دکتر کمالالدین شفیعی:تئاتر ابزار مهمی در بالا بردن تواناییهای معلولان است
نگاه جامعه به معلولان نگاهی نارواست. معلول شخصی درمانده و ناتوان نیست بلکه شهروندی است که به دلیل شرایط خاص باید حق و حقوق شهروندی او بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش سایت ایران تئاتر از ستاد خبری دومین جشنواره بینالمللی تئاتر معلولان دکتر کمالالدین شفیعی مدرس و کارگردان تئاتر گفت:«هنر نمایش میتواند ابزار مهمی در بالا بردن تواناییهای افراد معلول باشد.»
وی در گفتوگو با ستاد خبری دومین جشنواره بینالمللی تئاتر معلولان افزود:«نگاه جامعه به معلولان نگاهی نارواست. معلول شخصی درمانده و ناتوان نیست بلکه شهروندی است که به دلیل شرایط خاص باید حق و حقوق شهروندی او بیشتر مورد توجه قرار گیرد.»
این مدرس و کارگردان تئاتر آموزشی بودن، سرگرم کنندگی و به شوق آوردن را مشخصههای نمایشهای معلولان دانست و افزود:«نگاه جامعه هنری به معلولان باید عوض شود.»
این کارگردان تئاتر افزود:«معلول نگاه ترحمی نمیخواهد بلکه حق شهروندی خود را طلب میکند.»
شفیعی برگزاری جشنواره تئاتر معلولان را زمینه مناسبی برای اصلاح تصورات نادرست جامعه نسبت به معلولان دانست.»
وی با اشاره به ابعاد درمانی و توانبخشی هنر نمایش افزود:«بالا بردن تواناییهای معلولان مهمترین هدف این گونه نمایشی است.»
داور دومین جشنواره بینالمللی تئاتر معلولان با اشاره به تفاوتها و نقاط اشتراک نمایش درمانی و تئاتر معلولان افزود:«این دو مقولهای مجزا از هم و در عین حال در بخشهایی با هم اشتراکاتی دارند.»
شفیعی تئاتر معلولان را تئاتری آموزشی و آشناگر دانست که با نمایش درمانی یا تئاتر درمانگرا تفاوتهای فاحشی دارد.
این استاد دانشگاه تئاتر را هنری اصلاحگرا و آموزنده دانست که هم ابعاد درمانی آن باید مورد توجه قرار گیرد و هم ابعاد آموزشی، تربیتی و اخلاقی.
وی در پایان تصریح کرد:«نمایش درمانی در تلاش است تا رفتارها و کردارهای نادرست و نازیبا را اصلاح کند و بحث پالایش روحی عنصری اساسی است اما تئاتر معلولان تئاتری با محوریت توانبخشی جسمی و حرکتی است.»