در حال بارگذاری ...
...

فراخوان چهاردهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران

فراخوان چهاردهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران

برگزاری چهاردهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی همزمان خواهد شد با آغاز دهه نود شمسی. این تقارن را به فال نیک می‌گیریم و امید داریم که در این دهه با همت اساتید، دانشجویان و توجه مسؤولان و حمایت‌های ایشان، شاهد بالندگی و رشد هر چه بیشتر فرهنگ و هنر کشور عزیزمان ایران باشیم و روزهای خوبی برای تئاتر خصوصاً تئاتر دانشگاهی رقم بخورد.

بی شک این جشنواره ماندگار نمی‌شد و به امروز نمی‌رسید اگر تلاش اساتید، دانشجویان، مسؤولان و برگزارکنندگان دوره‌های گذشته نبود. آنچه امروز به امانت در اختیار ما قرار دارد حاصل پیگیری و زحمت دوستانمان در سیزده دوره گذشته است که این جشنواره را به تثبیت و اعتبار رسانده اند . همان طور که بررسی ادوار گذشته نشان می‌دهد هر ساله شاهد تفاوت‌ها و اختلاف سلیقه هایی در نحوه برگزاری جشنواره بوده‌ایم ولی آنچه اهمیت دارد این است که همگی با حسن نیت هدفی جزء رشد و اعتلای تئاتر نداشته اند و ما نیز با حفظ دستاوردهای گذشته سعی بر ارتقاء آن خواهیم داشت. امروز جشنواره تئاتر دانشگاهی به مرحله ای رسیده است که نمی‌توان با اعمال سلیقه‌ها و اظهارات غیر کارشناسی، حاشیه سازی‌های بی اساس و نامه‌های دستوری روند رو به رشد آن را متوقف کرد بلکه باید با استفاده از خرد جمعی و در یک فرایند منطقی، علمی و سازنده گامی به جلو برداشت.
چهاردهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران با هدف شناسایی و حمایت از گروه‌های برتر و فعال دانشگاهی در حوزه تئاتر، تولید آثار فاخر و ارزشمند با تکیه بر فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی، نگاهی علمی و آکادمیک به هنر تئاتر، ارتباط موثر با گروه‌ها و جشنواره‌های خارجی در جهت رشد تئوری و عملی تئاتر دانشگاهی ایران، تاکید بر پژوهش و آموزش در حوزه تئاتر، تعامل با تئاتر حرفه ای و ایجاد بستر مناسب برای معرفی نیروهای جوان و خلاق به تئاتر کشور در اردیبهشت ماه 1390 برگزار خواهد شد.
از آنجایی که جشنواره تئاتر دانشگاهی متعلق به همه اساتید و دانشجویان است امید است تا با همراهی و همکاری همه دانشگاهیان، این رویداد عظیم فرهنگی – هنری مطلوب تر از همیشه برپا و برگزار شود.

الویت‌های متون
ستاد برگزاری چهاردهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران، با هدف حمایت از تالیفات دانشجویی و متون ایرانی، مضامین ذیل را در الویت انتخاب قرار خواهد داد:
-    توجه به ارزش‌ها و باورهای دینی
-    اقتباس از میراث گرانبهای ادبیات ایران
-    موضوعات اجتماعی مبتنی بر ارزش‌های جامعه ایرانی
-    پرداختن به شخصیت‌های تاریخی، ملی و مذهبی ایران و اسلام

مسابقه دانشجویان تئاتری
ستاد برگزاری چهاردهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران با هدف حمایت و شناسایی دانشجویان و گروه‌های برتر تئاتری در دانشکده‌های تخصصی تئاتر در سراسر کشور، این بخش را برگزار می‌کند.

شرایط:
-    آثار متقاضی حضور در این بخش در دو مرحله بازبینی می‌شود و متقاضیان باید متون پیشنهادی خود را تا تاریخ 10 آبان ماه 89 به دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند.
-    مرحله اول بازبینی در دی ماه و بازبینی مرحله دوم در اسفندماه 89 برگزار خواهد شد.
-    این بخش به صورت رقابتی برگزار می‌شود.
-    آثار برگزیده این بخش جهت اجرای عموم به نهادهای ذی‌ربط معرفی می‌شوند.


