در حال بارگذاری ...
...

تازه‌ترین خبرها از بیست‌و‌نهمین جشنواره تئاتر فجر

تازه‌ترین خبرها از بیست‌و‌نهمین جشنواره تئاتر فجر

اسامی داوران مسابقه بین‌الملل جشنواره تئاتر فجر اعلام شد.

به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر، روابط عمومی جشنواره تئاتر فجر با اعلام این خبر اسامی داوران مسابقه بین‌الملل جشنواره را به این ترتیب معرفی کرد:
 آندره آپورچدو متولد 1967 / پروفسور نقد تئاتر در دانشگاه ایواوو و نیز، دانشکده طراحی و هنر / مدرس تئاتر دانشگاهی رم / کارگردان، منتقد، پژوهشگر، روزنامه نگار و نویسنده / رئیس فستیوال بین المللی تئاتر" دلامورا" از سال 2006 تا 2009/ موسس فستیوال هنر معاصر سجیواردی در ونتو / عضو انجمن منتقدان ایتالیا و انجمن بین المللی منتقدان / عضو هیات داوران در فستیوال بین المللی "سارایوو مس " و عضو هیات داوران " ارتیک ماریا سالنور پرایز "
مسعود رایگان متولد 1333 خرم آباد / بازیگر و کارگردان تئاتر ، سینما و تلویزیون / دارای مدرک کارگردانی تئاتر / تدریس تئاتر در مدارس سوئدی و برای انجمن مهاجران به عنوان " دراما پدالوگ " به مدت 7 سال / همکاری با مراکز فرهنگی و تئاتر بین‌المللی: تئاتر اکتبر ، تئاتر وست مان لاندز، مرکز فرهنگی ملل و .... / بازی و کارگردانی: بی گناه، شیطان در خانه می‌گردد، پدر چاق و گنده من، قاتل بی رحم؛ هسه کارلسون و .....
سعید کشن فلاح متولد 1335 کرمانشاه / بازیگر، کارگردان، نویسنده و طراح / کارشناسی ارشد کارگردانی، دکترای پژوهش هنر و عضو هیات علمی دانشکده سینما و تئاتر / دبیر، شورای انتخاب و داور دوره‌های مختلف جشنواره‌های بین‌المللی / مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری کشور / عضو شورای سیاستگذاری مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی / کارگردانی: واتسلاو، روشنایی تیره، بی ریشه، و ..../ بازی در : لیره شاه ،صابرین و....
لامبروس لیاواس متولد آتن / استاد دانشگاه آتن دانشکده موسیقی و تئاتر / مدیر موزه ابزار موسیقی محلی یونان / تحصیلات در زمینه جامعه و مردم شناسی، جامعه موسیقی مردم شناسی در پاریس / او با رادیو و تلویزیون ملی یونان و روزنامه‌هایی همچون الفتروتپیا به عنوان منتقد موسیقی و هنرهای نمایشی یونان
روس مانسون بازیگر، کارگردان، مترجم و مدیر هنری موسس شرکت تئاتر مفهوم گرای " ولکانو" در تورنتو می باشد که شهرتی بین المللی دارد . ولکانوف شرکت آروینی است که اجراهایی در سطح بین‌المللی و ملی داشته و به عنوان بهترین شرکت تئاتری مستقل در تورنتو شناخته شده است. به گفته مجله "نو" مانسون تا به حال بیست نمایش را در این شرکت کارگردانی کرده است که کاندیدا و برنده ی پنجاه جایزه در سطح بومی، ملی و بین‌المللی شده است که از میان این جوایز می‌توان به بهترین جایزه ادینبورگ ، بزرگترین جشنواره ی دنیا اشاره کرد روس جوایز بهترین کارگردان، تهیه‌کننده تئاتر را در جشنواره ی تئاتر تورنتو دریافت کرده است.
