در حال بارگذاری ...
...

خبرهایی از اردیبهشت تئاتر در استان تهران

خبرهایی از اردیبهشت تئاتر در استان تهران

«برگزاری مراسم اردیبهشت تئاتر اگر با برنامه معین و اهداف مشخص صورت گیرد مطمئنا کمک شایانی به هنر تئاتر خواهد کرد.»

به گزارش دریافتی سایت ایران‌تئاتر از ستاد خبری سومین اردیبهشت تئاتر ایران، جلیل سائلی -مدیر اداره کل ارشاد استان تهران، مراسم اردیبهشت تئاتر را دومین برنامه سال 89 اداره کل ارشاد استان تهران در حوزه تئاتر دانست و اضافه کرد: «اداره کل ارشاد استان تهران در سال 89 فعالیت‌های خود را در حوزه تئاتر با جشنواره تئاتر "طبیعت پاک" آغاز کرد؛ که با استقبال بسیار خوبی از سوی مردم مواجه شد و این جشنواره در واقع پیش درآمدی برای مراسم اردیبهشت تئاتر بود.»
این مقام مسئول، شتابزدگی در اجرای برنامه‌های اردیبهشت تئاتر را از آسیب‌های جدی این مراسم دانست و ادامه داد: «در واقع نتیجه یک سال فعالیت در حوزه تئاتر اعم از کارهای نو و خلاق، محصولات تولیدی فاخر مانند نمایشنامه‌ها و همچنین پرداختن به نقاط ضعف و تهدیدهای حوزه تئاتر باید در مراسم اردیبهشت تئاتر صورت گیرد که غالبا این اتفاق نمی‌افتد. بهتر است این مراسم به نقد و بررسی فعالیت‌های تئاتر بپردازد تا با بهره‌گیری از تجارب یک ساله، مسیر برای سال آیند روشن‌تر شود.»
سائلی در پاسخ  به سوالی در ارتباط با برنامه‌های تئاتری اداره کل ارشاد استان تهران برای سال 89 گفت: «شروع برنامه‌های اداره کل در سال 89 با تئاتر اتفاق افتاد و یکی از دلایل این اتفاق هنری برای اولین بار در تهران بزرگ، تمسک جستن به شعار مقام معظم رهبری بود که سال 89 را سال همت مضاعف و کار مضاعف نام نهادند. این نوید بسیار خوبی برای جامعه تئاتر استان تهران است. ضمناً تولید آثار فاخر نمایشی، آموزش هنرمندان جوان و اجرای نمایش‌های مناسبتی در تالار محراب و همچنین برگزاری همایش‌ها و جشنواره‌های تخصصی در حوزه تئاتر از برنامه‌هایی است که برای امسال در نظر گرفته شده است.»
مدیر اداره کل ارشاد استان تهران در ارتباط با افزایش امکانات سخت افزاری به بضاعت تئاتر استان  اشاره کرد و افزود: «در سال گذشته 3 سالن را برای اجرا، استاندارد سازی کردیم که یکی از این سالن‌ها در تالار محراب قرار داشت و مخروبه ای بیش نبود و هم‌اکنون یکی از سالن‌های فعال مجموعه تالار محراب است. 2 سالن دیگر نیز در شهرستان رباط‌کریم قرارداد که به دلیل عمق کم قابل استفاده نبود. این سالن‌ها نیز به کمک کارشناسان و انجام تعمیرات لازم در اختیار هنرمندان این شهرستان قرار گرفت.»
سائلی مهمترین مشکل تئاتر استان را به کل جامعه تعمیم داد و آن را آشتی مردم با تئاتر دانست و اضافه کرد: «به نظر می‌رسد تئاتر باید جایگاه خودش را تعیین کند بنابراین شناخت این جایگاه و موقعیت آن در میان سایر عناصر فرهنگی به تئاتر کمک می‌کند که ارتباطات و مناسبات خودش را با جامعه و انسان‌های آن و ارزش‌های مذهبی و ملی بر پایه‌های مطلوب‌تری بنا کند.