مسابقه دانشجویان غیر تئاتری
ستاد برگزاری چهاردهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران با هدف حمایت از دانشجویان مستعد و علاقه مند تئاتر در دانشگاه‌های غیرتئاتری این بخش را برگزار می‌کند.

شرایط:
-    گروه‌های متقاضی از مراکز آموزش عالی شهرستان‌ها در ابتدا باید در جشنواره منطقه‌ای حضور یافته و سپس آثار برگزیده از این طریق به این بخش راه می‌یابند.
-    متقاضیان تهرانی به صورت مستقیم و بعد از مرحله بازبینی در این بخش پذیرفته خواهند شد.
-    علاقه‌مندان شرکت در این بخش باید سه نسخه از متن پیشنهادی خود را تا 15 آبان ماه 89 به دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند.
-    بازبینی آثار شهرستانی جهت حضور در جشنواره منطقه‌ای از روی فیلم و در دی ماه 89 و باربینی آثار تهرانی به صورت حضوری در بهمن ماه 89 انجام می‌شود.
-    این بخش به صورت رقابتی برگزار می‌شود.
-    آثار راه یافته به جشنواره منطقه‌ای جهت اجرا در دانشگاه‌ها و همچنین آثار برگزیده این بخش جهت اجرای عموم به اداره امور کانون‌ها و فعالیت‌های هنری دفتر امور فرهنگی وزارت علوم معرفی می‌شوند.
توجه : به منظور حمایت از دانشجویان دانشگاه‌های غیرتئاتری، در صورتی که محرز شود کارگردان واقعی اثر دانشجو و یا فارغ‌التحصیل رشته تئاتر است ولی فرم شرکت در جشنواره با مشخصات یک متقاضی غیرتئاری ارائه شده باشد، اثر از جشنواره حذف خواهد شد. بدیهی است سایر عوامل گروه نیز اگر دانشجو و یا فارغ‌التحصیل تئاتر باشند در این بخش مورد داوری قرار نمی‌گیرند.

مدرسان دانشگاه
ستاد برگزاری چهاردهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران با هدف ارائه تجربه‌های مشترک نمایشی میان اساتید و دانشجویان تئاتر، بخش ویژه مدرسان دانشگاه را برگزار می‌کند.

شرایط:
-    کلیه مدرسان (حق‌التدریس، رسمی و مدعو) گرایش‌های مختلف هنرهای نمایشی مراکز آموزش عالی می‌توانند در این بخش شرکت نمایند.
-    بازیگران و عوامل اجرایی نمایش باید از دانشجویان مراکز آموزشی مربوطه باشند.
-    متقاضیان حضور در این بخش باید سه نسخه از نمایشنامه مورد نظر خود را  تا 25 آبان ماه 89 به دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند.
-    بازبینی آثار پذیرفته شده در مرحله بازخوانی به صورت حضوری (مگر آثار شهرستانی و با تشخیص دبیرخانه) در بهمن ماه سال جاری برگزارخواهد شد.
-    دبیرخانه جشنواره تلاش خواهد کرد تا فرصت اجرای عموم این آثار را فراهم نماید.
-    این بخش به صورت غیررقابتی برگزار می‌شود.