این هیات 17  نمایش‌ بخش مسابقه بین‌الملل را داوری می کنند که عبارتند از: آنتیگونه / نویسنده و کارگردان: همایون غنی‌زاده / استونی ، ابرهای پشت حنجره/ نویسنده و کارگردان: رضا گوران/ ایران، اروپایی‌ها/ نویسنده و کارگردان: جیری آدامک/ جمهوری چک ، پاندورا88/ نویسنده: ولفگانگ هافمن و اسون تیل/ کارگردان: ولفگانگ هافمن، اسون تیل و اندرو داوسن/ آلمان_ کانادا ، جیره‌بندی پر خروس برای سوگواری/ نویسنده و کارگردان: علی نرگس‌نژاد/ ایران - تهران ، خانه برنارد آلبا/ نویسنده: فدریکو گارسیا لورکا/ کارگردان: زهرا صبری/ ایران - تهران ، روال عادی/ نویسنده: ژان کلود کریر/ کارگردان: محمدرضا خاکی /ایران -تهران ، عجایب‌المخلوقات/ نویسنده و کارگردان: رضا ثروتی/ ایران -تهران ، فروش یک روح سرکش/
نویسنده و کارگردان: ابراهیم پشت‌کوهی/ ایران -بندر عباس، کسوف/ نویسنده و کارگردان: ایوب آقاخانی/ ایران ـ تهران، لانه شغال/ نویسنده و کارگردان: رضا صابری/ ایران-مشهد، لو/ نویسنده: ریکاردو فازی/ کارگردان: کلودیوسوراس/ ایتالیا ، مصایب زنان تروا/ نویسنده: اَنجلا دی گائتانو، سالواتوره تراماچره و آنتونیو پیتزیکاتو/ کارگردان: سالواتوره تراماچره و آنتونیو پیتزیکاتو/ ایتالیا ، من، هملت، تو/ نویسنده و کارگردان: فرزین ریحانی‌راد/ ایران – تهران، نامه‌های به تب/ نویسنده و کارگردان: سیامک احصایی/ ایران - تهران ، ویتسک/ اقتباس از اثر بوخنر/ کارگردان: دو وان ایم/ کره جنوبی(a+b)/ نویسنده: ریکاردو فازی/ کارگردان: کلودیا سوراس/ ایتالیا
بزرگان تئاتر جهان در ایران
”رمئو کاستلوچی”: خالق تراژدی‌های روزگار ما

رمئو کاستلوچی، کارگردان مشهور و صاحب سبک ایتالیایی که امسال با نمایشی در بیست‌ونهمین جشنواره بین‌‌المللی تئاتر فجر حضور دارد، یک کارگاه آموزشی همزمان با ایام جشنواره نیز برگزار می‌کند.
"رمئو کاستلوچی" در سال 1960 در شهر چزنا ایتالیا به دنیا آمد. او دوران تحصیلش را در انستیتو کشاورزی چزنا تمام کرد و بعد در رشته طراحی صحنه و نقاشی از آکادمی هنرهای زیبای بولونیا فارغ التحصیل شد. بیست ساله بود که کارش به عنوان تهیه کننده تئاتر را شروع کرد و یک سال بعد در 1981 با کلودیا کاستلوچی و چیارا جیدی کمپانی رافائلو سانزیو را تأسیس کرد.
در سال‌های ابتدایی دهه 80 رمئو کاستلوچی زمانش را بین تئاتر و نقاشی تقسیم می‌کرد. از همان زمان در خلق آثار بسیاری به عنوان نویسنده، تهیه کننده، طراح صحنه و لباس و نور شرکت کرده و در سراسر جهان به عنوان خالق مفاهیم جدیدی درباره هنر شناخته شده است. او همچنین مقاله های متعددی درباره صحنه سازی نوشته که بسیاری از آنها حاصل تجربیات شخصی خودش است.
آثار رمئو کاستلوچی خطوط دراماتیکی پیشنهاد می‌دهند که مبتنی بر تقدم ادبیات نیستند و در ضمن از پیچیدگی و غنای تصویری بالایی برخوردارند. او در طی سال ها موفق به خلق زبانی جهانی برای تئاتر شده است. زبانی که می توان آن را با زبان جهانی موسیقی، مجسمه‌‌سازی، نقاشی و معماری مقایسه کرد.
کاستلوچی همچنین کتاب های متعددی درباره دراماتورژی نوشته است که از بین آنها «تئاتر سوسیتاس رافائلو سانزیو» و «حماسه شاعرانه گرد و غبار» شهرت بسیاری دارند.
او به عنوان یکی از پیشروان تئاتر نوظهور با فرم‌ها زبان جدید و از مهم‌ترین کارگردان‌ها در زمینه ارایه تعریف‌های نو درباره رابطه تئاتر با تماشاگر شناخته می‌شود.
