در حال بارگذاری ...
...

برگزیدگان بخش تئاتر جشنواره ملی تئاتر جوان ایرانی معرفی شدند

برگزیدگان بخش تئاتر جشنواره ملی تئاتر جوان ایرانی معرفی شدند

مراسم اختتامیه بخش تئاتر نخستین جشنواره ملی تئاتر جوان ایرانی با حضور اسفندیار رحیم مشایی مشاور فرهنگی ریاست جمهوری و مهرداد بذرپاش رئیس سازمان ملی جوانان شنبه ۲۶ تیرماه در تالار اصلی مجموعه تئاترشهر برگزار شد.

به گزارش سایت ایران تئاتر، در این مراسم پس از پخش تصاویری، "علی سلیمانی" دبیر بخش تئاتر جشنواره، گزارشی از روند برگزاری جشنواره ارائه داد.
سپس "مهرداد بذرپاش" رئیس سازمان ملی جوانان طی سخنانی دو هدف عمده جشنواره را معرفی جوانان مستعد عنوان کرد و گفت: «جشنواره ملی جوان ایرانی فرصتی برای دیده شدن جوان ایرانی از روستا تا کنار تئاترشهر است.»
وی افزود: «در سال اول جشنواره سعی کردیم تا حد نسبی به اهداف خود دست پیدا کنیم و تا حد زیادی موفق بودیم.»
در ادامه مراسم قطعه‌ای نمایشی توسط رحیم بهبودی‌فر اجرا شد.
سپس خسرو احمدی به نمایندگی از هیأت داوران بخش عروسکی و تئاتر کودک به قرائت بیانیه این هیأت پرداخت و سپس آرای این بخش متشکل از مرضیه محبوب، حسن دادشکر و خسرو احمدی به شرح زیر قرائت شد:
در بخش نمایشنامه‌نویسی هیأت داوران هیچ برگزیده‌ای نداشت.
در بخش موسیقی از حسین فولادچی (آوای بیستون) تقدیر شد.
طراحی صحنه: برگزیده سوم به صورت مشترک به میلاد حسین‌زاده (نقل پیچای و مومای) و آیدا دولت‌آبادی (وقتی ماهی غرق می‌شود) اهدا شد.
فاطمه ذوقی و محمدرضا عباسی (آوای بیستون) نیز به عنوان برگزیدگان دوم انتخاب شدند و جایزه اول نیز به الهام زنبوری و زهرا رودکی برای طراحی صحنه نمایش «دختر، دریا، نوازنده» اهدا شد.
طراحی و ساخت عروسک: جایزه سوم به الهام زنبوری و زهرا رودکی (دختر، دریا، نوازنده)، جایزه دوم به فاطمه ذوقی (آوای بیستون) اهدا شد. هیأت داوران هیچ‌یک از طراحان را شایسته رتبه اول ندانست.
بخش بازیگری: ضمن تقدیر از نگین عباسی و حسین نورمحمدی (وقتی ماهی غرق می‌شود)، جایزه سوم به علیرضا محزون (نقل پیچای و مومای)، جایزه دوم به یاسر خاسب (هدیه مرموز) و جایزه اول به بهنام شرفی (ماه تی‌تی) اهدا شد.
در بخش عروسک‌گردانی میثم بیدقی (دختر، دریا، نوازنده) جایزه سوم را دریافت کرد.
جایزه دوم به محسن خروبک و شیوا تربند و شیدا استادنیا به خاطر نمایش (آوای بیستون) اهدا شد، جایزه نخست نیز به سامان فرشیدنیا، شیدا استادنیا و سمیرا یزدان‌پژو (آوای بیستون) اهدا شد.
بخش کارگردانی: جایزه سوم به فاطمه ذوقی (آوای بیستون)، جایزه دوم به گیتا بهادری (ماه‌ تی‌تی) اهدا شد و هیأت داوران در این بخش برگزیده اول نداشت.
نمایش برگزیده جشنواره در این بخش (بی‌قصه) از اردبیل معرفی شد.
در ادامه مراسم رحیم مشایی به ارائه سخنانی کوتاه پرداخت و گفت: «شور و نشاط جوان ایرانی زندگی بخش است. از جوان ایرانی که امروز افتخار ملت ایران است و از آینده‌ای روشن برای کشور عزیزمان خبر می‌دهد قدردانی می‌کنیم.»
وی افزود: «متأسفانه جوان ایرانی از نگاه کارشناسان با بی‌لطفی نگریسته شده و طوری به جوانان نگاه می‌شود که گویی جوانان جامعه‌ای پر هزینه و کم فایده تلقی می‌شوند. این در حالی است که ایران عزیز ما پس از دوره فترت عزم خود را جزم کرده تا به سوی دنیای برتر حرکت کند و نیازمند جوان ایرانی است.»
ادامه این مراسم به بخش دوم اهدای جوایز اختصاص داشت که جوایز بخش خیابانی جشنواره را در بر می‌گرفت. در این بخش علیرضا دهقانی به نمایندگی از هیأت داوران به قرائت بیانیه پرداخت و سپس آرای هیأت داوران متشکل از مریم معترف، اصغر همت و علیرضا دهقانی به شرح زیر قرائت شد:
