”مهوش صبرکن”: وادی تئاتر را به دست جوانان سپردهایم

"مهوش صبرکن"که بازیگری را از ۱۷ سالگی و با حضور در نمایش "شاتره" در شیراز آغاز کرده درباره علت دوری‌اش از عرصه تئاتر می‌گوید: «ما وادی تئاتر را به دست جوانان سپردیم؛ چون باید به آنان بیشتر میدان داد.»
"مهوش صبرکن" در گفتوگو با سایت ایران تئاتر گفت: «15 سال پیش از وزارت ارشاد شیراز به همراه "محمود پاک نیت" (همسرم) خودمان را بازخرید کردیم و به تهران آمدیم. آن زمان پاک نیت مکرراً در کارهای تصویری پیشنهاد داشت و به قدری سرش شلوغ شد که دیگر نتوانست در تئاتر فعالیت کند. من هم برای بزرگ کردن دو پسرم در خانه ماندم و رفتهرفته و ناخودآگاه تئاتر را کنار گذاشتم و هم اکنون به جز تماشای تئاتر، فعالیت دیگری در این حیطه ندارم.»
وی با بیان اینکه تئاتر انرژی زیادی میطلبد، گفت: «در صورتی که توانایی جسمی و انرژی کافی داشته باشم، اگر پیشنهاد خوبی شود میپذیرم. ولی در کل ما وادی تئاتر را به دست جوانان سپردهایم چون باید بیشتر به آنان میدان داد.»
بازیگر نمایش "فانوس دریایی" در ادامه در پاسخ به این پرسش که علاقهمند است در صورت فراهم شدن شرایط با چه کارگردانان تئاتری همکاری کند، عنوان کرد: «همان زمان قدیم هم که کار تئاتر میکردیم به این اهمیت نمیدادیم که قرار است با چه کارگردانانی همکاری کنیم؛ بلکه به این فکر میکردیم که وقتی کارگردانی قصد دارد کاری را کارگردانی کند حتماً این توانایی را در خود دیده است. بنابراین زمانی که کاری را پیشنهاد میدادند و احساس میکردیم این توانایی در کارگردان وجود دارد و از طرفی متن خوبی هم وجود داشت، با اطمینان کامل میپذیرفتیم.»
صبرکن با تاکید بر اینکه خودش را صد در صد مدیون تئاتر میداند، تصریح کرد: «حضورم در تئاتر، تأثیر بسیار زیادی در موفقیتهایی که تاکنون کسب کردهام، داشته است. من و پاک نیت هر چه داریم از تئاتر است و از همین تئاتر بود که فعالیتمان را در سینما و تلویزیون آغاز کردیم. چرا که آن زمان به این شکل نبود که هر فردی تنها به دلیل چهره و فیزیک وارد سینما شود، بلکه بازیگری میتوانست به کارهای تصویری راه پیدا کند که در وهله اول تئاتری باشد.»
"مهوش صبرکن" تاکنون جوایزی را در حوزه تئاتر کسب کرده و "ابوذر"، "محرم و میترا"، "کلاغ"، "آرمون"، "فانوس دریایی" و "امشب باید بروم" از جمله نمایشهایی است که او در آنها نقشآفرینی کرده است.
گفتنی است این بازیگر هماکنون مشغول بازی در مجموعه "اوسنه پادشاهی" کار امرا... احمدجو است.