پیام معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به جشنواره تئاتر فجر

"حمید شاه‌آبادی"معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همزمان با برگزاری بیست‌ونهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر طی پیامی عنوان کرد: «ارزش‌گرایی، واقع‌بینی، جامع‌نگری، خردورزی و حضور اندیشه خلاق برخی از مستندات تاریخی این حقیقت درخشان است که تئاتر کشور ما همواره پایدار ارزش­ها بوده است.»
به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر از روابط عمومی بیستونهمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در بخشی دیگری از این پیام آمده است: اما با توجه به پیشینه تاریخی و پایگاه اجتماعی این درخت بارور، در ارتباط با "جشنواره تئاتر فجر" که بیستونهمین سال حیات خویش را پیش رو دارد به نظر میرسد هنوز به جایگاه حقیقی خود دست نیافته است. پر واضح است که این مهم نیازمند همتی والا و تلاشی مضاعف با برنامهریزی بیشتر در عرصههای ملی و بینالمللی است.
وی ضمن اظهار امیدواری افزود: «امید است بیستونهمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر که مجال ارزشمندی را برای عرضه آثار هنری جدید صاحب نظران تئاتر کشور فراهم میسازد، بتواند در دگرگونی کیفی تئاتر کشور نقش مؤثری را ایفا نماید.»
بر پایه این خبر متن کامل پیام شاهآبادی به این شرح است: امروز دورانی از تاریخ تمدن انسانی را سپری میکنیم که در آن، پدیده "هنر" با تأثیرگذاری روز افزون خود و با القاء مفاهیم والایش، زندگی و اندیشه انسان را دستخوش دگرگونیهای شگرفی ساخته است.
هنر به شکل عام خود و در ابعاد گوناگونش یکی از تأثیرگذارترین عواملی است که روابط انسانی را با نیرویی شگرف به دنبال خویش میکشد و نقشی بنیادین و تعیین کننده در این زمینه ایفا میکند. امروزه هنر در حد داشتن پیشرفتهترین ابزار قدرت است و به بسیاری از دولتها نیرو بخشیده است. ماهیت فراگیر هنر و نقش ارزشمندی که این بدیعترین پدیده روز به دوش میکشد و از سوی دیگر تاثیر آن در بالندگی انسان و انتظار به حق مردم ایران اسلامی، ما را بر آن میدارد که در تحول، توسعه و ارتقا هنر بخصوص هنرهای نمایشی بکوشیم.
بدون شک دستیابی به فرهنگ و هنر بالنده و در خور شأن ایران اسلامی، در گرو غنای محتوا و کارآمدی زیرساختهای فرهنگ و هنر است و هنر نمایش نیز از این قاعده مستثنی نیست.
ارزشگرایی، واقعبینی، جامع نگری، خردورزی و حضور اندیشه خلاق برخی از مستندات تاریخی این حقیقت درخشان است که تئاتر کشور ما همواره پایدار ارزشها بوده است، اما با توجه به پیشینه تاریخی و پایگاه اجتماعی این درخت بارور، در ارتباط با "جشنواره تئاتر فجر" که بیستونهمین سال حیات خویش را پیشرو دارد به نظر میرسد هنوز به جایگاه حقیقی خود دست نیافته است. پر واضح است که این مهم نیازمند همتی والا و تلاشی مضاعف با برنامهریزی بیشتر در عرصههای ملی و بینالمللی است.
امید است در پرتو توان تخصصی و همت هنرمندان پیشکسوت و جوان که دلسوزانه در مجموعه فرهنگ و هنر کشور به فعالیت مشغولاند، در آیندهای نزدیک شاهد رشد، شکوفایی و بالندگی بیش از پیش هنر نمایش و تحقق این آرمان ارزشمند باشیم.
با شناختی که از جامعه فرهیخته و تلاشگر تئاتر کشور به دست آمده است و نیز همراهی دستاندرکاران این عرصه یقین داریم به اهداف مد نظر خود خواهیم رسید. آنچه مسلم است هنر مورد اشاره تنها با همت و با حضور همه نیروهای اندیشمند، خلاق، متخصص، دلسوز و آگاه به عرصه فرهنگ و هنر ایران اسلامی تحقق یافته و در غیر این صورت حتی با در اختیار داشتن پیشرفتهترین ابزارهای فیزیکی، راه به جایی نخواهد برد. امید است بیستونهمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر که مجال ارزشمندی را برای عرضه آثار هنری جدید صاحبنظران تئاتر کشور فراهم میسازد، بتواند در دگرگونی کیفی تئاتر کشور نقش مؤثری را ایفا نماید. توفیق روز افزون همه عزیزان فعال در عرصه تئاتر کشور بخصوص دستاندرکاران کوشای تئاتر فجر را از خداوند متعال خواستارم.