پایان‌نامه‌های برگزیده
ستاد برگزاری چهاردهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران با هدف شناسایی، معرفی و حمایت از پایان‌نامه‌های دانشجویان تئاری، این بخش را شامل پایان‌نامه‌های عملی و نظری برگزار می‌کند.
شرایط:
-    فقط پایان‌نامه‌های عملی دانشجویان گرایش کارگردانی تئاتر در یکی از مراکز دانشگاهی دولتی و یا غیرانتفاعی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد که در محدوده زمانی شهریورماه 88 تا بهمن ماه89 ارائه شده باشند پذیرفته خواهند شد.
-     علاقه‌مندان حضور در بخش پایان‌نامه‌های عملی باید تا 20 بهمن ماه 89 سه نسخه از فیلم اثر خود را بر روی لوح فشرده به همراه معرفی‌نامه از گروه آموزشی مربوطه که تاریخ جلسه دفاعیه در آن قید شده باشد به دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند.
-    آثاری که در دوره گذشته جشنواره اجرا شده باشند و یا در بخش پایان نامه‌های دانشجویی بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر اجرا شوند مورد بررسی قرار نخواهند گرفت.
-    بازبینی این بخش صرفا از روی فیلم انجام می‌شود.
-    در بخش پایان‌نامه‌های نظری آثاری که با محوریت "تئاتر مقاومت در ایران و جهان" در محدوده زمانی بهمن 87 تا بهمن ماه89 دفاع شده باشند پذیرفته خواهند شد. (ارائه مدارک جهت تائید زمان برگزاری جلسه دفاعیه الزامی است)
-    علاقه‌مندان حضور در بخش پایان‌نامه‌های نظری باید یک نسخه از پایان‌نامه خود را همراه با فایل اثر در محیط word بر روی لوح فشرده تا 10 اسفندماه 89 به دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند.
-    بخش پایان‌نامه‌های عملی به صورت غیررقابتی و پایان‌نامه‌های نظری به صورت رقابتی برگزار می‌شود.
توجه: در خصوص پایان‌نامه‌های عملی هیچ محدودیتی از نظر تعداد برای معرفی از طرف گروه‌های آموزشی وجود ندارد.

تئاتر خیابانی و نمایش‌های میدانی
ستاد برگزاری چهاردهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران با هدف حمایت از تئاتر خیابانی و نگاهی آکادمیک به این حوزه و همچنین توجه و حمایت از اجرای آئین‌های سنتی ایران و  نمایش‌های میدانی و ترویج این آثار در میان مردم، این بخش را برگزار می‌نماید.

شرایط:
- این بخش شامل نمایش‌های خیابانی با موضوع : "دانشجو، دانشگاه، ایران پیش رو" و "انقلاب و دفاع مقدس" و نمایش‌های میدانی و آئین‌های سنتی ایران از قبیل نقالی، پرده خوانی، تعزیه، آئین‌های بومی و فلکلور و... خواهد بود.
-  از آنجایی که بازبینی آثار این بخش صرفا از روی فیلم انجام می‌شود لذا علاقه‌مندان شرکت در این بخش باید سه نسخه از فیلم اثر خود را بر روی لوح فشرده تا 25 دی ماه 89 به دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند.
- نمایش‌های میدانی و سنتی مورد حمایت قرار خواهند گرفت ولی فقط بخش نمایش‌های خیابانی به صورت رقابتی برگزار می‌شود.
- اثر برگزیده این بخش جهت اجرای عموم به اداره امور کانون‌ها و فعالیت‌های هنری دفتر امور فرهنگی وزارت علوم معرفی خواهند شد.

نمایشنامه نویسی (جایزه اکبر رادی)
ستاد برگزاری چهاردهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران با هدف تولید نمایشنامه‌های فاخر و ارزشمند توسط دانشجویان و حمایت از تالیفات ایشان بخش مسابقه نمایشنامه‌نویسی (جایزه اکبر رادی) را برگزار می‌کند.
شرایط:
-    در این بخش تنها نمایشنامه‌های نگارش شده توسط دانشجویان (غیر چاپی) مورد بررسی قرار می‌گیرد و به منظور حمایت از تولیدات جدید لازم است تا آثار ارائه شده پیش از این در مسابقه نمایشنامه‌نویسی دیگری  حائز رتبه نشده باشند.
-    در داوری آثار تفاوتی میان دانشجویان تئاتری و غیرتئاتری وجود ندارد.
-    دبیرخانه جشنواره آثار برگزیده این بخش را برای چاپ به اداره امور کانون‌ها و فعالیت‌های هنری دفتر امور فرهنگی وزارت علوم معرفی خواهد کرد.
-    متقاضیان علاقه‌مند به حضور در این بخش باید سه نسخه از متن پیشنهادی خود را همراه با فایل اثر در محیط Word بر روی لوح فشرده تا 20 بهمن ماه 89 به دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند.
پژوهش (جایزه دکتر فرهاد ناظرزاده‌کرمانی)
ستاد برگزاری چهاردهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران با هدف حمایت از پژوهش‌های دانشگاهی و شناسایی پژوهشگران برتر، بخش پژوهش را با موضوع " اقتباس در تئاتر" ویژه اساتید (حق‌التدریس، رسمی و مدعو) و دانشجویان برگزار می‌کند.

