مراسم تشییع زندهیاد ”محمود قبهزرین” برگزار شد

مراسم تشییع پیکر "محمود قبه‌زرین"هنرمند عرصه تئاتر، تهیه‌کننده رادیو، دوبلور و بازیگر صبح امروز با حضور اهالی هنر از مقابل تالار وحدت برگزار شد.
به گزارش سایت ایران تئاتر، در این مراسم "علی پویان" کارگردان تئاتر با قرائت یک بیت شعر گفت: «استاد محمود قبهزرین یک پرنده بود از جنس حضرت حافظ. لایههای پنهان گفتار ایشان بیپردهترین ظرافتها را در خود داشت.»
وی ادامه داد: «کمتر کسی را در این جمع میشناسم که نداند استاد تمام دردمندیهایش را در میان طنزها و طنازیها بیان میکرد.»
پویان با اشاره به خاطرهای از آن زندهیاد گفت: «آن زمان را که برای برگزاری جشنواره تئاتر به شهرستان تبریز رفته بودیم، هیچگاه فراموش نمیکنم. استاد قبهزرین اجازه نداد که ما به هتل برویم و ما را به خانه خود دعوت کرد و از همه ما به گرمی پذیرایی کرد.»
پویان ادامه داد: «استاد عمری را در راه اعتلای هنر و آموزش به ویژه در شهر هنر پرور تبریز گذراند و به همین دلیل به پیشنهاد دوستان و اقوام او قرار است پیکر آن مرحوم را در قطعه هنرمندان تبریز به خاک بسپارند و مراسم تشییع او فردا چهارشنبه 10 آذرماه ساعت 9:30 صبح از مقابل صدا و سیما تبریز برگزار میشود.
این کارگردان اظهار کرد: «باور کنید یاد او همیشه باقی خواهد ماند. تبریز در انتظار است که بر شانههای استوار هنرمندانش پیکر پاک این عزیز را تشییع کند.»
علی پویان در پایان گفت: «او هیچ وقت به دنبال اسم نبود. یادت به خیر. مقصدت هر جا که باشد، خاطرت همیشه در یاد ماست و قلبمان برای تو خواهد تپید، بدرود استاد، سفرت خوش.»
در ادامه "علی کوهپایه" از دوستان و شاگردان زندهیاد قبهزرین، در سخنانی گفت: «من حتی شاگرد خوبی برای او نبودم، چه برسد به دوست. عظمت او به اندازه خورشید بود برای بچههای تئاتر تبریز که قدرت او را درک نکردیم. امیدوارم از این پس او بیشتر شناخته شود. »
وی افزود: «قبهزرین را پدر معنوی خود میدانم. او تواناییهای بسیاری داشت که همه این تواناییها را دارد با خود میبرد. او فقط تئاتری نبود بلکه شاعری در حد مولانا بود. استاد قبهزرین سعی کرد دست جوانان اطراف خود را بگیرد و در همه حال به آنان کمک میکرد.»
وی در ادامه سخنان خود عنوان کرد: «به یاد دارم زمانی که از تلویزیون تصاویر بچه فلسطینی که در آغوش مادرش مرد پخش شد، همسر زندهیاد بسیار متأثر شد، استاد هم تاب این گریه را نیاورد و به زبان ترکی شعری سرود.»
وی سپس این قطعه شعر را به زبان ترکی برای حضار خواند.
در ادامه مراسم "ابراهیم آبادی" بازیگر پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون گفت: «سلام بر تو محمود، سلام عزیز، همیشه بین ما هستی، بار دیگر طوفان وحشتناک مرگ یک گل دیگر را از آذربایجان چید.»
وی در ادامه افزود: «او بزرگوار بود. آدمی ساکت و آرام بود، ولی درونی پر غرش داشت و برای تئاتر آذربایجان یک ستون عظیم بود. سالهایی که در آذربایجان بودم، میدیدم که او با کمال صداقت در عرصه تئاتر فعالیت میکرد.»
"ابراهیم آبادی" با آرزوی صبر برای همسر آن مرحوم که در همه شرایط در کنار قبهزرین برای بهبودی وی تلاش کرد، به سخنان خود پایان داد.
سپس اکبر حر معاون تحقیقات و پژوهش مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی گفت: «این راهی است که همه ما باید روزی طی کنیم کل عمر استاد مفید بوده و حتماً در آن دنیا اجرا خود را خواهند گرفت.»
در ادامه "صفا آقاجانی" بازیگر رادیو و تلویزیون و گوینده تئاتر گفت: «اولیت فعالیت حرفهای من در عرصه رادیو در کنار استاد محمود قبهزرین بود. در برنامهای که سال 56 داشتیم کارگردانی و تهیهکنندگی این برنامه را به عهده داشت و من در کنار آن بزرگوار تجاربی را کسب کردم که در حد استانداردهای امروز رادیو است.»
آقاجانی افزود: «ایشان رادیو را به خوبی میشناختند و سپس به تئاتر روی آوردند. اولین نمایشی که من در آن بازی کردم در کنار استاد بود و ایشان نقش برادرم را بازی میکردند. یادش بخیر.»
در حاشیه:
- "حسین مسافرآستانه" رئیس مرکز هنرهای نمایشی نیز طی پیامی درگذشت زندهیاد "محمود قبهزرین" را به خانواده وی و اهالی تئاتر تسلیت گفت.
ـ "جواد شمقدری" معاون امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی تماسی مراتب تسلیت خود را به خانواده آن مرحوم اعلام کرد.
ـ اتابک نادری، امیر دژاکام، مریم معترف، علی پویان، ابراهیم آبادی، محمود فرهنگ و... از جمله هنرمندانی بودند که در مراسم تشییع زندهیاد محمود قبهزرین حضور داشتند.