در حال بارگذاری ...
...

خبرهایی از اردیبهشت تئاتر در استان فارس

خبرهایی از اردیبهشت تئاتر در استان فارس

«در سه سال گذشته بحث اصلی مدیران و مسئولان تئاتری استان، بررسی و حل مسائل زیرساختی تئاتر بوده و ما در این مدت شاهد افزایش تعداد سالن هم بوده‌ایم.»

به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر، "منصور طبیعی" مدیرکل و سرپرست تئاتر در استان فارس معتقد است: «به نسبت کثرت هنرمندان پرتلاش و صاحب سبک در استان فارس، از لحاظ تعداد سالن و تجهیزات فنی مشکلات بسیاری وجود دارد. همچنین در شهرستان‌های مختلف استان فارس مجتمع‌های فرهنگی و هنری و آمفی تئاترهایی که افتتاح شدند تا حدودی توانستند این کمبود را جبران کنند.»
وی تصریح کرد:« در راستای ارتقای این روند، برگزاری جشنواره‌ها و کارگاه‌های آموزشی متعدد به رشد و توسعه تئاتر کمک بسیاری کرده و همچنین کارگاه‌های مختلف کارگردانی، بازیگری، نمایشنامه‌نویسی و مانند این تأثیرات زیادی داشته است.»
طبیعی اضافه کرد:« هنرمندان شیرازی و همچنین هنرمندان شهرستان‌های دیگر استان فارس برنامه‌های نمایشی و تصمیمات مرکز هنرهای نمایشی را به طور دائم پیگیری می‌کنند. به همین خاطر یکی از مهمترین اهداف ما در زمینه تئاتر تمرکز زدایی و نوگرایی در برنامه‌هاست.»
وی خاطرنشان کرد:« ما سعی می‌کنیم فعالیت هنرمندان را در کل استان در نظر بگیریم و این مسئله به یک یا چند شهر خلاصه نشود. به طور حتم وقتی این اتفاق می‌افتد و برنامه‌های مهم، از کلان شهری همانند شیراز به سمت باقی شهرستان‌ها می‌رود، تأثیر مستقیم آن را در ارائه طرح و ایده‌های جدید و محتوای نمایش‌ها خواهیم دید. خوشبختانه این هدف روزانه در حال پیگیری است و تاکنون باعث شده هنرمندان دیگر شهرستان‌ها به نوعی اعتماد به نفس مطلوب برای فعالیت بیشتر برسند. این مسئله باعث کشف استعدادهای جدید شده و بر هزینه‌ها نیز تأثیر گذاشته است.»
این سرپرست تئاتر در استان فارس با اشاره به این‌که تئاتر استان فارس همیشه در تمامی جشنواره‌های ملی، شرکت و حضور فعال داشته افزود:« در همین رابطه و در ایام سوگواری و عزاداری نیز همایش عاشورائیان به صورت ملی در سه نقطه استان برگزار می‌شود و این نشان‌دهنده اهمیت این هنر برای هنرمندان و مسئولان استان است.»
طبیعی درباره برگزاری اردیبهشت تئاتر و تقدیر از هنرمندان شهرستانی گفت:«اردیبهشت تئاتر یک فرصت طلایی و زمان مناسب برای ارائه برنامه‌ها و استفاده از راهکارها و شنیدن نظرات و ایده‌ها و طرح های صاحب‌نظران این عرصه است. به نظر من در مدتی که اردیبهشت تئاتر برگزار شده تأثیرگذار بوده است. از این جهت که مهمترین رویداد تئاتر کشور است و تمامی استان‌ها حاصل یک سال فعالیت‌شان را به نمایش می‌گذراند. زیرا هنر نمایش، هنر مولد و زیربنایی و محرک و مکمل تمامی هنرهاست که از طریق همکاری و پیگیری‌های مکرر به نتیجه خواهد رسید.»
یک بازیگر و کارگردان شیرازی: استان فارس از لحاظ تولیدات آثار نمایشی بسیار قوی است
«هنرمندان و گروه‌های تئاتری در استان فارس با تلاش‌های پیگیر و مستمر خود، همیشه لایق تقدیر هستند و از فعال‌ترین هنرمندان شهرستانی در زمینه تولید آثار نمایشی به حساب می‌آیند.»
