در حال بارگذاری ...
...

محسن حسینی و کارگردانی نمایشنامه‌ای از بهرام بیضایی

محسن حسین نمایشنامه”جنگ‌نامه غلامان” نوشته بهرام بیضایی را برای جشنواره آئینی و سنتی کارگردانی می‌کند.محسن حسینی پژوهشگر، نویسنده و کارگردان تئاتر در گفت‌وگو با سایت ایران تئاتر درباره اجرای این نمایش گفت:«اجازه کارگردانی این نمایش را از بهرام بیضایی گرفته‌ایم و بنا بود تا کنون تمرینات این نمایش آغاز شده باشد که به خاطر تغییر زمان برگزاری جشنواره آئینی و سنتی، تمرینات هنوز آغاز نشده است.»

محسن حسین نمایشنامه”جنگ‌نامه غلامان” نوشته بهرام بیضایی را برای جشنواره آئینی و سنتی کارگردانی می‌کند.
محسن حسینی پژوهشگر، نویسنده و کارگردان تئاتر در گفت‌وگو با سایت ایران تئاتر درباره اجرای این نمایش گفت:«اجازه کارگردانی این نمایش را از بهرام بیضایی گرفته‌ایم و بنا بود تا کنون تمرینات این نمایش آغاز شده باشد که به خاطر تغییر زمان برگزاری جشنواره آئینی و سنتی، تمرینات هنوز آغاز نشده است.» وی افزود:«طبیعی است که در این نمایش از ژانرها و مدل‌های نمایشی سرزمین خودمان استفاده می‌شود. در نمایش از عروسک‌ هم استفاده خواهیم کرد و به همین خاطر باید یک دوره work shop عروسک‌گردانی قبل از ‎آغاز تمرینات برگزار کنیم. این عروسک‌ها، عروسک‌های بزرگ و سنگینی شبیه به بونراکوهای ژاپنی هستند و کارگردان با آن‌ها مکانیزم خاصی می‌خواهد که عروسک‌گردان در پشت عروسک پنهان نمی‌شود و خودش نقشی دارد.»
وی درباره دیگر طرح‌های خود گفت:«یک نمایش شش دقیقه‌ای را در جشن بازیگر به شکل سولو و انفرادی درباره آنتوان آرتو اجرا کردم که به شکل یک مقاله صحنه‌ای بود و علاقه‌مندم به یک کار کامل تبدیل شود.»
وی درباره این علاقه گفت:«50 سال حیات هنر آوانگارد را مدیون نظریات آرتو هستیم که خود در 26 کتاب آن‌ها را ارائه کرد. آرتو از این نظر برای من شاخص است که نظریات کوبنده او در دهه‌های 30 و 40 در جامعه تئاتر فرانسه و چشم‌اندازهایی که برای تئاتر به رشته تحریر درآورد پنج سال است که هنر آوانگارد را تغذیه می‌کند.»
حسینی درباره اجرای عمومی نمایش”شهرزاد و هفت قصه‌اش” که در بیست‌وسومین جشنواره تئاتر فجر آن را اجرا کرده بود گفت:«شاید از اجرای این نمایش انصراف بدهم. قول داده بودند که تالار چهارسو را در اختیار ما قرار دهند. اما الان می‌گویند تالار چهارسو برای گروه‌های خاصی است. من نمی‌دانم منظور از گروه چیست، کار ما به شکلی است که حتماً‌ باید در تالار چهارسو اجرا شود. این یک نمایش مولتی مدیا است و ما به سالن انتظار تالار چهارسو نیاز داریم. من برای جشنواره یک طرح 48 صفحه‌ای دکوپاژ شده دادم و تاکید من روی یک سالن خاص، به خاطر شرایط کار است.»
وی در ادامه تصریح کرد:«اول به ما می‌گویند در خرداد ماه نمایش را اجرا کنید، بعد می‌گویند شهریور و بعد مهر ماه و در ماه رمضان، اما در ماه رمضان نمی‌توانیم نمایشی مثل شهرزاد را اجرا کنیم. 15 دقیقه از کار ما یک ساعت قبل از جشنواره حذف شد و این نشان می‌دهد که کار ما برای ماه رمضان مناسب نیست و نباید در ماه رمضان اجرا شود.»
وی خاطر نشان کرد:«وقتی اجرای یک نمایش با تاخیر روبرو می‌شود گروه به هم می‌خورد و بازیگران سر کارهای دیگری می‌روند، در حال حاضر یکی از بازیگران ما در اروپا است و یکی هم در کار دیگری مشغول است. من برای این نمایش سه ماه تمرین می‌خواهم که بنا داریم از 10 روز دیگر کار را آغاز کنیم. در این مدت منتظر می‌مانیم که ببینیم این نکات روشن می‌شود یا خیر؟ یعنی می‌شود نمایش را در آبان ماه و بعد از ماه رمضان اجرا کرد یا خیر؟»
وی در پایان افزود:«نمایش”شهرزاد و هفت قصه‌اش” باید قوی‌تر از ”مده‌آ“ و ”اورفه” باشد و من اصلاً در این زمینه شوخی ندارم.»