در حال بارگذاری ...
...

تماشاخانه سنگلج با عشق ساخته شد

تماشاخانه سنگلج با عشق ساخته شد

مراسم ۴۵ سالگی تماشاخانه سنگلج با عنوان چهل و پنج سال پویایی در عرصه تئاتر ملی و ایرانی شب گذشته ۱۷ مهرماه با حضور "حمید شاه‌آبادی" معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جمعی از هنرمندان تئاتر و خبرنگاران در تماشاخانه سنگلج برگزار شد.

به گزارش سایت ایران تئاتر، در ابتدای مراسم کلیپ کوتاهی از تصاویر تئاترهایی که در سنگلج اجرا شده بود پخش شد و سپس "محمد مطیع" از بازیگران پیش‌کسوت تئاتر به روی سن آمد.
وی در ابتدا تولد 45 سالگی سنگلج را تبریک گفت و عنوان کرد: «این تالار با عشق ساخته شده است. زمانی که تالار سنگلج ساخته می‌شد اهالی تئاتر خوشحال بودند که قرار است یک سالن تئاتر با تکنیک خاص ساخته شود. عشق می‌ورزیدند و لحظه شماری می‌کردند تا هر چه زودتر این تالار ساخته شود و اگر به هر دلیلی ساخت و ساز سالن متوقف می‌شد شاید گریه می‌کردند.»
مطیع ادامه داد: «این تماشاخانه ساخته شد و هنرمندان با عشق روی صحنه آن آمدند و جوانی‌شان را گذاشتند. تالار سنگلج خانه عشق، خانه هنر و خانه هنرمندان است.»
مطیع با آرزوی افزایش ساخت چنین سالن‌هایی در کشور، گفت: «امیدوارم جوانان بتوانند در این سالن‌ها به فعالیت بپردازند و ما ادامه راه را به دست آنان سپردیم. جوانان تئاتر هم باید سنگلج و سالن‌های دیگر را به آیندگان بسپارند.»
در ادامه محمد مطیع پیام 45 سالگی تماشاخانه سنگلج را که توسط "حمیدرضا نعیمی" نوشته شده بود، قرائت کرد.
بعد از اجرای نمایشی موزیکال، معصومی که اجرای این برنامه را به عهده داشت به روی سن آمد و از "اتابک نادری" مدیر تماشاخانه سنگلج دعوت کرد تا روی سن حاضر شود.
نادری در ابتدا با اشاره به تأخیر در آغاز برنامه، گفت: «قرار بود برنامه رأس ساعت شروع شود که این‌طور نشد؛ بنابراین کمی فشرده‌تر مراسم را برگزار می‌کنیم.»
وی افزود: «جشن 44 سالگی تماشاخانه سنگلج مهرماه سال گذشته برگزار شد و در این یک سال نمایش‌هایی از جمله "هاملت با سالاد فصل" در این تماشاخانه به صحنه رفت و مجموعاً 20 هزار تماشاگر از برنامه‌های این تماشاخانه دیدن کردند.»
مدیر تماشاخانه سنگلج اظهار کرد: «خوشبختانه طی سال گذشته حدود 21 پروژکتور اثبات را برای مجموعه خریداری کردیم. همچنین سیستم صدا که کاملاً فرسوده بود، تعویض شد.»
وی با اشاره به حمایت انجمن هنرهای نمایشی، شهرداری منطقه 12 به خاطر مشارکتی که با تماشاخانه داشتند تشکر کرد و گفت: «ما همیشه شهرداری را در کنار خودمان داریم و به خود می‌بالم که شهرداری منطقه ما و همچنین منطقه 2 نظر مثبت و مساعدی نسبت به تماشاخانه دارند.»
نادری تصریح کرد: «از عزیزانی که برای زنده نگه داشتن نام سنگلج تلاش کردند سپاسگزارم و امیدوارم که برای تئاتر ایران و تئاتری که نسل به نسل به ما رسیده ارزش قائل شویم و سنگینی روزگار، گذشته‌ها را از ما نگیرد؛ چرا که باید گذشته را همچون گوهری در دستان خودمان حفظ کنیم.»
در ادامه مراسم، نمایشی کوتاه اجرا شد و سپس مستند "بردی از یادم" به کارگردانی علی عابدی پخش شد.