"اصغر زیبایی‌نژاد" کارگردان، بازیگر و مدرس تئاتر، استان فارس، انتخاب این استان را برای اختتامیة این دوره از برگزاری اردیبهشت تئاتر شایسته می‌داند و می‌گوید: «در سال 88 اقدامات بنیادی در زمینه تئاتر استان فارس انجام گرفت و خوشبختانه هنرمندان تئاتری به نوعی وحدت و همدلی رسیدند و به نظرم از نوعی رخوت که از سال‌های پیش در آنها به وجود آمده بود، کاملاً دور شدند.»
وی معتقد است: «آن طور که از شواهد و پیشرفت‌ها پیداست در تئاتر استان فارس اتفاقات خوبی در حال وقوع است و به زودی این استان به دوران طلایی خود برمی‌گردد. زیرا هنرمندان این استان همیشه حضور پرشوری در جشنواره‌های متعدد خارج و داخل استان داشته‌اند. البته جشنواره‌ها معیار و ملاک پیشرفت تئاتر نیستند. به نظرم اگر هنرمندان از لحاظ علمی نیز به این هنر توجه کنند و در سطح دانشگاه‌ها پیشروی داشته باشند اتفاقات بسیار بهتر و بزرگ‌تری رخ خواهد داد.»
این کارگردان تئاتر  با بیان این که هنرمندان تئاتر در استان فارس با کم‌ترین بودجه نمایش‌های ماندگاری را به صحنه می‌برند اشاره ‌کرد: «بیشترین تولیدات آثار نمایشی در سطح کشور مربوط به استان فارس است و این خود افتخاری است برای تمامی کشور، اما مسئله بودجه، همیشه از جمله مشکلاتی است که دامن‌گیر گروه‌های تئاتری است.»
زیبایی‌نژاد افزود: «ما لایق انتخاب برای برگزاری اختتامیه اردیبهشت تئاتر 89 بودیم؛ زیرا شایستگی این استان و هنرمندانش بر همه روشن است و من از تمامی کسانی که در برگزاری این مراسم تلاش کردند به خصوص از مرکز هنرهای نمایشی تهران تشکر می‌کنم که این اتفاق را برای شیراز رقم زدند. به نظرم استان فارس باید به عنوان یک پایگاه فرهنگی مهم در کشور شناخته شود.»
مدیر امور هنری استان فارس: برگزاری اردیبهشت تئاتر بر اهمیت این هنر در شهرستان‌ها تأکید می‌کند
«بیشترین تغییرات و پیشرفت‌ها در زمینه رشد تئاتر در استان فارس در سال 88 بود زیرا تا پیش از آن انجمن‌های هنرهای نمایشی در سطح استان، تقریباً به حالت تعطیل درآمده بودند.»
"علی ثابت"، مدیر امور هنری استان فارس اوج پیشرفت و تحولات این استان را طی دو سال اخیر دانست و گفت: «تا قبل از سال 86 تولیدات گروه‌های تئاتری کاهش یافته بود. به طوری که در طول سال 4 یا 5 نمایش تولیدی داشتیم، اما با تغییرات در کادر مدیریتی و حضور مسئولان جدید و بررسی مسایل مختلف مربوط به تئاتر، زیرساخت‌های هنر تئاتر مورد تحلیل قرار گرفت و پس از آن با پیگیری‌های مکرر، روز به روز روند روبه رشدی داشتیم. هم‌اکنون 26 شهرستان در استان فارس دارای انجمن هنرهای نمایشی هستند و نزدیک به 200 گروه نمایشی فعالیت می‌کنند.»
وی مهمترین هدف، انجمن هنرهای نمایشی را ایجاد انگیزه در شهرستان‌ها دانست و تصریح کرد: «زیرا به نظر من سال 87 از ضعیف‌ترین سال‌های فعالیت تئاتر استان فارس به شمار می‌آید.
