و فقط خود اعضای انجمن هنرهای نمایشی استان در آن شرکت میکنند.»
سومین مراسم اردیبهشت تئاتر ایران که از دوم اردیبهشت در همدان افتتاح شده سیام این ماه در شیراز پایان مییابد.