در حال بارگذاری ...
...

سبک‌های هنری برخاسته از ضرورت تاریخی هستند

سبک‌های هنری برخاسته از ضرورت تاریخی هستند

نشست بررسی و روخوانی کتاب "هنر اجرا" نوشته "رزلی گلدبرگ" و با ترجمه "مریم نعمت‌ طاووسی" یکشنبه ۲۳ خرداد در کتابخانه مجموعه تئاترشهر برگزار شد.

به گزارش سایت ایران تئاتر، در این نشست قطب‌الدین صادقی، محمدحسین ناصربخت و مریم نعمت طاووسی حضور داشتند و به بحث درباره ابعاد مختلف این کتاب پرداختند.
در ابتدای نشست "مریم طاووسی" ـ مترجم کتاب ـ گفت: «هنر اجرا در قرن بیستم هنری است سهل با بی‌ ثباتی‌های بی‌پایان. هنرمندانی که از محدودیت فرم‌های تثبیت شده و کلیشه شده بیزار بودند این آثار را آفریدند تا هنر خود را بی پرده به مردم نشان دهند.»
سپس "قطب‌الدین صادقی" با گلایه از دانشجویانی که بدون مطالعه و صرفاً از روی تقلید به سراغ آثار غربی می‌روند، گفت: «هنر اجرا از کتاب‌های مفیدی است که به ما یادآوری می‌کند اتفاقاتی که در تئاتر  غرب رخ داده ضرورت فلسفی دارد.»
وی افزود: «در قرن بیستم کارگردانان به نوعی خود را از زیر بار هنر سنتی نجات دادند و خواستند به چیزی فکر کنند که تنها متکی به گذشته نیست.»
صادقی در ادامه گفت: «این کارگردانان دنبال زیبایی‌شناسی و مناسبات جدیدی بودند و شیوه‌های کهن را کنار گذاشتند.»
این مدرس تئاتر همچنین عنوان کرد: «متأسفانه هنر ما روند تکاملی تئاتر غرب را طی نکرده و ویژگی این کتاب در این است که این سیر تکوینی را نشان می‌دهد. اینکه سبک‌های هنری برخاسته از ضرورت‌های تاریخی هستند.»
در ادامه جلسه "محمدحسین ناصربخت" هنر اجرا را یکی از مهمترین کتاب‌ها در حوزه پرفورمنس خواند و گفت: «این کتاب جزو مراجع معتبر در غرب است و نشان دهنده روح پر تلاطم زمانه و تأثیر آن بر هنر است.»
وی افزود: «اتفاق مهمی که در این کتاب رخ داده شکستن مرزها است؛ چرا که از هنرهای گوناگونی صحبت می‌کند که پرفورمنس را به وجود آورده‌اند.»
این نشست با روخوانی کتاب توسط ناصربخت و پرسش و پاسخ شرکت‌کنندگان پایان یافت.