شرایط:
-    متقاضیان شرکت در این بخش باید چکیده مقالات خود را تا 20 آذر ماه 89 به دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند.
-    متقاضیانی که چکیده مقالات ایشان پذیرفته شود باید سه نسخه از پژوهش خود را حداکثر در 20 صفحه A4 همراه با فایل اثر در محیط Word بر روی لوح فشرده  تا 20 اسفند ماه 89 به دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند.
-    محورهای پیشنهادی دبیرخانه در این بخش: "شیوه‌های اقتباس در تئاتر"، "تاریخچه اقتباس در تئاتر ایران"، "بایدها و نبایدها در روند تبدیل ادیبات داستانی به نمایشنامه"، "ضرورت اقتباس در تئاتر ایران" و...
-    مقالات ارسال شده به این بخش نباید پیش از این در قالب کتاب و یا به هر نحو دیگری منتشر و ارائه شده باشند.
-    چکیده مقالات نباید بیش از 300 کلمه باشد و در انتهای آن باید کلید واژه مقاله قید شود.
-    عنوان مقاله باید بیان کننده محتوا و رویکرد علمی – پژوهشی آن باشد.
-    مقالات باید بر اساس استانداردهای علمی – پژوهشی تدوین شده باشند.
-    این بخش به صورت رقابتی برگزار می‌شود.
-    دبیرخانه جشنواره آثار برگزیده این بخش را برای چاپ به اداره امور کانون‌ها و فعالیت‌های هنری دفتر امور فرهنگی وزارت علوم معرفی خواهد کرد.

نمایش‌های رادیویی
ستاد برگزاری چهاردهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران با هدف توجه و گسترش نمایش رادیویی، این بخش را با همکاری مرکز نمایش رادیو برگزار می‌کند.

شرایط:
-    متقاضیان حضور در این بخش باید سه نسخه از متن پیشنهادی خود را تا 20 آبان ماه 89 به دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند.
-    تنها متون ایرانی و تالیفات دانشجویی در این بخش پذیرفته می‌شوند.
-    کلیه پذیرفته‌شدگان مرحله بازخوانی موظف هستند آثار خود را به صورت فایل صوتی و با رعایت کلیه قواعد و امکانات فنی نمایش رادیویی تا 25 بهمن ماه 89 جهت بازشنوایی به دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند.
-    دبیرخانه جشنواره تلاش خواهد کرد تا کارگاه آموزشی نمایش رادیویی را با همکاری مرکز نمایش رادیو برگزار کند لذا پذیرفته‌شدگان در مرحله بازخوانی موظف به شرکت در این کارگاه خواهند بود.
-    این بخش به صورت رقابتی برگزار می‌شود.

نمایشنامه‌خوانی
ستاد برگزاری چهاردهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران با هدف حمایت از تالیفات و ترجمه‌های دانشگاهی و معرفی آثار و تولیدات جدید دانشجویان بخش مسابقه نمایشنامه‌خوانی را برگزار می‌کند.

شرایط:
-    متون پیشنهادی باید حتما تالیف و یا ترجمه دانشجویان باشد و متونی که پیش از این اجرا و یا خوانش نشده باشند در الویت قرار دارند.
-    متقاضیان حضور در این بخش باید متون پیشنهادی خود را تا 15 آذرماه 89 به دبیرخانه ارسال نمایند.
-    بازبینی آثار پذیرفته شده در مرحله بازخوانی از روی فیلم انجام خواهد شد.
  -    این بخش به صورت رقابتی برگزار می‌شود.

