در حال بارگذاری ...
...

برگزیدگان دو بخش مسابقه بین‌الملل و کانون منتقدان جهانی جشنواره تئاتر فجر معرفی شدند

برگزیدگان دو بخش مسابقه بین‌الملل و کانون منتقدان جهانی جشنواره تئاتر فجر معرفی شدند

در مراسم اختتامیه بیست‌ونهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر که روز گذشته اول اسفندماه در تالار وحدت برگزار شد، محمد حیدری به عنوان دبیر سی‌امین دوره جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر معرفی شد.

به گزارش سایت ایران تئاتر، مراسم اختتامیه بیست‌ونهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر روز گذشته اول اسفندماه با حضور "سید محمد حسینی" وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، "حمید شاه‌آبادی" معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، "حسین مسافرآستانه" رئیس مرکز هنرهای نمایشی، "محمد حیدری" دبیر بیست‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر و جمعی از هنرمندان ساعت 19 در تالار وحدت برگزار شد.
در ابتدای این مراسم حرکات فرم به سرپرستی "نادر رجب‌پور" که بعثت به رسول اکرم (ص) اشاره داشت، برای حاضران اجرا شد.
در ادامه "نیما کرمی" که اجرای این برنامه را بر عهده داشت از محمد حیدری خواست به روی صحنه بیاید و درخصوص بیست‌ونهمین دوره جشنواره توضیحاتی ارائه کند.
محمد حیدری با حضور روی سن 29 شاخه گل را به مناسبت بیست‌ونهمین دوره از برگزاری جشنواره تئاتر فجر به هنرمندان، مسئولان و مردم تقدیم کرد. او سپس با اجرای دکلمه‌ای به  توضیح و تشریح جشنواره و جایگاه آن پرداخت.

طنین ”ای ایران” در تالار وحدت
کرمی ضمن تشکر از دبیر بیست‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر، بیوگرافی از اسفندیار قره‌باغی ارائه کرد و از وی خواست قطعات موسیقی که آماده کرده بود را در این مراسم اجرا کند. قره‌باغی دو قطعه موسیقی "ای ایران" و "وطن" را با صدای خود برای مردم خواند در این میان، مردم نیز با آغاز این موسیقی به احترام نام میهن و با یادی از "محمد نوری" به پا خاستند و تا پایان اجرا ایستادند.

بزرگداشت چهار پیش‌کسوت
در ادامه تصاویری از چهار هنرمندی که مورد تجلیل قرار گرفتند ـ محمدعلی کشاورز، فریده سپاه‌منصور، دکتر محمود عزیزی و یدا... آقاعباسی ـ پخش شد.
سپس آثار محمدعلی کشاورز در قالب فیلم‌هایی چون مادر، هزار دستان و آثار تئاتری وی نمایش داده شد که مردم با تشویق از وی قدردانی کردند. همچنین بخشی از نمایش‌های فریده سپاه‌منصور، قسمتی از سخنرانی دکتر محمود عزیزی و بخشی از توضیحات یدا... آقاعباسی درخصوص تحصیلات و آثار به نمایش درآمده وی بخش دیگر مراسم بود.
در ادامه محمدعلی کشاور، فریده سپاه‌منصور، محمود عزیزی و یدا... آقاعباسی روی سن حاضر شدند.
نیما کرمی از سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمید شاه‌آبادی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین مسافرآستانه رئیس مرکز هنرهای نمایشی و داوود رشیدی دعوت کرد تا با حضور روی صحنه هدایای 4 هنرمند را به آنان اهدا کنند.
سید محمد حسینی از محمدعلی کشاورز، حمید شاه‌آبادی از فریده سپاه‌منصور، داوود رشیدی از محمود عزیزی تقدیر کردند. حسین مسافرآستانه نیز از سید محمد حسینی خواست جوایز یدا... آقاعباسی را با دست خود به وی اهدا کند که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با اعطای جوایز جشنواره از وی تقدیر کرد.

تقدیر از مدیرکل ارشاد چهار استان
سپس از مدیرکل ارشاد چهار استا‌‌ن‌ البرز، خراسان شمالی، گیلان و گلستان که میزبان بیست‌ونهمین دوره جشنواره تئاتر فجر در آن استان‌ها بوده‌اند، تقدیر شد.
تئاتر شیوه‌ای برای برقراری ارتباط با دنیاست

