برترین آثار دوازدهمین جشنواره تئاتر تجربه معرفی شدند

اختتامیه دوازدهمین جشنواره تئاتر تجربه روز گذشته ـ شنبه ۱۴ اسفندماه ـ با حضور دانشجویان و جمعی از هنرمندان ساعت ۱۸ در تالار آوینی دانشگاه تهران برگزار شد.
به گزارش سایت ایران تئاتر، این مراسم با قرائت قرآن و سرود ملی کشورمان آغاز شد. در ابتدا یکی از هنرمندان با نواختن سه تار به سبک سنتی، آوازی را خواند که مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت.
سپس اجرا کنندگان این مراسم که 2 تن از بازیگران دانشجوی تئاتر بودند از مهدی سلطانی دبیر جشنواره دعوت کردند تا در خصوص دوازدهمین دوره از جشنواره تئاتر تجربه توضیحاتی را به حاضران در مراسم ارائه کند.
سلطانی در ابتدای سخنان خود با اشاره به عشق و انگیزه شرکتکنندگان و دانشجویان برای حضور در این مراسم، گفت: «تئاتر مقدس است. اگر بپذیریم درد اجتماعی محصول نا آگاهی است و درمان درد مشروط به شناخت آن، تئاتر مقدس است. اگر بپذیریم جامعهشناسی ملزوم خودشناسی است و خودشناسی محصول رویارویی خود با دیگری تئاتر مقدس است.»
وی در ادامه با تشریح دوازدهمین جشنواره تئاتر تجربه، به اعلام فراخوان این جشنواره به تمام دانشگاههای تئاتر کشور اشاره کرد و افزود: «این جشنواره توانست دانشجویان را از دانشگاههایی چون پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه سوره، هنر و معماری دانشگاه آزاد تنکابن و تربیت مدرس نبی اکرم تبریز برای شرکت در این جشنواره کم بضاعت دعوت و ترغیب کند.»
سلطانی به 168 گروه شرکت کننده از دانشگاههای نامبرده اشاره کرد و گفت: «با توجه به اینکه ظرفیتی برای تعداد آثار در نظر گرفته شده بود آثار در دو مرحله بازبینی براساس کیفیت مورد ارزیابی قرار گرفتند که 27 اثر توسط هیأت داوران برای حضور در جشنواره پذیرفته شدند.»
وی افزود: «این جشنواره در دو بخش آزاد و بخش ویژه که با موضوع مهاجرت است در جشنواره شرکت کردند.»
وی سپس به شرایط و ضوابط مندرج در فراخوان اشاره کرد و هدف از برگزاری این دوره از جشنواره را ایجاد انگیزه برای دستیابی به تجربه و رسیدن به شناخت به واسطه رویارویی در جشنواره دانست. دبیر دوازدهمین جشنواره تئاتر تجربه بیان کرد: «ویژگی بارز این جشنواره مستقل بودن این جشنواره بود که توسط داوران که بهترینهای عرصه تئاتر امروز جامعه ما هستند به صورت مشهود و بارز نمایان شد.»
وی سپس به معرفی داوران دو بخش بازبینی و مسابقه پرداخت و تعداد آثار شرکت کننده در جشنواره را از هر دانشگاه بدین ترتیب، تشریح کرد: «در این دوره جشنواره 45 طرح از دانشگاه تهران 32 طرح از دانشکده سینما تئاتر 10 طرح از دانشگاه آزاد اراک 29 طرح از دانشگاه هنر و معماری و 16 طرح از دانشگاه آزاد شیراز پذیرفته شده است.»
وی خاطرنشان کرد: «در این دوره مجید عظیمی قائم مقام، علی ثقفی دبیر اجرایی، بهروز خرم مشاور دبیر جشنواره تئاتر تجربه بودند.»
در این مراسم نماهنگی از زندگی کاری ناصر آقایی نمایش داده شد و سپس لوح تقدیری به ناصر آقایی اهدا شد.
سپس آقایی با قرار گرفتن پشت تریبون، درباره تأسیس مرکز تئاتر تجربه توضیحاتی ارائه کرد و افزود: «من سالها شاهد رشد کیفی این جشنواره بودم. جشنواره تئاتر تجربه در مقایسه با سایر جشنوارهها مثل جشنواره دانشگاهی از سلامت بیشتری برخوردار است، به همین دلیل امروز شاهد استقبال از آثار از نظر کمی و کیفی هستیم.»
وی با ابراز خرسندی از خلاقیت و نوآوری در آثار این جشنواره به سخنان خود خاتمه داد.
در ادامه کیوان ساکت ـ یکی از بازیگران جوان تئاتر ـ که در اجرای این مراسم همکاری کرده بود، روی صحنه آمد و به بخش مهاجرت این جشنواره اشاره کرد و از محمود استادمحمد دعوت کرد تا با قرار گرفتن در پشت تریبون برای حاضران سخنرانی کند. محمود استادمحمد از کیوان ساکت خواست تا پیام او را که درباره مهاجرت بود، قرائت کند.
