نشست هماندیشی فعالان تئاتر خراسان شمالی برگزار شد

نشست هم‌‌اندیشی فعالان تئاتر خراسان شمالی شب گذشته ۱۲ مردادماه در تالار مجتمع فرهنگی هنری گلشن شهرستان بجنورد برگزار شد.
نشست هماندیشی فعالان تئاتر خراسان شمالی با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و روسای ادارات شهرستانها، دبیران جشنوارههای شهرستانی و نیز جمعی از هنرمندان پیشکسوت و جوان عرصه هنرهای نمایشی استان در محل تالار گلشن شهرستان بجنورد برگزار شد.
دبیر پنجمین جشنواره تئاتر خراسان شمالی در این نشست با عنوان اینکه رویکرد و نگاه ما دراین جشنواره حرکت به سمت کیفیسازی و ارتقاء آثار نمایشی است، برگزاری جشنوارههای شهرستانی را در این برنامه به عنوان اتفاقی خوشایند و فرصتی مغتنم برشمرد.
حسن عابدی، شروع به کار و تمرین 65 اثر نمایشی در شهرستانهای استان را نتیجه این رویداد مهم خواند، و گفت: «فعالیت گروههای جدید و جوان در کنار پیشکسوتان این عرصه در شهرستانهای استان دیگر نتیجه این مهم است.»
وی اضافه کرد: «در مرحله شهرستانی تنها متون نمایشی بازخوانی میشود.»
در این نشست دبیران جشنوارههای شهرستانی در کنار هنرمندان تئاتر به ارائه مشکلات و پیشنهاداتی در این راستا پرداختند و خطاب به مسئولان فرهنگی حاضر خواستار حمایت معنوی آنان از هنرمندان شدند.
برای رونق هنر، باید گفتمان هنری در جامعه غالب شود
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی در نشست هماندیشی فعالان تئاتر خراسان شمالی تاکید کرد: «باید برای رونق هنر، گفتمان هنری در جامعه غالب شود.»
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی در این نشست با اشاره به اهمیت رسالت هنر در تبیین و تقویت فرهنگ ایرانی اسلامی این مرز و بوم، بر شناخت این رسالت از سوی جامعه هنری در این راستا تأکید کرد.
محمدرضا سوقندی در ادامه تلاش برای غالب شدن گفتمان هنری در روند جریان جامعه را ضروری برشمرد و تصریح کرد: «اگر گفتمان پیرامون هنر از رونق بیفتد، هنر فراموش و خاموش میشود.»
وی در ادامه با عنوان اینکه خلق اثر هنری ماندگار، وظیفه کادر اداری نیست، به وظایف این اداره کل اشاره کرد و گفت: «ما با حمایت، هدایت و نظارت موظفیم بسترها و زمینهها را برای حضور هنرمندان فراهم کنیم.»
سوقندی با یادآوری این نکته که مزیت بالقوه استان خراسان شمالی هنر تئاتر است، بالفعل شدن بیش از پیش این هنر را تنها با حضور مستمر و سازنده هنرمندان این عرصه دانست.
وی که در جمع دبیران جشنوارههای شهرستانی و نیز جمعی از هنرمندان پیشکسوت و جوان عرصه هنرهای نمایشی استان سخن میگفت، همچنین با بیان اینکه ما باید افق و چشمانداز هنر نمایش را بشناسیم و نیز با تأکید بر نیاز این هنر به مهندسی در جهت رشد و ارتقاء کیفی و کمی بیشتر، برپایی جشنوارههای شهرستانی تئاتر در قالب طرح "مهرتئاتر" را حلقهای از این مهندسی عنوان کرد.
وی افزود: «برگزاری جشنواره سراسری هنرهای نمایشی جوانان مسجد و نیز همایش سراسری علمی پژوهشی تئاتر رضوی در پاییز سال جاری حرکتهایی در تکمیل حلقههای این مهندسی است.»
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی با بیان اینکه امروز هنر تئاتر رقبای سرسختی چون سینما و تلویزیون و اینترنت دارد، تلاش برای ارتقاء این مهم را ضروری دانست وآموزش، برنامهریزی، نقد پذیری و نیز تعامل و همفکری فراشهرستانی و فرا استانی هنرمندان را به عنوان راهکار پیشنهاد داد.
سوقندی در این راستا از واگذاری و تجمیع فعالیتهای عرصه فرهنگ و هنر استان در مجتمعهای فرهنگی هنری و استقرار هنرمندان در این مجتمعها خبر داد و گفت: «باید با تبادل اندیشه و گروههای هنری فضای همفکری و رشد بیشتری فراهم شود.»
وی با قدردانی از ستاد اجرایی برگزاری پنجمین جشنواره استان، از فعالیت این ستاد ابراز رضایت و خرسندی کرد و برای برداشتن گامهای توسعه در این خصوص اظهار امیدواری کرد.