در ادامه سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روی سن حاضر شد و به ایراد سخن پرداخت.
حسینی گفت: «تئاتر در واقع ارتباط با دنیاست که می‌توان با آن حرف‌های نظام و مردم را به گوش جهانیان رساند.»
وی افزود: «هنر نمایش وقتی به زیور پیام آراسته گردد، چون آن پیام از حقیقت زیبا برخواسته است به رسالت هنر دست می‌یابد و تئاتر را به سمتی می‌کشاند که مأموریت یک حکومت الهی است.»
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از قول امام راحل بیان کرد: «هنر در عرفان اسلامی ترسیم روشن عدالت، شرافت، انصاف و تجسم تلخ‌کامی گرسنگان پول و قدرت است که وقتی در دست هنرمندان است، دنیا را متوجه معرفت الهی نظام می‌کند و ذهن مردم را به سمت عدالت و شرافت راهنمایی می‌کند.»
وی در ادامه به دلیل کمبود وقت ادامه متن را برای حضار قرائت نکرد. او توضیحاتی درخصوص بیست‌ونهمین دوره جشنواره ارائه کرد و گفت: «حضور 50 کارشناس دنیا برای شناسایی آثار ایرانی و 16 نمایش خارجی از جمله نقاط قوت این دوره از جشنواره بین‌المللی فجر است.»
به گزارش سایت ایران تئاتر، سید محمد حسینی ضمن تشکر از دست‌اندرکاران این جشنواره گفت: «اجرای حدود 150 نمایش در 4 استان کار قابل تقدیری است، بنابراین انتظار می‌رود سی‌امین دوره جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر چشم‌گیرتر از این دوره برگزار شود.»
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: «معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد و دست‌اندرکاران زمینه را برای توسعه و ارتقاء این جشنواره فراهم کرده و مقدمات اجرای عمومی نمایش‌ها را در کل کشور به وجود آورند.»
سید محمد حسینی با امید به روزی که زبان تئاتر، زبان آئین تحولات کشور باشد، سخنان خود را خاتمه داد.
محمد حیدری دبیر سی‌امین دوره جشنواره
نیما کرمی مجری برنامه با اشاره به برگزاری موفق جشنواره و ضرورت برگزاری کامل سی‌امین دوره جشنواره تئاتر فجر "محمد حیدری" را دبیر سی‌امین دوره جشنواره معرفی کرد و گفت: «حکم آقای حیدری در نخستین جلسه شورای سیاست‌گذاری به وی تقدیم خواهد شد.»
معرفی برگزیدگان بخش مسابقه بین‌الملل

