از هماکنون باید برای برگزاری سیامین دوره جشنواره برنامهریزی کرد

"سید محمد حسینی" گفت: «سی‌امین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر باید متفاوت از دیگر دوره‌ها برگزار شود و باید از اکنون برای برگزاری سی‌امین دوره جشنواره برنامه‌ریزی‌ها انجام شود.»
به گزارش سایت ایران تئاتر، در مراسم معرفی بهترینهای تئاتر ایران در بیستونهمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمید شاهآبادی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین مسافرآستانه رئیس مرکز هنرهای نمایشی، محمد حیدری دبیر بیستونهمین جشنواره تئاتر فجر، پارسایی مدیر بنیاد رودکی و یزدان عشیری مدیر روابط عمومی جشنواره حضور داشتند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی سخنانی با ابراز خوشحالی از حضورش در این مراسم عنوان کرد: «بیش از 2374 نفر از هنرمندان در این رویداد مهم درگیر بودهاند. تردیدی نیست که این جشنواره بهترین رویداد هنری کشور و منطقه است و توانسته جایگاه ممتاز خودش را در بین فعالیتهای هنری منطقه باز کند.»
وی با اشاره به حضور گروههای خارجی در جشنواره گفت: «حضور افراد خارجی حاضر در جشنواره بسیار خوب بوده است و از همه جای دنیا از غرب تا شرق و کشورهای اروپایی و آسیایی در جشنواره تئاتر فجر حضور داشتند. این امر باعث شد هنرمندانمان بتوانند مقایسهای داشته باشند و با نوآوری و شیوههای جدید آشنا شده و از آنها بهره بگیرند.»
حسینی با اظهار امیدواری از اینکه تنوع و خلاقیت موجود در بین هنرمندان روز به روز بیشتر شود، تصریح کرد: «از همه هنرمندان کشور تقاضا میکنم برای برگزاری سیامین دوره جشنواره که در واقع باید در این دوره به نقطه اوج آن برسیم، تلاش کرده و به آنچه که اکنون هستیم بسنده نکنیم چرا که نیازمند توسعه هستیم و باید هر ساله شاهد ارتقای جشنواره باشیم.»
وی با بیان اینکه زمان برگزاری جشنواره باید طولانیتر باشد، گفت: «امسال در چهار استان کشور جشنواره برگزار شد؛ اما باید در سالهای آتی جشنواره در مکانها و استانهای بیشتری برگزار شود؛ چرا که توانمندی و قابلیت در تکتک استانهای کشورمان وجود دارد.»
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه یادآور شد: «بعد از پایان بیستونهمین دوره نباید کار را رها کنیم، بلکه باید با عنایت بیشتر بتوانیم سال آینده هنر و توانمندی کشور را به نمایش بگذاریم.»
وی تصریح کرد: «جشنواره بهترین فرصت برای بهرهگیری از تجارب پیشکسوتان است و از اکنون باید به فکر باشیم تا سال آینده کارهای ارزشمندی را ارائه دهیم.»
حسینی خاطرنشان کرد: «هر کسی یک نقشی دارد و ما هم خدمتگزاران شما هستیم و باید در کنار هم دست در دست همدیگر گذاشته و با همکاری هم بتوانیم این کاروان را پیش ببریم.»
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه باید اتفاقهای دور دست را در نظر داشته باشیم، گفت: «هنرمندان باید در این رابطه نه همراه بلکه پیشگام باشند و پیشکسوتان میتوانند نقش بسیار زیادی را در زنده کردن امید میان جوانان ایفا کنند.»
وی در پایان اظهار کرد: «چهره هنرمندان باید امیدی در دل جوانان ایجاد کند، ما هم در صحنه داخلی و منطقه، هم جهانی حرفها و پیامهای روشنی را برای گفتن داریم که امیدوارم هنرمندان پرچمدار این حرکت باشند.
حمید شاهآبادی: جشنواره توانست افراد غیرتئاتری را جذب کرده و یا به سوی تئاتر سوق دهد
حمید شاهآبادی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم با تشکر از حضور وزیر در این مراسم گفت: «حضور من نیز به نشانه ادب و احترام به ساحت هنر به ویژه هنر تئاتر است و همچنین تقدیر از کسانی که بیستونهمین جشنواره تئاتر فجر را آفریدند.»