رمئو کاستلوچی در سی و هفتمین بی ینال و نیز به عنوان مدیر بخش تئاتر انتخاب شد و پروژه‌اش با عنوان «پومپی، رمانی از خاکستر» سر و صدای زیادی به پا کرد.
مجموعه تراژدی‌های یازده گانه او با نام یازده شهر اروپایی اتفاق مهمی در تئاتر امروز اروپا محسوب می‌شوند و از آنها با عنوان مانیفست تراژدی روزگار ما یاد می‌شود.
در سال 2008، فستیوال آوینیون بخش ویژه ای در بزرگداشت کاستلوچی برگزار کرد و او همان سال سه گانه مشهورش بر اساس کمدی الهی دانته را خلق کرد.
سال 2010، روزنامه لوموند این سه گانه را به عنوان بهترین اثر نمایشی دهه اول قرن بیست‌ویکم انتخاب کرد.
فهرست جوایز:
 1996) جایزه ویژه انجمن منتقدان هنری ایتالیا برای تلاش جهت توسعه و معرفی تئاتر تجربی
 1997) ایزه ماسک طلایی جشنواره تئاتر مونترال برای بهترین نمایش خارجی
2000)  برنده جایزه بهترین کمپانی تئاتر اروپا
 2000) برنده جایزه بهترین نمایش جشنواره دوبلین
 2000) برنده جایزه بزرگ انجمن منتقدان تئاتر پاریس
 2002) دریافت نشان شوالیه فرهنگ و هنر از وزارت فرهنگ فرانسه
 2004) دریافت جایزه ویژه انجمن منتقدان هنری ایتالیا برای پروژه تراژدی های یازده گانه
2005)  مدیر بخش تئاتر بی ینال ونیز
 2006) نشان ویژه دانشگاه بولونیا برای تلاش های مثمر ثمر در زمینه ایجاد زبان جهانی تئاتر
2008)  در این سال جشنواره تئاتر آوینیون بخش ویژه ای در بزرگداشت رمئو کاستلوچی برگزار کرد
2010)  روزنامه لوموند «کمدی الهی» را به عنوان بهترین اثر نمایشی دهه اول قرن بیست و یک انتخاب کرد.

ژان لویی مارتینلی کارگردان فرانسوی تئاتر در جشنواره
در کنار چهره‌های شاخص تئاتر جهان ژان لویی مارتینلی کارگردان مشهور تئاتر فرانسه در بیست‌ونهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر حضور خواهد داشت.
به گزارش دریافتی سایت ایران‌تئاتر از روابط عمومی جشنواره تئاتر فجر ژان لویی مارتینلی کارگردان شاخص تئاتر فرانسه است که در بیست‌ونهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به ایران خواهد آمد.
بنا براین گزارش در بیست‌ونهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر کارگاه بازیگری تئاتر توسط این کارگردان شاخص تئاتر جهان طی روزهای 28 بهمن تا 1 اسفند برگزار خواهد شد.
شایان ذکر است پیتر اشتاین از کارگردانان صاحب سبک جهان از کشور آلمان و رمئو کاستلوچی کارگردان مشهور ایتالیایی، روس مانسون از کانادا، لامبروس لیاواس از یونان، آندره آپورچدو از ایتالیا از دیگر چهره‌های برجسته  تئاتر جهان هستند که در این دوره از جشنواره بین‌المللی تئاتر  حضور دارند.
مدیر مسئول مجله تخصصی تئاتر درزیِت "theater derzeit spezial" آلمان به همراه گروه خبرنگاران این مجله نیز به ایران سفر می‌کند. این مجله از مجلات معتبر و تخصصی بین‌المللی است که در تمام نقاط جهان توزیع می‌شود و شماره ماه سپتامبر آن به دو زبان آلمانی و فارسی پیرامون بیست‌ونهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر و تئاتر ایران منتشر خواهد شد.  
مهوش افشارپناه، بهاره رهنما، ارژنگ امیرفضلی و ... در برنامه نمایشنامه‌خوانی امروز
در بخش نمایشنامه‌خوانی بیست‌ونهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر شهر امروز 19 بهمن دو نمایشنامه ”دو آدم خجالتی” و ”یا قصه بگو یا بمیر” خوانش می‌شوند.