در ادامه برگزیدگان بخش مسابقه بین‌الملل اعلام شدند. در این بخش هیأت داوران متشکل از آندره آپورکیدو، مسعود رایگان، سعید کشن‌فلاح، لامبروس لیاواس، راس منسون برگزیدگان بخش مسابقه بین‌الملل جشنواره را به شرح زیر معرفی کردند:
موسیقی:
لامبروس لیاواس از اعضای هیات داوران بخش مسابقه بین‌الملل روی صحنه آمد و تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی را به گروه موسیقی نمایش "مصائب زنان تروا" از ایتالیا تقدیم کرد.
طراحی صحنه:
آندره آپورکیدو نماینده هیأت داوران جایزه این بخش را به "سیامک احصایی" برای طراحی صحنه نمایش "نامه‌هایی به تب" و "ابرهای پشت حنجره" از ایران اهدا کرد.
بازیگری مرد:
سپس مسعود رایگان نماینده هیأت داوران روی سن حاضر شد و گفت: «بسیار مفتخرم که در جمع شما حضور دارم و نامزدهای بخش بازیگری مرد، همگی تلاش جانانه‌ای در عرصه بازیگری داشتند.»
او سپس "مسعود دلخواه" را برای بازی در نمایش "روال عادی" از ایران برگزیده اعلام کرد. مسعود دلخواه پس از دریافت جایزه خود با بیان اینکه ریتم مراسم اختتامیه بسیار خوب بوده و احساس خستگی نکرده است، گفت: «این میلاد فرخنده را تبریک می‌گویم و خدا را سپاس که بار دیگر خانواده تئاتر دور هم جمع شده‌اند و امیدوارم این امر تداوم داشته باشد.»
وی تصریح کرد: «رئیس مرکز هنرهای نمایشی در طی چند سال اخیر با حمایت از متن‌های خوب باعث اعتلای تئاتر شده‌اند. از محمد حیدری، حسین مسافرآستانه و حسین پارسایی به خاطر این توجه‌شان تشکر می‌کنم.»
دلخواه ضمن تشکر از سعید کشن‌فلاح و مسعود رایگان- اعضای هیأت داوران- عنوان کرد: «همبازی خوبم "ایوب آقاخانی" از روزهای اول تا اجرای عمومی همواره با انرژی مثبتش مرا همراهی کرد و از همین جا به او می‌گویم ایوب بازی کردن با تو بسیار خوب است.»
وی یادآور شد: «بازی تمام نامزدهای این بخش را دیدم و حقیقتاً لذت بردم و به نظرم همه آن‌ها شایستگی دریافت این جایزه را داشتند.»
این کارگردان و بازیگر تئاتر در ادامه از عوامل نمایش از جمله "محمدرضا خاکی" قدردانی کرد و گفت: «به "رضا ثروتی" کارگردان خوب و جوان کشورمان نیز تبریک می‌گویم و در پایان امیدوارم بتوانم آموخته‌هایم را بیشتر در اختیار نسل جوان قرار دهم.»
بازیگری زن:
سپس فریده سپاه‌منصور رأی هیأت داوران این بخش را قرائت کرد و جایزه این بخش را به "ایلنا رینولد" برای بازی در نمایش "آنتیگونه" از استونی اهدا کرد.
نمایشنامه‌نویسی:
راس منسون از اعضای هیأت داوران آرا این بخش را قرائت کرد و"رضا گوران" برای نگارش نمایشنامه "ابرهای پشت حنجره" از ایران به عنوان برگزیده اعلام شد.
کارگردانی:
سعید کشن‌فلاح از اعضای هیات داوران "کلودیا سوراس" را برای نمایش "لِو" و "3(a+b)" از ایتالیا برگزیده اعلام کرد.
جایزه ویژه هیات داوران:
"محمد حیدری" دبیر جشنواره ضمن تقدیر از گروه نمایش "ویتسک" به خاطر اجرای هماهنگ و منسجم، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی را به رضا ثروتی کارگردان نمایش "عجایب‌المخلوقات" از ایران تقدیم کرد.
جایزه بزرگ هیات داوران:
در بخش اعلام جایزه بزرگ، "عزت ا... انتظامی" روی سن حاضر شد و حضور او باعث شد تا حضار به پا ایستاده و برای دقایقی او را تشویق کنند. در این بخش هیأت داوران جایزه بزرگ خود را به گروه نمایش "پاندورا 88" از آلمان اهدا کرد.
آراء هیأت داوران کانون منتقدان جهانی در بیست‌ونهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر
سپس نوبت به تقدیر از برگزیدگان بخش هیأت داوران کانون منتقدان جهانی در بیست‌ونهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر رسید که در این قسمت هیات داوران به همراه نایب رئیس کانون ملی منتقدان روی سن حاضر شدند. در ادامه بیانیه کانون به دو زبان فرانسه و فارسی برای حاضران قرائت شد و برگزیدگان به شرح زیر معرفی شدند:
موسیقی:
"ایرج زهری" برای اهدای جوایز بخش موسیقی روی سن حاضر شد و جایزه این بخش را به گروه موسیقی "شروین شهبازی" و "صابر جعفری" برای موسیقی نمایش "تفنگ‌های ننه کارار" اهدا کرد.
طراحی صحنه:
میشل وایس جوایز این بخش را به "آروند دشت‌آرای" طراح صحنه نمایش‌های "کمی تاب بخوریم" و "آخرین نامه" اهدا کرد.
بازیگری مرد:
ژان‌پیر هان با حاضر شدن روی سن، جایزه این بخش را به "پرویز فلاحی‌پور" برای بازی در نمایش "لابی" از ایران تقدیم کرد.
بازیگری زن:
مارگارتا سورن‌سو از سوئد جایزه این بخش را به "عاطفه رضوی" برای بازی در نمایش "حضرت والا" اهدا کرد.
نمایشنامه‌نویسی:
اشکان غفارعدلی نیز روی سن حاضر شد و جایزه این بخش را به "آرش عباسی" برای نگارش نمایشنامه "لابی" از ایران اهدا کرد.
کارگردانی:
در پایان این بخش نیز کتایون حسین‌زاده "حسین پاکدل" را برای کارگردانی نمایش "حضرت والا" برگزیده اعلام کرد.
حاشیه:
-  در ابتدای مراسم نماهنگ جشنواره پخش شد و در اثنای مراسم نیز نماهنگی از بخش‌های مختلف جشنواره و اجرای نمایش‌ها برای حاضران به نمایش گذاشته شد.
- کاندیدای بخش مسابقه بین‌الملل با نماهنگی که تهیه شده بود برای حضار معرفی می‌شدند.
ـ پیش از آغاز اختتامیه جشنواره تئاتر فجر گروه شبکه جام‌ جم و شبکه‌های چهار سیما در سالن انتظار تالار وحدت مستقر شده بودند.
ـ گروه موسیقی شیدا به همراه مرشد میرزاعلی در قسمتی از سالن انتظار به اجرای برنامه پرداختند. سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمید شاه‌آبادی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد، حسین مسافر‌آستانه مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی، حسین پارسایی مدیر بنیاد رودکی نیز دقایقی برنامه این گروه را تماشا کردند.
ـ مهدی پاکدل، بهنوش طباطبایی، داوود رشیدی، محمود فرهنگ، محمود عزیزی، شهرام حقیقت‌دوست، مرشد محسن میرزاعلی و... از جمله هنرمندانی بودند که روز گذشته در مراسم اختتامیه حضور داشتند.

ـ شیوه برگزاری مراسم اختتامیه امسال متفاوت‌تر از دیگر دوره‌ها بود، به نحوی که حاضران تا پایان مراسم با انرژی وصف ناپذیری به تشویق برگزیدگان پرداختند.