”پوپک عظیم پور”: جشنواره از دوره هفتم تا به امروز پیشرفت قابل توجهی داشته است

"پوپک عظیم پور"، پژوهشگر نمایش عروسکی معتقد است: «جشنواره بینالمللی تئاتر عروسکی تهران- مبارک از دوره هفتم و هشتم رو به پیشرفت بوده است.»
عظیمپور در گفتوگو با سایت ایران تئاتر، میافزاید: «هنرمندان تئاتر عروسکی در دورههای برگزاری جشنواره موفق به تبادلات فرهنگی شدهاند و با حضور در جشنوارههای خارجی و با دیدن این آثار در جشنواره ایران، تاثیرات قابل توجهی دریافت کردهاند.»
این پژوهشگر همچنین بر این باور است که در حوزه تئاتر عروسکی دانشگاهی هم پیشرفت قابل ملاحظهای صورت گرفته چنان که در دورههای قبل شاهد حضور دانشجویان در کنار اساتید در جشنواره عروسکی بودیم و این حضور نشانه دلگرم کنندهای برای دانشجویان است که نتایج آن هم خروجی بهتری برای برای حضور در سطح حرفهای خواهد بود.
در عین حال عظیمپور رفتن به خارج از کشور و حضور نمایشهای خارجی را ملاک و معیار درستی برای ارزیابی فعالیتهای تئاتر عروسکی نمیداند، چون معتقد است این خود نشانگر خروج پتانسیل نمایش عروسکی خواهد بود.
وی با تأکید بر وجود نگاههای نو در آثار ایرانی، این مورد را نشانه قابل توجه بودن در برابر آثار خارجی میداند؛ چرا که به گفته او آثار خارجی آن قدر به لحاظ تکنولوژیک پیشرفته هستند که آثار ایرانی در این رابطه با آنها قابل مقایسه نیستند و فقط به لحاظ تفکر و ایده خودنمایی میکنند.
این عضو مبارک یونیما با اشاره به متونی که در جشنواره سیزدهم پذیرفته شدهاند، این جشنواره را شگفت انگیز خوانده و در این باره میگوید: «در جشنواره اخیر هم حرفهایها و هم قشر جدیدی از دانشجویان در کنار هم کار خواهند کرد. این با هم بودن دو نسل، نوعی هماهنگی ایجاد میکند و این آثار به نحوی غربال خواهند شد تا در مراحل نهایی شاهد شگفتانگیزی بیشتری باشیم.»
وی توصیه میکند که سیاستگذاران جشنواره به بخش پژوهش توجه بیشتری نشان بدهند، هر چند که در این رابطه خبرهای خوبی شنیده شده مبنی بر این که در بخش پژوهش و سمینار جشنواره سیزدهم شاهد حضور اساتید و نام آوران جهانی خواهیم بود.
عظیمپور در پایان پیشنهاد میدهد که هزینه یک دوره جشنواره، صرف راهاندازی یک تالار تخصصی و تجهیز سالنهای موجود برای حضور بیشتر نمایشهای عروسکی شود.