پوستر و عکس تئاتر
ستاد برگزاری چهاردهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران با هدف حمایت از طراحان گرافیک و عکاسان حوزه تئاتر دانشگاهی، همچنین جمع‌آوری و نشر مجموعه پوستر و عکس نمایش‌های ادوار پیشین جشنواره، این بخش را برگزار می‌کند. اخبار تکمیلی و شرایط این بخش متعاقبا اعلام خواهد شد.

شرایط و ضوابط عمومی شرکت در جشنواره:
- کلیه متقاضیان شرکت در جشنواره (به غیر از بخش مدرسان و پایان‌نامه) باید دانشجو و یا فارغ‌التحصیل (بعد از خرداد 88) در یکی از مراکز آموزش عالی باشند.
- هر شخص می‌تواند متقاضی حضور در یکی از بخش‌های جشنواره (به غیر از بخش‌های نمایشنامه‌نویسی و پژوهش) باشد. ولی هر متقاضی می‌تواند برای یک بخش تا سه اثر پیشنهاد دهد. البته طبیعی است متقاضی تنها می‌تواند یک اثر را برای بازبینی آماده و ارائه نماید.
-    اجازه‌نامه کتبی از نویسنده و یا مترجم اثر ضروری است مگر در شرایط خاص و به تشخیص دبیرخانه جشنواره.
-    تعیین مکان و زمان اجرا بر عهده ستاد برگزاری و بر اساس امکانات و کارشناسی‌های انجام شده خواهد بود.
-    بعد از مرحله بازخوانی به هیچ وجه امکان تغییر متن و یا کارگردان (متقاضی اثر) وجود ندارد.
-    تنها دانشگاه محل تحصیل و یا فراغت از تحصیل متقاضی به عنوان دانشگاه اصلی از سوی دبیرخانه شناخته می‌شود.
-    در صورتی که یک اثر دارای دو کارگردان باشد باید هر دو کارگردان شرایط عمومی و اختصاصی هر بخش را دارا باشند و کارگردانی مشترک بیش از دو نفر پذیرفته نخواهد بود.
-    در هر مقطع از برگزاری جشنواره که عدم صحت مدارک ارائه شده از سوی متقاضی برای دبیرخانه محرز شود اثر وی از جشنواره حذف خواهد شد.
-    تکمیل و ارائه فرم شرکت در جشنواره به منزله پذیرش شرایط، قوانین و زمان‌بندی جشنواره است.
-    متون و مدارک ارسال شده از سوی متقاضی مسترد نخواهد شد.
-    ستاد برگزاری جشنواره صرفا خود را متعهد به هماهنگی حضور هر بازیگر در دو اجرای متفاوت می‌داند.
-    چنانچه مواردی در این فراخوان درج نشده باشد موضوع از طریق استعلام متقاضی و طبق تصمیم ستاد برگزاری جشنواره اعلام و اجرا خواهد شد.
توجه : به گروه‌های راه یافته به جشنواره طبق نظرستاد برگزاری کمک‌هزینه تعلق خواهد گرفت. بدیهی است تعیین مبلغ کمک هزینه در هر بخش بر عهده دبیرخانه جشنواره و الویت با مراکز دانشگاهی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خواهد بود.

مدارک مورد نیاز:
-    تکمیل و ارائه فرم شرکت در جشنواره
-    اصل گواهی اشتغال به تحصیل برای دانشجویان و یا کپی گواهینامه فراغت از تحصیل (برای فارغ‌التحصیلان بعد از خرداد 88)
-    دو قطعه عکس پرسنلی متقاضی
-    سه نسخه از نمایشنامه و اثر ارسالی به همراه با فایل اثر در محیط Word بر روی لوح فشرده
-    مجوز کتبی از نویسنده و یا مترجم اثر
-    خلاصه و تحلیل اثر به همراه طرح اجرا (برای بخش‌های صحنه‌ای)
-    چکیده‌ای از سوابق هنری متقاضی