در حال بارگذاری ...
...

خبرهایی از استان خراسان شمالی

نخستین نشست هماهنگی برگزاری پنجمین جشنواره تئاتر استان خراسان شمالی در بجنورد برگزار شد.

اولین نشست هماهنگی برگزاری پنجمین جشنواره تئاتر استان خراسان شمالی در بجنورد با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی، دست اندرکاران و مدیران  امور هنری استان و نیز دبیران مرحله شهرستانی این جشنواره در سالن اجتماعات مجتمع فرهنگی گلشن شهرستان بجنورد برگزار شد.
دبیر پنجمین جشنواره تئاتر استان در این نشست رویکرد شهرستان محوری و اجرای مرحله شهرستانی این جشنواره به طور مجزا را از ویژگی منحصر به فرد این برنامه هنری در سراسر کشور دانست و آن را سبب پر رونق شدن هنر تئاتر در این استان برشمرد.
عابدی در ادامه با ابزار خرسندی از این شکل برگزاری جشنواره، گفت: «نفرات برگزیده شهرستان‌ها می‌بایست تا اوایل مهر سال جاری  به دبیرخانه استانی معرفی شوند.»
حسن عابدی همچنین خبر داد: «مرحله استانی این جشنواره آبان سال جاری برگزار می‌شود.»
وی با اشاره به موفقیت‌آمیز برگزار شدن جشنواره چهارم، حضور 7 گروه داوری و برگزاری7 اختتامیه در این دوره از جشنواره را ویژگی منحصر به فرد در جهت ارتقاء این هنر دانست و تأکید بر توجه به تولید آثار ارزشی و فاخر و کیفیت بخشی به هنر نمایش  را در این دوره از جشنواره خواستار شد.
وی فروش بلیط و تبیین فرهنگ توجه به رونق اقتصاد هنری و انتخاب دبیر برگزیده را از موارد مدنظر در برگزاری این دوره از جشنواره عنوان کرد و خبر داد: «برای این موضوع ناظر ارزیاب تعیین کرده و در هنگام برگزاری جشنواره‌های شهرستانی به شهرستان‌های استان اعزام می‌کنیم.»
عابدی اظهار داشت: «هر اندازه که در وسعت دیدمان تئاتر را بزرگتر ببینیم، قطعا بسترها برای حضور هنرمندان در جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر بیشتر فراهم خواهد شد.
وی برگزاری کارگاه‌های آموزشی، تعامل با مدیران عالی رتبه شهرستان و جلب حمایت آنان از هنرمندان و برپایی جشنواره و برنامه‌هایی از این دست و نیز بهره‌مندی از توامندی‌های هنرمندان در برگزاری این جشنواره را بسیار ضروری عنوان کرد.
در این نشست دبیران شهرستان های مختلف استان به ارائه مشکلات عمده حوزه تئاتر هر شهرستان پرداختند و نیز نظرات و پیشنهاداتی برای برگزاری هرچه بهتر این جشنواره ارائه دادند که کمبود فضا برای تمرین گروه های نمایشی و نیز عدم حمایت از اجراها از جمله مشکلات می‌توان نام برد.
گفتنی است، تأکید بر حمایت از اجرای آثار نمایشی و نیز اعلام آمادگی حمایت ویژه از گروه‌های توانمند و مستعد و اختصاص اعتبار مجزا در این راستا، تأکید بر شناسایی هنرمندان این عرصه و راه‌اندازی بانک اطلاعاتی و نیز شناسنامه‌دار کردن گروه‌‌های شهرستانی، توسعه و تجهیز تالارهای نمایشی شهرستان‌ها و نیز برگزاری همایش استانی آسیب‌شناسی تئاتر و تأکید بر آموزش و نظارت بر متون نمایشی از جمله مصوبات این نشست را تشکیل می‌دهد.   