وی در ادامه ضمن سپاس از هنرمندان تهرانی و شهرستانی که با حضور فعالانه و مشارکت خودشان بر رونق تئاتر افزودند بیان کرد: «بیستونهمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر توانست در قامت یک جشنواره واقعی و در حد یک فستیوال بینالمللی عرض اندام کند.»
شاهآبادی با تشکر از مدیران عرصه تئاتر که با برنامهریزی چنین بستری را فراهم کردند، گفت: «از حیدری دبیر سختکوش جشنواره نیز قدردانی میکنم، سطح توقع و انتظارهای امروز با گذشته فرق کرده و مخاطبان امروز کار قویتر و تکنیکیتری را میخواهند و خوشحالم که آقای حیدری از پس این مراسم برآمدند.»
وی با بیان اینکه به بار نشستن جشنواره را هم در تهران و هم در استانها شاهد هستیم، عنوان کرد: «جشنواره با استقبال جدی همه تماشاگران روبرو شد. همچنین کسانی که در طول سال به هر دلیلی با تئاتر آشتی نیستند، این جشنواره توانست آنان را نیز به سمت تئاتر سوق داده و جذب تئاتر کند.»
معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: «آثار داخلی و خارجی مورد استقبال قرار گرفت. پخش آنلاین آثار از طریق اینترنت و کیفیت بیشتر آثار بخش بینالملل نیز در این دوره تحسین برانگیز بود.»
وی در پایان ضمن قدردانی از سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: «اگر حمایتها و توجه ایشان به تئاتر نبود، طبیعتاً ما به آنچه که امروز به آن دست پیدا کردیم، نمیرسیدیم.»
محمد حیدری: تلاش کردیم شرایط خوبی را برای تئاتر کشور فراهم کنیم
در بخشی از مراسم گفتوگوی تلفنی محمد حیدری دبیر جشنواره برای حاضران پخش شد.
حیدری درباره احساس خود از دبیری جشنواره گفت: «اصولاً کارهای سخت ضمن اینکه مشکل است و از لحاظ جسمی و روحی کار طاقتفرسایی است، ولی از آنجایی که در حال انجام دادن کار بزرگی هستیم لذتش نیز بزرگ است.»
وی ادامه داد: «با وجود فراز و نشیبها تمام تلاشمان را کردیم که به اتفاق همکارانی که از ما پشتیبانی کردند شرایط خوبی را برای تئاتر کشور فراهم کنیم.»
دبیر جشنواره با بیان اینکه با ایدهآلهایی که در تئاتر وجود دارد فاصله داریم، عنوان کرد: «همین که تلاش میکنیم تا به این ایدهآلها نزدیک شویم، گام بزرگی برداشتهایم.»
وی با اشاره به اینکه معرفی بهترینها میتواند بهترین دستاورد باشد، خاطرنشان کرد: «مهمترین دستاورد کارهای ایرانی با تعامل بیشتری در بخش خیابانی صورت گرفت. توقعات این گروهها نسبت به سایر گروههای شرکتکننده کمتر بود و توانستیم بسیار راحت با گروههای نمایش خیابانی ارتباط برقرار کنیم.»
حیدری در پایان تصریح کرد: «کلام آخر میتواند همیشه کلام اول باشد و نقطه شروع یک رویداد بزرگ میتواند نقطهای قوی برای شروع یک کار جدید باشد.»
معرفی برگزیدگان
در ادامه مراسم بعد از پخش نماهنگی از پوسترها حسین مسافرآستانه، عباس عظیمی مشاور اجرایی معاون هنری و مریم معترف مدیر خانه نمایش برای اهدای جوایز برگزیدگان بخش طراحی پوستر روی سن حاضر شدند.
هیأت داوران بخش طراحی پوستر تئاتر متشکل از قباد شیوا، کوروش پارسا نژاد و مهدی فاتحی ضمن تقدیر از امیر اسمی و مجید کاشانی دیپلم افتخار و جایزه نقدی را به پیمان پورحسین به خاطر طراحی پوستر "25 سال پوستر تئاتر ایران" اهدا کردند.
در بخش طراحی پوستر نمایشها هیأت داوران از مهدی مهدیان، مهدی دوایی، کمال کچوئیان، مجید کاشانی و آرش تنهایی تقدیر کرد.
مرتضی اتابکی برای طراحی پوستر نمایش "کنسرت حشرات" و علیاکبر معتمدیان برای طراحی پوستر "سرداران قبیله خاک" به صورت مشترک رتبه سوم را کسب کردند و لوح تقدیر و جایزه نقدی به آنها اهدا شد.
