در حال بارگذاری ...
...

سعید ذهنی:”چهار فصل” بهترین بهانه برای آغاز کارگردانی

سعید ذهنی درباره دلایل انتخاب متن”چهار فصل” برای کارگردانی گفت:«۱۲ سال بود که از کارگردانی فاصله داشتم و نمایشنامه چهار فصل برای من بهترین بهانه برای شروع کار کارگردانی بود. این نمایشنامه در واقع طرح یک موقعیت روان کاوانه و جامعه شناسانه زن و مرد و روابط آن‌ها در دنیای معاصر است.»

پیشنهاد می‌کنم همه زوج‌های جوان این کار را ببیند.
سعید ذهنی آهنگساز با سابقه تئاتر و کارگردان نمایش”چهار فصل” در گفت‌وگو با سایت ایران تئاتر، در پاسخ به این سوال که چرا پس از سال‌ها فعالیت در زمینه موسیقی تصمیم به کارگردانی یک تئاتر گرفته است، گفت:« من در اصل فارغ‌التحصیل رشته کارگردانی تئاتر هستم و رشته تحصیلی من در دانشکده‌ هنرهای زیبا کارگردانی تئاتر بود، در دوران دانشجویی هم یک سری کار در زمینه کارگردانی تئاتر انجام دادم. از جمله این که نمایشنامه”خاکستان” را که نوشته خودم بود در سال 69 کارگردانی کردم که در جشنواره دانشجویی آن سال هم شرکت کرد و جزء آثار برگزیده جشنواره هم قرار گرفت. در سال 70 هم نمایشنامه”میقات” نوشته هوشنگ هیهاوند را کارگردانی کردم که در سالن تجربه دانشکده هنرهای زیبا اجرا شد. در سال 71 نمایش”چون دو دریچه” نوشته عبدالرسول مرتضوی را کارگردانی کردم، در سال 72 نمایش”پرومته سست زنجیر” را بر اساس داستانی از آندره ژید، نوشتم و کارگردانی کردم که در تالار مولوی اجرا شد، در سال 73 هم نمایشنامه”آمو روسو” نوشته محمدرضا عرفانی را در تالار مولوی اجرا کردم و بعد از آن بیشتر روی موسیقی تئاتر و بعد تلویزیون و سینما متمرکز شدم.»
وی درباره دلایل انتخاب متن”چهار فصل” برای کارگردانی گفت:«12 سال بود که از کارگردانی فاصله داشتم و نمایشنامه چهار فصل برای من بهترین بهانه برای شروع کار کارگردانی بود. این نمایشنامه در واقع طرح یک موقعیت روان کاوانه و جامعه شناسانه زن و مرد و روابط آن‌ها در دنیای معاصر است.»
وی خاطر نشان کرد:«این نمایشنامه را بازنویسی کردم، البته با وفاداری به بخش عمده‌ای از دیالوگ‌های اثر. در بازنویسی کار را بیشتر به سمت نقد روانکاوانه روابط زن و مرد بردم.»
ذهنی افزود:«اما این که چرا این نمایشنامه را در این موقعیت انتخاب کردم، به خاطر این است که در جامعه، در میان دوستان خود و دانشجویانم این دغدغه را بسیار احساس می‌کردم و می‌دیدم که این روابط به شکل عجیبی پیچیده می‌شود، که برای نمونه می‌توان به ناهنجاری‌هایی که در زمینه زندگی‌های مشترک رخ می‌دهد و یا آمار بالای طلاق و سرخوردگی‌های عاطفی مشاهده کرد. به خصوص در نسل جوان ما که گاه این قدر این روابط سطحی می‌شود که دیگر زیبایی‌های خود را از دست می‌دهد و گاهی هم از هر نوع ارتباطی پرهیز می‌کنند. احساس کردم اجرای نمایشنامه”چهار فصل” در چنین مقطعی می‌تواند باعث تفکر و تعقل شود. پیشنهاد می‌کنم همه زوج‌های جوان این کار را ببینند.»
وی درباره استقبال از نمایش در تالار مولوی گفت:«در حال حاضر روزهای اول اجرا است و بخش عمده‌ای از ذهنیت جامعه نیز درگیر انتخابات بوده اما با این حال استقبال بد نبوده است.»
وی درباره موسیقی کار نیز افزود:«از موسیقی آن مقدار که ضرورت دارد استفاده کردیم. چون اعتقاد دارم آن چه که در اجرای یک نمایش اهمیت دارد عناصر دیداری و بصری اثر است. معتقدم موسیقی باید با حساسیت تمام و به اندازه مورد نیاز و مجاز مورد استفاده قرار بگیرد. در اجرای نمایش”چهار فصل” موسیقی در شکل کلی کارکردی فضا ساز دارد و به وجود تحلیلی استفاده از آن هم دقت شده است. موسیقی را خودم ساخته‌ام که به صورت زنده و با استفاده از پیانو اجرا می‌شود.»
گفتنی است نمایش”چهار فصل” نوشته آرنولد وسکر و به کارگردانی سعید ذهنی ساعت 20 در تالار اصلی تئاتر مولوی اجرا می‌شود.