این مستند گزارش تصویری از عکس‌های بازیگران و نمایش‌های قدیمی تاریخ تئاتر ایران بود که به مدت 10 دقیقه پخش شد.
مجری مراسم بعد از پخش مستند، گفت: «از هنرمندان و پیش‌کسوتان می‌خواهیم که برای شناسایی و هویت این عکس‌ها ما را همراهی کنند تا از این طریق گذشته تئاتر ایران فراموش نشود و همچنان آثارشان ماندگار و پا برجا باشد.»
سپس کلیپ کوتاهی از "محمد ورشوچی" بازیگر فعال و قدیمی تئاتر پخش شد و در ادامه مجری برنامه آخرین نامه زنده یاد "جمشید لایق" را که به مناسبت سالگرد افتتاح سنگلج نوشته بود، قرائت کرد.
در ادامه این مراسم معصومی از ایرج‌راد، محمد مطیع، اسماعیل خلج، طباطبایی مشاور فرهنگی شهرداری تهران، کاظمی عضو شهرداری و اتابک نادری خواست که روی سن حاضر شوند و بدین ترتیب با ارائه لوح یادبود تماشاخانه سنگلج و جایزه از محمد ورشوچی تقدیر شد.
مجری مراسم با اشاره به اینکه ورشوچی نتوانسته در این مراسم حضور یابد، گفت: «به دلیل کسالتی که ورشوچی داشتند، نتوانستند حضور پیدا کنند، البته در حال حاضر ایشان از بیمارستان مرخص شده و در خانه به سر می‌برند که امیدواریم حال ایشان بهبود پیدا کند.»
در ادامه حاضران روی سن از تابلویی که شامل 20 عکس از نمایش‌های مربوطه به دهه 40 و اجرا شده در تالار سنگلج بوده رونمایی کردند.
معصومی با بیان اینکه این آثار از آرشیوهای شخصی جمع‌آوری شده و با همت شهرداری به چاپ رسیده است گفت: «شهرداری برای حفظ سنگلج و این آثار و بنای کهن تاریخ ایران بسیار تلاش کرده است.»
پس از رونمایی عکس‌های قدیمی سنگلج، برگزیدگان جشن 45 سالگی افتتاح تماشاخانه سنگلج معرفی شدند.
لوح یادبود جشن 45 سالگی تماشاخانه سنگلج به همراه جایزه به فروغ سجادی به خاطر 11 سال فعالیت خبرنگاری به وی اهدا شد.
فروغ سجادی بعد از دریافت لوح یادبود گفت: «آرزو می‌کنم که روزهای سخت تئاتر ایران تمام شود و ما در رسانه‌هایمان تنها درد دل‌های هنرمندان تئاتر را ننویسیم و به مسائل دیگری در حوزه تئاتر بپردازیم که باعث رشد تئاتر کشورمان شود.»
در ادامه لوح یادبود و سکه بهار آزادی به امید بی‌نیاز خبرنگار تئاتر و مانی لطفی‌زاده عکاس تئاتر ارائه شد و از آن‌ها تقدیر به عمل آمد.
در بخش دیگری از "هادی مرزبان" به خاطر اجرای موفق نمایش "هملت با سالاد فصل" در مهرماه سال گذشته، تقدیر و لوح یادبود به وی تقدیم شد.
در ادامه از کارگردان نمایش "سرآشپز پیشنهاد می‌دهد" به خاطر انسجام گروهی و استقبال تماشاگران از این نمایش تقدیر شد. همچنین لوح یادبود و سکه بهار آزادی به مجید فروغی بازیگر فعال تئاتر به خصوص در سنگلج که در 5 اثر نمایشی در این تالار حضور داشته، تقدیر به عمل آمد.
در حاشیه:
ـ کاظم هژیرآزاد، داریوش مؤدبیان، محمدحسین ناصربخت، امیر دژاکام، اسماعیل خلج، سعدی افشار، فرهاد بشارتی، مجید رحمتی، محمد دشت‌گلی، روح‌الله کمانی و ... از جمله کسانی بودند که در این مراسم حضور پیدا کردند.
ـ در پایان مراسم نیز اتابک نادری از هنرمندان و پیش‌کسوتان عرصه تئاتر خواست که برای گرفتن عکس یادگاری روی سن حاضر شوند.