بخش طرح و ایده: در این بخش از امیر کربلایی‌زاده (مقصر کیست)، علی‌اصغر خطیب‌زاده (خوان هشتم) و جمشید عسگری (غنی) تقدیر شد، جایزه سوم به حسین عبداللهی (سرگذشت بازگشت از تهران)، جایزه دوم به آرش ساربان و علی بنائیان (چیزی شبیه توهم) و جایزه اول به علی عطایی و علی رحیمی (لاف) اهدا شد. بخش کارگردانی: هیأت داوران با تقدیر از علی‌اصغر خطیب‌زاده (خوان هشتم)، جایزه سوم را مشترکا به مرضیه آزادی خالص (بیس)، رضا برات‌زاده (رزم آخر)، علی عطایی و علی رحیمی (لاف)، جایزه دوم را به لیلا پوربختیاری (آهنگ ایل) و جایزه اول را به آرش ساربان و علی بنائیان (چیزی شبیه توهم) اهدا کرد.
بخش بازیگری: هیأت داوران در این بخش با تقدیر از احمد صمیمی، میلاد مولوی، علی رحیمی، امین وحیدی‌پور و حسام خلیل‌نژاد، جایزه سوم را به عاطفه زمانی (خط قرمز) و سید محمود موسوی (غنی)، سیدعباس بهبودی (مقصر کیست)، جایزه دوم را به صورت مشترک به مجید وحیدی (خوان هشتم)، آرش ساربان (چیزی شبیه توهم) و جایزه اول را به صورت مشترک به محمدهادی عطایی (تبر در چشم) و علی غابشی (چیزی شبیه توهم) اهدا کرد. در بخش نمایش‌های آیینی هیأت داوران با تقدیر از گروه‌های اجرایی نمایش‌های (تراژدی آب) و (جمجمه خاتون)، جایزه سوم را به صورت مشترک به گروه‌های نمایشی تمنای باران وآفر، حتن، چوب‌بازی، جایزه دوم را مشترکا به گروه‌های نمایشی رزم آخر و آهنگ ایل و جایزه اول را به گروه نمایشی (بیس) اهدا کرد.
سپس بابک حمیدیان به به نمایندگی داوران بخش صحنه‌ای به ارائه نکاتی به صورت شفاهی به شرکت‌کنندگان پرداخت و در ادامه آرای هیأت داوران متشکل از گلاب آدینه، سیما تیرانداز و بابک حمیدیان به شرح زیر قرائت شد.
برگزیدگان بخش نمایش‌های صحنه‌ای: بخش موسیقی: هیأت داوران از موسیقی نمایش (سرآشپز پیشنهاد می‌کند) تقدیر کرد و جایزه این بخش را به آرش عزیزی اهدا کرد. بخش طراحی صحنه: در این بخش دو برگزیده برای طراحی صحنه و یک برگزیده برای طراحی لباس انتخاب شد.
جایزه بهترین لباس به شهرزاد بهزاد (بودن یا نبودن مسأله این نیست، مصلحت این است)، جایزه دوم بهترین طراحی صحنه به امین کرمی‌زاده (مثل خوابی در سه‌شنبه پیش) و جایزه اول بهترین طراحی صحنه به بابک پیدارسی (راهی به سوی دریا) اهدا شد. بهترین نمایشنامه: در این بخش از رضا شفیعیان (سرآشپز پیشنهاد می‌دهد) تقدیر شد. جایزه سوم به مهدی کوشکی (خواب، بعد از تنهایی با سیاووش)، جایزه دوم به مازیار ملکی و پویا بیگی نویسندگان نمایشنامه (فیل آبی) و جایزه اول به رضا گشتاسب (مثل خوابی در سه‌شنبه پیش) اهدا شد. بهترین بازیگری زن: دنیا مقدم‌راد (بودن یا نبودن) تقدیر شد، جایزه سوم به معصومه رحمانی (خواب بعد از تنهایی سیاووش)، جایزه دوم به زری عظیمی (قارچ صدفی کبابی که هیچ‌وقت اجرا نشد) و جایزه اول به الهام شعبانی (معرکه اهل طرب) اهدا شد.
بازیگری مرد: به گفته بابک حمیدیان در این بخش به دلیل حضور بسیارخوب بازیگران هیأت داوران چندین برگزیده داشت.
جایزه سوم به صورت مشترک به محمد کارت (بودن یا نبودن ....)، بهرام افشار (فیل آبی)، وحید راد (نگین سربی)، اهدا شد، جایزه دوم مشترکا به سامان دارابی (معرکه اهل طرب) و مسعود شاه‌کرمی (بودن یا نبودن)، جایزه اول به تینو صالحی (فیل آبی) اهدا شد. کارگردانی: با تقدیر از مهدی برومندنیا (نگین سربی)، جایزه سوم به پویا بیگی و مازیار ملکی (فیل آبی)، جایزه دوم به رضا گشتاسب (مثل خوابی در سه‌شنبه پیش) و جایزه اول به غلامحسن شمس (بودن یا نبودن...) اهدا شد.
انتخاب ویژه هیأت داوران در این بخش نمایش (مثل خوابی در سه‌شنبه پیش) از یاسوج بود.
سید جواد هاشمی اجرای مراسم اختتامیه را به عهده داشت.