پنجمین جشنواره تئاتر خراسان شمالی برگزار می‌شود
دبیر پنجمین جشنواره تئاتر خراسان شمالی از برگزاری پنجمین جشنواره تئاتر استانی با ویژگی  برپایی مرحله شهرستانی  در این استان خبر داد.
"حسن عابدی"، دبیر پنجمین جشنواره تئاتر خراسان شمالی افزود: «با توجه به اهمیت مقوله تئاتر به عنوان بستری مناسب جهت بروز خلاقیت‌های هنری و زبانی برای روایت مسائل اخلاقی و اجتماعی این جشنواره در دو مرحله شهرستانی و استانی آبان سال جاری برگزار می‌شود.»
وی همچنین خبر داد: «این جشنواره برای نخستین بار در دو مرحله شهرستانی و استانی برگزار می‌شود و دبیران مرحله شهرستان  نیز انتخاب شده‌اند.»
عابدی به بخش های مختلف این جشنواره اشاره کرد و گفت: «این جشنواره در دو بخش صحنه‌ای و خیابانی به صورت رقابتی به اجرا در می‌آید.»
وی با توضیح اینکه انتخاب موضوع آثار آزاد بوده اما دبیرخانه صرفا متون ایرانی را می پذیرد، به اولویت‌های مدنظر در انتخاب آثار برتر اشاره کرد و گفت: «پرداختن به مفاهیم ارزشی، دینی و انسانی و نیز ترویج مبانی دینی و اخلاق اسلامی در جامعه را می‌توان از اهم این موارد نام برد.»
دبیر جشنواره تئاتر استان توجه ویژه به داستان‌های بومی و انتقال مفاهیم فرهنگی و ملی، استحکام بنیان خانواده و نقش جوانان در اهداف عالیه، اولویت دلاورمردی‌ها و جانفشانی‌ها و ایثارگری‌های هشت سال دفاع مقدس، توجه به میراث گرانقدر دینی و ملی کشور و مبانی فرهنگی ایرانی، تقویت روحیه عزت، افتخار، خودباوری، نشاط فردی و اجتماعی و نیز بازتولید میراث فرهنگی و آداب و سنن ایرانی در منطقه را به این اولویت ها افزود.
عابدی  همچنین خبر داد: «آن دسته از گروه‌های نمایشی استان که در فاصله زمانی بهمن 87 تا پایان شهریور 89 نمایش‌های خود را حداقل به مدت 5 شب با تأیید انجمن هنرهای نمایشی و یا اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان به اجرای عمومی گذاشته و یا در جدول قطعی اجرا هستند، می‌توانند متقاضی حضور در جشنواره تئاتر استان باشند.»
وی  با عنوان اینکه علاوه بر دبیرخانه استانی در مرکز استان، در هر شهرستان یک دبیرخانه در این خصوص راه اندازی شده، مهلت ارسال آثار به این دبیرخانه ها را اول شهریور جاری اعلام کرد.
دبیر جشنواره تئاتر استان  همچنین در ادامه اطلاع داد: «تمام جشنواره‌ها در شهرستان‌ها می‌بایست تا 15 مهر سال جاری برگزار شده و برگزیدگان را به دبیرخانه استانی معرفی کنند.»
عابدی با بیان اینکه گروه‌های راه یافته در بخش نهایی جشنواره از اولویت حمایت جهت اجرای عمومی برخوردار خواهند شد، در جدیت این مهم از تدوین تفاهم نامه و انعقاد قرارداد با گروه‌های نمایشی در این خصوص خبر داد.
وی اضافه کرد: «برگزیدگان استانی به مرحله منطقه‌ای این جشنواره معرفی می‌شوند تا برای حضور و رقابت در جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر تلاش کنند.»
نقش تأثیرگذار تئاتر درتبیین ارزش ها با اجرای جشنواره‌ها مضاعف می‌شود
مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان شمالی با اشاره به اهمیت نقش هنر تئاتر در تبیین ارزش ها،برگزاری جشنواره را در ارتقاء این مهم تأثیرگذار خواند.