مدیر اداره کل ارشاد استان تهران در پایان به هنرمندان تئاتر به ویژه نمایشنامه‌نویسان توصیه کرد از منابع غنی دینی اعم از قرآن کریم، نهج البلاغه و... استفاده کنند و در همین ارتباط افزود: «این منابع حاوی پیام‌های ارزنده ای برای سعادت بشر و جامعه بشری هستند که از این پیام‌ها در قالب نمایشنامه بهره‌های فراوانی می‌توان گرفت و برای اعتلای تئاتر که همان اعتلای انسان است بیشتر استفاده کرد.»
مسئول انجمن هنرهای نمایشی استان تهران: تئاتر استان تهران در سال 89 لحظه‌ای متوقف نمی‌شود
«از اینکه  استان‌ها هم صاحب یک جشن تئاتر شدند، خوشحالیم و تلاش می‌کنیم تا با توجه به بضاعت‌مان اردیبهشت تئاتر امسال را به نحو مطلوبی برگزار کنیم.»
"حسین عاطفی"- مسئول انجمن هنرهای نمایشی استان تهران- در ارتباط با برگزاری مراسم اردیبهشت تئاتر استان تهران گفت: «ما در روز 22 اردیبهشت ماه مراسم خود را در سالن آمفی‌تئاتر اداره کل ارشاد استان تهران برگزار می‌کنیم. در این مراسم، از باتجربه‌های عرصه تئاتر، هنرمندان فعال شهرستان‌ها و دفاتر فعال انجمن در شهرستان‌ها تقدیر به عمل خواهد آمد. اضافه بر این از چهار گروه نمایشی که به جشنواره تئاتر فجر و جشنواره‌های خارج از کشور راه پیدا کرده‌اند تقدیر خواهیم کرد.»
عاطفی با اشاره به امضای تفاهم‌نامه اداره کل ارشاد استان تهران با انجمن هنرهای نمایشی کشور گفت: «خوشبختانه با نگاه ویژه آقای پارسایی و تفاهم نامه موجود از اجرای نمایش در تالار محراب حمایت خواهد شد. اگر این کمک‌ها نبود ما نمی‌توانستیم اجرای نمایش را در این تالار احیا کنیم.»
وی حسن‌نیت مسئولان و نگاه خاص آنان به تئاتر را عامل اصلی پیشرفت تئاتر استان تهران دانست و تاکید کرد: «در طول یک سال گذشته موردی را به خاطر نمی‌آورم که برنامه‌ای از سوی ما ارائه شده باشد و از سوی مسئولان اداره کل ارشاد حمایتی صورت نگرفته باشد. این نشان می‌دهد که ما نه تنها مشکلی نداشتیم بلکه از این بابت خوش شانس هم بودیم.»
این کارگردان تئاتر با اشاره به برنامه‌های اداره کل ارشاد استان تهران گفت: «امسال مدیر اداره کل ارشاد استان تهران تاکید ویژه‌ای داشتند که تئاتر در طول سال 89 نباید لحظه‌ای متوقف شود.  برگزاری دوره‌های آموزشی و رونق دادن به اجرای نمایش در شهرستان از مهمترین برنامه‌های ماست، البته این اتفاقات را در کنار جشنواره تئاتر استانی و منطقه‌ای، طبق روال سال گذشته برگزار خواهیم کرد. علاوه بر همه اینها بنا داریم در پایان هر فصل مراسم ویژه‌ای را در سطح استان برگزار کنیم.»
عاطفی در ارتباط با برنامه اداره کل ارشاد استان تهران در جهت فعال کردن سالن‌های تئاتر گفت: «ما چون در سطح استان تهران سالن‌های بسیاری داریم که اکنون مناسب اجرا نیستند به دستور مدیر کل ارشاد قرار است این سالن‌ها شناسایی و کارشناسی شوند تا تالارهایی مناسب اجرای تئاتر در سطح استان داشته باشیم.»
این هنرمند تئاتر در پایان با اظهار امیدواری از اینکه روزی تئاتر تنها به حمایت معنوی ارگان‌های دیگر نیاز داشته باشد، گفت: «اعتقاد دارم اگر تئاتر بودجه کافی داشته باشد تمام مشکلات حل می‌شود و لازم نیست ما نگران این موضوع باشیم که مثلا شهرداری کمک مادی خواهد کرد یا نه.  چون ما زمانی که صحبت از حمایت می‌شود، نگاهی مادی داریم و کمتر به این مسئله فکر می‌کنیم که نهادهای دیگر از تئاتر حمایت‌های معنوی داشته باشند.»