پس از قرائت این پیام، نماهنگی از ادنا زینلیان مدرس طراحی لباس نمایش داده شد و سپس از فریندخت زاهدی دعوت شد تا با قرار گرفتن بر صحنه از ادنا زینلیان تقدیر به عمل آورد.
فریندخت زاهدی با حضور روی صحنه و قرار گرفتن پشت تریبون گفت: «مایه مباهات و افتخار من است که این لوح را از سوی دانشگاه تهران و دانشجویان این طراح و استاد بزرگ به وی تقدیم کنم.»
وی افزود: «همیشه از در کنار ادنا زینلیان بودن، لذت بردهام و فکر میکنم او الگوی خوبی برای همه طراحان است که در این حوزه فعالیت میکنند.»
سپس لوح تقدیر به ادنا زینلیان تقدیم شد.
زینلیان پس از دریافت لوح تقدیر ضمن تشکر از حاضران و فریندخت زاهدی گفت: «من معتقدم طراح لباس با طرحهای خود به شیوهای متفاوت صحبت میکند. من از سال 64 مدرس گروه طراح تئاتر بودم و همیشه سعی کردم هر آنچه که داشتم را به دانشجو منتقل کنم.»
وی افزود: «اگر سختگیریهای یک استاد خالصانه باشد، مطمئناً دانشجو را متوجه خود میکند و طبیعتاً برای او و آموزشش ارزش قائل میشود و من امروز از اینکه در زمینه طراحی لباس فعالیت دارم افتخار میکنم و خوشحالم که در این دوره از زمان برخی از دانشجویانم همکاران من هستند.»
در ادامه این مراسم مهتاب نصیرپور به نیابت از سوی سایر اعضای داوری در بخش مسابقه به قرائت بیانیه هیأت داوران دوازدهمین جشنواره تئاتر تجربه پرداخت.
هیات داوران دوازدهمین جشنواره تئاتر تجربه متشکل از ناصح کامکاری، نادر برهانیمرند، محسن علیخانی، مهتاب نصیرپور، محمد رحمانیان برگزیدگان را به شرح زیر اعلام کردند:
با معرفی کاندیدای طراحی صحنه، لوح تقدیر و جایزه نقدی به "امین ابراهیمی" و "سعید حسنلو" از پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران اهدا شد که "سعید حسنلو" جایزه خود را به "محمد روشنی" تقدیم کرد.
همچنین در این بخش تندیس جشنواره و جایزه نقدی به "مریم نورمحمدی" و "جابر رمضانی" از دانشگاه سوره به خاطر طراحی صحنه نمایش "بچه سارافینا" اهدا شد.
در بخش بازیگری زن ضمن معرفی نامزدهای این بخش، لوح تقدیر و جایزه نقدی به "سما موسوی" و "مریم نورمحمدی" به خاطر بازی در نمایش "بچه سارافینا" و همچنین تندیس جشنواره و جایزه نقدی به "رکسانا صنم" به خاطر بازی در نمایش "سینما رکس" تقدیم شد.
در بخش بازیگری مرد، لوح تقدیر و جایزه نقدی به "مصطفی پوریوسف" و "ایمان صیاد برهانی" از دانشگاه نبی اکرم تبریز به خاطر بازی در نمایش "چهره مرد هنرمند در جوانی" و تندیس جشنواره و جایزه نقدی به "امین ابراهیمی" از پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران به خاطر بازی در نمایش "جایی دیگر" اهدا شد.
در بخش نمایشنامهنویسی ضمن معرفی نامزد این بخش، لوح تقدیر به "سیدمحمد مساوات" به خاطر نگارش نمایشنامه "زیدان" و "جابر رمضانی" به خاطر نگارش نمایشنامه "بچه سارافینا" تقدیم شد.
همچنین لوح تقدیر و جایزه نقدی به "سروش قاسمیان" از پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران به خاطر نگارش نمایشنامه "صحنه اتاقی کم نور است" اهدا شد و تندیس و جایزه به "امین ابراهیمی" نویسنده نمایشنامه "جایی دیگر" تعلق گرفت.
در بخش کارگردانی، لوح جشنواره به "محمد درخشان" کارگردان نمایش "زیدان" از دانشگاه هنر و معماری و "سروش قاسمیان" کارگردان نمایش "صحنه اتاقی کم نور است" از دانشگاه پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران اهدا شد.
همچنین لوح و جایزه نقدی به "امین ابراهیمی" کارگردان نمایش "جایی دیگر" و "مصطفی هرآیینی" از دانشگاه نبی اکرم تبریز کارگردان نمایش "چهره مرد هنرمند در جوانی" تقدیم شد.
در بخش آزاد، لوح و جایزه نقدی به "مصطفی هرآیینی" و در بخش مهاجرت لوح و جایزه نقدی به "امین ابراهیمی" تقدیم شد.