به گزارش سایت ایران تئاتر، امروز از ساعت 16 نمایشنامه دو آدم خجالتی نوشته اوژن لابیش با ترجمه داریوش مؤدبیان و کارگردانی ارشام مؤدبیان در کارگاه نمایش خوانده می‌شود.
نمایشنامه درباره پدری خجالتی و کمرو است که در مراسم خواستگاری دخترش درگیر دو خواستگار می‌شود که این سرآغاز ماجراهای کمدی این نمایش است.
بازیگران این اثر داریوش مؤدبیان، مهوش افشارپناه، بهاره رهنما، ارژنگ امیرفضلی، محمد حاتمی هستند.
آهنگساز بهمن روشنی، طراح پوستر و بروشور مهدی فاتحی، دستیار کارگردان آیدا کاش فنیا، مدیر اجرا آرش میرطالبی هستند.
در ادامه نمایشنامه ”یا قصه بگو یا بمیر” نوشته و کارگردانی کامران شهلایی روخوانی می‌شود.
در خلاصه نمایش آمده است: روایت هزار و یک شب از نگاه جلاد
 بازیگران این کار طیبه قاس مپور، ابراهیم مرادی، شهاب مصطفایی، محسن سالاری هستند. همچنین طراح پوستر و بروشور علیرضا الهی است و دستیاری کارگردان را محسن سالاری به عهده دارد.
استقبال تماشاگران بجنوردی از نمایش ”روال عادی”
استقبال تماشاگران بجنوردی در سومین شب اجراهای  تئاتر فجر در خراسان شمالی تالار گلشن شهرستان بجنورد مملو از تماشاگر شد.
به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر از ستاد خبری، سومین شب اجراهای بخش استانی بیست‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر در خراسان شمالی که اثر نمایشی "روال عادی" به کارگردانی "محمدرضا خاکی" در تالار گلشن بجنورد به روی صحنه رفت و با انبوه تماشاگران مشتاق رو به رو شد.
این اثر نمایشی که در دو نوبت 17:45 و 19:30 به اجرا در آمد، در هر دو نوبت صندلی خالی در تالار 482 نفره گلشن یافت نمی‌شد.
حتی در سانس اول بسیاری از تماشاگران به دلیل پر بودن بیش از ظرفیت تالار موفق به دیدن این اثر نمایشی نشدند و منتظر سانس بعدی ماندند.
همچنین در نوبت دوم اجرا تالار مملو از جمعیت شد و بسیاری از تماشاگران در ازدحام و ایستاده این اثر را تماشا کردند.
گفتنی است، برای تماشای این آثار نمایشی از سوی ستاد برگزاری بلیط تهیه شده و علاقه‌مندان می‌توانند هر روز  با مراجعه به مجتمع فرهنگی هنری گلشن بلیط نمایش مورد نظر را تهیه کنند.
”کسوف” در خراسان شمالی  
نمایش "کسوف" در چهارمین شب اجراهای تئاتر فجر در خراسان شمالی به روی صحنه می‌رود.
به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر از ستاد خبری بخش استانی بیست‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر در خراسان شمالی، همزمان با گذشت هشتمین روز از دهه مبارک فجر و در چهارمین شب اجراهای تئاتر فجر در این استان، اثر نمایشی "کسوف" برای علاقه‌مندان به اجرا در می‌آید.
این نمایش کاری از گروه تئاتر "پوشه" است که "ایوب آقاخانی"  علاوه بر نقش آفرینی در این اثر، متن آن را نوشته و کارگردانی کرده است.همچنین حمیدرضا آذرنگ و نسیم ادبی در این اثر به ایفای نقش می‌‌پردازند.
به گفته کارگردان، "کسوف" نمایشی معاصر در رابطه با عشق مهاجرت و هرمان است که در آن دو نفر در موقعیتی پیچیده گرفتار آمده‌اند و این موقعیت زمینه‌ساز واکاوی رازهای زندگی آن دو است در حالی که پرسش‌های زیادی در منطقه صفر مرزی آنها را احاطه کرده و باید به تک تکشان به درستی پاسخ گویند.
گفتنی است، این اثر در دو نوبت 17:45 و 19:30 امشب  - 19 بهمن- در تالار گلشن بجنورد به صحنه خواهد رفت.