"محمدرضا سوقندی"، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی  خراسان شمالی در اولین  نشست  هماهنگی برگزاری  پنجمین جشنواره تئاتر در این استان  که با حضور دبیران  مرحله شهرستانی این جشنواره در بجنورد برگزار شد، با اشاره به اهمیت و نقش تاثیرگذار هنر تئاتر، برگزاری جشنواره  را در جهت ارتقاء ارزشی‌‌ها، این مهم بسیار ضروری و اثرگذار دانست.
وی با عنوان اینکه رویکرد ما در سال جاری تقویت مجتمع‌های فرهنگی هنری و نگاه تخصصی به حوزه فرهنگ و هنر در مجتمع‌هاست، بهره مندی از این ساختارها در تقویت هنرهای نمایشی و نیز هنرمندان فعال این عرصه را خواستار شد و بر این مهم تأکید کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی  خراسان شمالی همچنین با تأکید بر رویکرد شهرستان محوری در اجرای برنامه های فرهنگی هنری استان و عنوان این مهم که  باید جریان هنری در این استان تقویت شود، از دبیران مرحله شهرستانی این جشنواره خواست تا با ارائه گزارشی واقعی  از روند حرکت تئاتر در شهرستان های خود زمینه شناخت  نقاط قوت و ضعف و در نتیجه نیازمندی های  این مهم را مشخص کنند.
وی همایش استانی تئاتر را با هدف وضعیت تئاتر و ترسیم سیمای واقعی از آن را بر اساس این گزارش ها پیشنهاد داد.
وی همچنین فرآیند محوری به جای نتیجه محوری را دیگر رویکرد در عرصه هنرهای نمایشی در این استان نام برد و آن را از دیگر تأکیدات خود در این حوزه برشمردو گفت: «ما باید به جای هزینه کردن برای خروجی آثار نمایشی  تلاش کنیم تا در فرآیند تولید همچون نظارت بر انتخاب متون ارزشی و عمیق،  اثر گذار باشیم.»
سوقندی در ادامه ضعف متون نمایشی را از جمله مشکلات آثار تولیدی این عرصه در استان برشمرد و دبیران  این جشنواره را موظف به دقت در این خصوص دانست و افزود: «بهره‌مندی از تجربه اهل فن و کارشناسان این عرصه، آموزش و مشاوره به کارگردانان، تشکیل شورای متن در شهرستان‌ها، برقراری تعامل با هنرمندان و تقویت انگیزه در آنان در این راستا بسیار اثرگذار است.
وی تقویت کتابخانه‌های تخصصی و منابع تخصصی کتابخانه‌ها و تأمین منابع آموزشی و سازنده چون نشریات تخصصی دراین حوزه را پیشنهاد داد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی شناسایی افراد مستعد این حوزه و نیز حمایت ویژه از گروه‌های توانا را خواستار شد و برای حمایت مالی از این گروه‌ها در تولید آثار فاخر و ماندگار گفت: «حاضریم  در این خصوص اعتباری را جدای از هزینه جشنواره اختصاص دهیم.» سوقندی راه اندازی بانک اطلاعات هنرمندان حوزه نمایش و شناسنامه دار کردن گروه‌های نمایشی شهرستان‌ها و برگزاری کارگاه‌های آموزشی مستمر و متناسب با نیاز هنرمندان را در ارتقاء این مهم اثرگذار خواند.
وی همچنین ایجاد فضای باز برای نقد آثار تولیدی هنرمندان  به صورت  فرا استانی را ضروری دانست.
وی  با تأکید بر این مطلب که دبیرخانه جشنواره ها باید  به پایگاه هنر نمایش و رصد خانه این عرصه تبدیل شود، نقش دبیران را بسیار تأثیرگذار عنوان کرد.