پیمان پورحسین برای طراحی پوستر نمایش "مصاحبه" رتبه دوم این بخش را کسب کرد و تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به رضا باباجی طراح پوستر نمایش "کاناپه" تقدیم شد.
برگزیدگان بخش عکس
"مجید جوزانی" مدیرعامل تماشاخانه ایرانشهر، "پری صابری" و "اردشیر صالحپور" برای اهدای جوایز این بخش روی سن آمدند.
در بخش مجموعه عکس، هیأت داوران متشکل از سیفا... صمدیان، حسن غفاری و عباس کوثری ضمن تقدیر از مهرداد امینی به ترتیب "سیامک زمردی مطلق" را حائز رتبه اول معرفی کردند که تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به وی اهدا شد. رتبه دوم "احسان رفعتی داریان" و رتبه سوم "محمدرضا سلطانی تهرانی" لوح تقدیر و جایزه نقدی را در این بخش دریافت کردند.
در بخش تک عکس از "وحید ذاکریراد" تقدیر شد و تندیس جشنواره و دیپلم افتخار به همراه جایزه نقدی به "مهرداد امینی" رتبه اول این بخش اهدا شد.
لوح تقدیر و جایزه نقدی به "حسین اسکندرزاده" رتبه دوم و "مرتضی اتابکی" رتبه سوم این بخش تقدیم شد.
بهترینهای بخش تئاتر خیابانی
سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمید شاهآبادی معاون هنری وزارت ارشاد و محمد حیدری دبیر جشنواره به همراه بهرام شاهمحمدلو و داود رشیدی، برای اهدای جوایز برگزیدگان این بخش روی سن حاضر شدند.
هیأت داوران این بخش متشکل از علی پویان، اردشیر صالحپور و بهرام شاهمحمدلو لوح تقدیر و جایزه نقدی را به "ابراهیم علی رحیمی" به خاطر نمایش "این سه نفر" به وی تقدیم کردند.
در بخش موسیقی تئاتر خیابانی، "سهراب سنایی" آهنگساز نمایش "کتلت روسی" برگزیده این بخش شد و جایزه نقدی و لوح تقدیر را دریافت کرد.
در بخش طراحی صحنه لوح تقدیر و جایزه نقدی به "مسعود محرابی" به خاطر نمایش "فلاش بک" و امیرحسین شفیعی به خاطر نمایش "نقطه سر خط" اهدا شد.
در بخش بهترین بازیگر زن "راضیه ده پایینی" بازیگر نمایش "نقطه سر خط" بهترین بازیگر زن شد و دیپلم افتخار و جایزه نقدی را دریافت کرد.
در بخش بهترین بازیگر مرد "حمیدرضا معدنکن" به خاطر نمایش "سالواتوره" برگزیده این بخش شد و تندیس جشنواره به همراه دیپلم افتخار و جایزه نقدی به وی تقدیم شد.
لوح تقدیر و جایزه نقدی نیز به صورت مشترک به "سعید رحیمی" به خاطر نمایش "کتلت روسی" و "مصطفی کولیوندی" به خاطر نمایش "غول چراغ جادو" اهدا شد.
در بخش طرح و ایده تئاتر خیابانی "حامد زارعان" به خاطر نمایش "تندیس 57" برگزیده این بخش شد و لوح تقدیر به همراه دیپلم افتخار و جوایز نقدی به وی اهدا شد. همچنین لوح تقدیر و جایزه نقدی به "امیرحسین شفیعی" به خاطر نمایش "نقطه سر خط" تقدیم شد.
در بخش بهترین کارگردانی "امیرحسین شفیعی" با نمایش "نقطه سر خط" از ورامین توانست جایزه بهترین کارگردانی شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی را دریافت کند.
همچنین "اصغر گروسی" کارگردان نمایش "سالواتوره" لوح تقدیر و جایزه نقدی را در این بخش دریافت کرد.
حاشیه:
ـ در ابتدای مراسم سیافزاده قاری بینالمللی آیاتی از قرآن را قرائت کرد.
ـ در لحظات آغازین برنامه نماهنگ جشنواره پخش شد.
ـ سودابه آقاجانیان به عنوان مجری در این مراسم حضور داشت.
ـ مرشد محسن میرزاعلی بخشی از داستان ازدواج "زال و رودابه" را برای حاضران نقالی کرد.