بخش استانی بیست‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر در خراسان شمالی تا 21 بهمن جاری در بجنورد ادامه خواهد داشت.
اجرای متفاوت ”روح سرکش...”
 نمایش "فروش روح سرکش با فن تف یا بوطیقای خون" به نویسندگی و کارگردانی "ابراهیم پشت‌کوهی" با دراماتورژی خسرو حکیم رابط در بیست‌ونهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر با دیگر نمایش‌های بخش بین‌الملل به رقابت می‌پردازد.
این نمایش که یک اجرای مدرن و آوانگارد از گروه تی تووک بندرعباس است و با نگاهی به داستانهای ریموندکارور نویسنده معاصر آمریکا و نمایشنامه "در انتظار گودو" بکت در دو بخش و دو سالن متفاوت هم زمان با هم اجرا می‌شود؛ بخش فروش روح سرکش با فن تف در کارگاه نمایش و بوطیقای خون در پلاتوی تمرین شماره یک تئاترشهر به صحنه می‌آید و تماشاگران قبل از ورود به سالن نمایش با انتخاب یکی از کارت‌های سیاه یا سفید شانس خود را برای دیدن یکی از اجراها می‌آزمایند اما برای دیدن پایان اجرا خودش تصمیم‌گیری می‌کنند.
"فروش روح سرکش با فن تف یا بوطیقای خون" ابتدا قرار بود در بخش غیر رقابتی تجربه‌های نو جشنواره اجرا شود اما با صلاحدید دبیرخانه جشنواره به بخش مسابقه بین‌الملل راه پیدا کرد. بهروز غریب‌پور مشاور کارگردان این اجرا است و محمد سایبانی، مجید کشاورز، فریبا امیری و پیمان بخشی بازیگران آن هستند. بهرنگ عباسپور و مسعود اولی بندری آهنگسازی و ساخت موسیقی این اجرا را به عهده دارند.
دیگر عوامل نمایش نیز عبارتند از: «مدیر اجرایی و هماهنگی: هادی اسکندری، دستیار کارگردان: وحید رضا زارع مهرجردی، طراح لباس: موسی عامری، طراح نور: مسعود میرزایی، بهروز عباس دشتی  و رضا کولقانی، عکاسان: مهدی آشنا و عبدالحسین رضوانی، طراح پوستر و بروشور: صدیقه غلامی.
”تفنگ میرزا رضا...” از قزوین مهمان جشنواره
نمایش" تفنگ  میرزا رضا ..." شرکت کننده در بیست‌ونهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر در قزوین به صحنه می‌رود.
به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر، "ناصر ایزدفر" مسئول انجمن هنرهای استان قزوین اعلام کرد: «گروه تئاتر "پیرسک" آبیک با همکاری انجمن هنرهای هنرهای نمایشی ایران ـ شعبه استان قزوین ـ نمایش "تفنگ میرزا رضا ..." نوشته محمد طلوعی و به کارگردانی محمد اشکان فر را از 16 تا 24 بهمن در تالار علامه رفیعی (ره) قزوین برای اجرای عموم با شعار "تئاتر برای همه" به مدت 10 شب به روی صحنه می‌برد.
این نمایش به عنوان نماینده تئاتر استان قزوین از شهرستان آبیک در جشنواره منطقه استان سمنان موفق به دریافت 6 جایزه شد (موسیقی، طراحی صحنه، متن، جایزه کارگردانی و بازیگری مرد) و به عنوان کار اول جشنواره سمنان به بیست‌ونهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر راه پیدا کرد و 27 بهمن‌ماه نیز در تماشاخانه سنگلج تهران اجرا خواهد شد.  
عوامل اجرایی این نمایش عبارتند از: منصور صوفی، نسرین صوفی، مهدی اسماعیلی، الناز جدید الاسلام، سعید قربانی، اویس محمد حسنی، حسن مدیر روستا، پوریا بابایی، امیر کلهری پور و دانیال محمدحسنی بازیگران، لیلا فرمانی طراح صحنه و لباس، سجاد جمالی آهنگساز، حامد خاکی طراح پوستر، مینا پناهی طراح بروشور، محمد عباسی طراح حرکات موزون و گریم: سمیرا مهدوی گریم.