 "مهرداد کوروش‌نیا": اردیبهشت تئاتر تولید تئاتر را به ارمغان می‌آورد
هر جشن یا جشنواره‌ای که بهانه‌ای شود تا اهالی تئاتر در کنار هم جمع شوند اتفاق میمون و مبارکی است.
"مهرداد کوروش‌نیا" یکی از هنرمندان تئاتر استان تهران گفت: «در کشور ما خیلی از کارها برنامه‌ریزی مدونی ندارند و با ثبات نیستند، بنابراین وجود چنین مراسمی بهانه‌ای می‌شود تا هم هنرمندان تئاتر کنار هم جمع شوند و هم پولی به جامعه تئاتری ترزیق شود که این باعث تولید در تئاتر می‌شود و حسن بزرگی است.»
کوروش نیا تقدیر از ارگانها و نهادهای دولتی و خصوصی حامی تئاتر در مراسم اردیبهشت تئاتر امسال را اتفاق مثبتی ارزیابی کرد و گفت: «این تشویق ها باعث می‌شود این جریان ادامه پیدا کند. اگر چه در استان تهران حمایت از تئاتر به مدیران بستگی دارد ولی  این رویکرد مثبت است. در استان تهران ارگانهایی مانند شورای شهر، شهرداری، فرمانداری، سپاه و سازمان تبلیغات با رویکردی فرهنگی تعاملات مثبتی در شهرستان های استان تهران با هنرمندان تئاتر داشته‌اند.
این نویسنده و کارگردان تئاتر در پاسخ به سوالی مبنی بر مشکل ویژه تئاتر در استان تهران گفت: «استان تهران هم پایتخت است و هم 12 شهرستان را تحت پوشش خود دارد، که از منظر سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در ارتباط با تئاتر محروم هستند. همین امر باعث شده نگاه هنرمندان این شهرستان ها دائما به شهر تهران باشد.»
کوروش نیا راه‌حل برطرف کردن مشکلات تئاتری شهرهای استان تهران را اینگونه تشریح کرد: «در درجه اول باید امکانات سخت افزاری استان را گسترش دهیم. در این راستا تجهیز، تعمیر و بازسازی سالن‌های موجود متناسب با اجرای یک نمایش از اولویت برخوردار است. در مرحله بعد باید مطالعه و برنامه‌ریزی برای آموزش و تولیدات تئاتر داشت. در این راستا لازم است که برای حمایت از تئاترهای آماتوری و غیر حرفه‌ای برنامه‌ای جداگانه داشت و با حمایت از گروه‌های حرفه‌ای آنها را نیز مجاب کرد که در شهرستان‌های خود اجرای عمومی داشته باشند.»
وی اختصاص بودجه مناسب را شرط اصلی عملی شدن راهکارها دانست و گفت: «مهمترین مسئله در ارتباط با تئاتر شهرستان‌های استان تهران اجرای عمومی است که اگرچه اکنون وضعیت مناسبی ندارد ولی با اختصاص بودجه‌ای مناسب می‌توان هنرمندان را مجاب کرد در شهرستان‌های خود کار کنند و  به این طریق تئاتر استان را از  ماندن زیر چتر پایتخت نجات داد.»
این هنرمند تئاتر امتیاز خاص استان تهران را در قیاس با استان‌های دیگر بحث آموزش دانست و ادامه داد: «وجود دانشگاه‌ها و آموزشگاه‌های آزاد که دسترسی آن برای هنرمندان شهرستانی استان تهران بسیار  آسان است سبب شده از منظر آموزش تئاتر استان تهران محرومیتی احساس نکند. علاوه بر این ادارات ارشاد شهرستان‌ها نیز به صورت سالیانه برنامه‌هایی برای آموزش تئاتر خواهند  داشت.»
"مهرداد کوروش‌نیا" در پایان با اشاره به استقبال نسبتا مناسب مردم از تئاتر در شهرستان‌های استان گفت: «با وجود نزدیکی به تهران مردم شهرهای اطراف استقبال تقریبا مناسبی از تئاتر دارند که همین استقبال را هم می‌توان با راهکارهای مناسب از جمله استفاده از بیلبوردهای شهری، جراید محلی و شبکه‌های استانی صدا و سیما گسترش داد.»