به همین دلیل بعد از هم‌اندیشی‌های مختلف و جلسات هفته‌ای به این نتیجه رسیدیم که بهترین راه برای ایجاد انگیزه در گروه‌های مختلف تئاتری، برگزاری جشنواره‌های موضوعی متعدد برای سال 88 است و از همان موقع برای هر چه سریعتر برگزار شدن جشنواره‌ها توزیع بودجه را آغاز کردیم.» ثابت تصریح کرد: «این تصمیم چند نتیجه مثبت در برداشت: در ابتدا تئاتر شهرستان‌های استان، رونق بسیاری پیدا کرد و هنرمندان فعالیت‌های خود را برای شرکت در جشنواره و تولیدات آثار نمایشی آغاز کردند و در نتیجه این امر باعث شد گروه‌ها ساماندهی شوند. در مرحله بعد و در کنار برگزاری جشنواره‌ها، سالن‌های تمرین و اجرا تجهیز شدند. این تجهیزات فنی به آماده‌سازی نمایش توسط گروه‌ها و سرعت آن کمک بسیاری کرد. از دیگر مسائل که به بهبود وضعیت تئاتر در زمان برگزاری جشنواره‌ها و مابین آن کمک کرد، حضور دایمی مسئولان شهرستان‌ها بود که خوشبختانه همچنان ادامه دارد.»
وی سپس به حمایت مالی از تئاتر اشاره کرد و افزود: «خوشبختانه حمایت و کمک مالی از سوی فرماندار، شهردار و شورای شهر برای پیشبرد اهداف تئاتر در استان وجود دارد و به همین دلیل ما توانستیم چند جشنواره در سطح استان برگزار کنیم.»
ثابت تاکید کرد: «یکی از مهمترین مسئله‌هایی که هنوز هم مد نظر است، مسئله مخاطب‌ شناسی است. به نظر من اگر تئاتر در استان فارس و یا به طور کل در کشور آن طور که باید جایگاه خودش را پیدا نکرده به دلیل عدم تماشای تئاتر از سوی کودکان و عدم شناخت و آموزش این هنر در کودکی است. به همین خاطر در سال 87 بالغ بر 200 مراسم پرده‌خوانی و چاووش‌خوانی و نمایش‌های صحنه‌ای برای 400 مدرسه اجرا شد و نتیجه خوب آن، این بود که هم‌اکنون مسئولان مدارس، برنامه تماشای تئاتر را برای دانش‌آموزان از مهمترین مسایل خود می‌دانند و خوشبختانه آموزش و پرورش همکاری بسیاری در این زمینه با معاونت هنری دارد. همچنین در ایام محرم و صفر گروه‌های نمایشی تعزیه به مساجد، دانشگاه‌ها، حسینیه‌ها و محلات فرستاده می‌شوند که با استقبال فراوانی روبه رو شده‌ایم.»
ثابت سپس به تعداد تولید تئاتر در استان فارس پرداخت و گفت: «خوشبختانه تعداد اجرای نمایش در شهر شیراز به 35 اجرای عمومی رسید و در سطح استان در سال 87 و 88 نزدیک به 200 اجرای عمومی نمایش داشتیم که این خود نتیجه بسیار مطلوبی است. در سال 88 نیز بیش از 20 جلسه با مسئولان در رابطه با مسائل و مشکلات تئاتر برگزار شد و از این طریق توانستیم خواسته‌های هنرمندان و گروه‌های تئاتری را بررسی و پیگیری کنیم و همچنین با ادامه یافتن این جلسات پیشنهاد ساخت سالن و افزایش بودجه را ارائه کردیم، که این همکاری همچنان ادامه دارد.»
این هنرمند تئاتر اردیبهشت تئاتر تا چه حد می‌تواند نیازهای هنرمندان شهرستانی را برآورده کند، گفت: « برگزاری چنین برنامه‌ و مراسمی در مسئولان ایجاد دغدغه می‌کند که این خود بسیار مهم است. زیرا وقتی یک ماه به مسائل و مشکلات تئاتر در شهرستان پرداخته می‌شود، قطعاً تأثیر بسزایی در روند روبه رشد این هنر در شهرها و استان‌های مختلف کشور خواهد داشت. البته امیدواریم مرکز هنرهای نمایشی در این زمینه حمایت بیشتری از استان‌ها داشته باشد و برگزاری اردیبهشت تئاتر بهانه‌ای باشد برای همکاری‌های بیشتر و جدی‌تر تمامی مراکز هنرهای نمایشی در سطح کشور.