محمد عاقبتی”من باید بروم، خیلی دیرم شده” را آماده اجرا میکند
نمایش”من باید برم، خیلی دیرم شده” نوشته محمد چرمشیر و به کارگردانی محمد عاقبتی مرداد ماه در کارگاه نمایش مجموعه تئاترشهر روی صحنه میرود.وی که هم اکنون مشغول تمرین این نمایش در تالار قشقایی است، در گفتوگو با سایت ایران تئاتر، در پاسخ به این سوال که آیا این نمایش ادامه تجربیات قبلی وی محسوب میشود و یا به دنبال تجربههای جدیدی است، گفت:« میتوان گفت این نمایش ادامه تجربه”میبوسمت و اشک” است و پاره دوم یک کار سه قسمتی است.
نمایش”من باید برم، خیلی دیرم شده” نوشته محمد چرمشیر و به کارگردانی محمد عاقبتی مرداد ماه در کارگاه نمایش مجموعه تئاترشهر روی صحنه میرود.
وی که هم اکنون مشغول تمرین این نمایش در تالار قشقایی است، در گفتوگو با سایت ایران تئاتر، در پاسخ به این سوال که آیا این نمایش ادامه تجربیات قبلی وی محسوب میشود و یا به دنبال تجربههای جدیدی است، گفت:« میتوان گفت این نمایش ادامه تجربه”میبوسمت و اشک” است و پاره دوم یک کار سه قسمتی است. ”من باید برم خیلی دیرم شده” به چند دلیل به”میبوسمت و اشک” وابسته است و به چند دلیل هم به دنبال مسیرهای تازهای است.»
وی در مورد شباهتهای این نمایش با کار قبلی خود”میبوسمت و اشک” گفت:«هر دو را محمد چرمشیر نوشته و هر دو بازخوانی هستند. به لحاظ ساختار هم به هم نزدیک هستند حتی از نظر مفهومی نیز شباهتهایی با هم دارند. در هر دو نمایش بحث مرگ مطرح میشود، در”میبوسمت و اشک” مقوله مقاومت و انتخاب برای ماندن و مرگ مطرح میشود و در این نمایش بحث جستجوی هویت که سرانجام به مرگ ختم میشود و از لابلای فراموشی به نیستی رسیدن مطرح است.»
وی خاطر نشان کرد:«به لحاظ فرم اجرا هم باز سعی کردیم مثل”میبوسمت و اشک” اجرا از سادهترین و کمترین عناصر بهره ببرد و به سمتی حرکت کردیم که با استفاده از حداقل، ولی با اساسیترین عناصر به ارتباط کاملتری با تماشاگر دست پیدا کنیم. این رسیدن به حداقلها را در بازیها، نگاه به صحنه که یک نگاه ساده است و مفهومی بهره بردن از عناصر تکراری چه در میزانسن و حرکت و چه در صحنه پردازی میتوانیم مشاهده کنیم. ولی مهمترین دلیل شباهت این نمایش با کار قبلی این است که هر دو تجربه در ادامه چیزهایی است که در تئاتر دوست دارم و برایم ناشناخته بودهاند. البته ایدههای جدیدی هم در ذهنم بوده که در”من باید برم خیلی دیرم شده” به آن پرداختهام که نمیدانم تا چقدر موفق بودهام.»
وی در ادامه خاطر نشان کرد:«آدمی مثل من که هنوز در اولین گامهای تجربه کردن است میتواند در هر کاری با بهره گرفتن از تجربههای قبلی یک مسیر جدیدتر و متفاوتتر را در نظر داشته باشد. گفتنی است نمایش”من باید برم خیلی دیرم شده” پیش از این در بیستوسومین جشنواره تئاتر فجر در بخش try out روی صحنه رفته بود.»
عاقبتی در مورد تغییرات این نمایش نسبت به جشنواره فجر گفت:«در جشنواره چند صحنه را نگرفتیم و به دلیل زمانی که try out میطلبید چیزهایی را حذف کردیم. یک سری از ایدهها را که برای اجرای کامل در ذهن داشتم، نتوانستم اجرا کنم. لباس و نور کامل نبود و صحنهها اتودهایی بود از چیزهایی که باید اجرا میشد. در حال حاضر سعی کردهایم که این اتودها را بسط و تغییر بدهیم و نمایش را کامل کنیم. از اجرای جشنواره و بازتاب کار در میان تماشاگران نیز برای این کار جدید استفاده کردیم.»
وی درباره سفر اخیر خود به کشور آلمان گفت:«برای اجرای نمایش”میبوسمت و اشک” در فستیوال جهانی ویسبادن چندی پیش به آلمان رفتیم که در واقع تور آلمان این نمایش بود.»
وی در مورد این فستیوال افزود:«این فستیوال را ITI جهانی برگزار میکند و ما از طرف آنها به این جشنواره دعوت شدیم و در نهایت سه بار این نمایش را در سفر اخیر به آلمان اجرا کردیم.»
وی تصریح کرد:«اجراهای ما با اجرایی موفق شروع شد و کار مورد استقبال قرار گرفت البته این کار در آلمان تا حدی شناخته شده است. حداقل برای کسانی که تئاترهای خارجی را دنبال میکنند.»
وی در ادامه افزود:«در ادامه این فستیوال اجرای دوم نمایش در شهر هایدلبرگ آلمان انجام شد و اجرای سوم هم در شهر اشتوتگارت انجام شد، همه این اجراها توری بود که از سوی همان فستیوال تدارک دیده شده بود.»
وی تصریح کرد:«در ویسبادن یک جلسه نقد و بررسی به مدت یک ساعت و نیم داشتیم که در آن در مورد تئاتر معاصر ایران شرایط تولید تئاتر در ایران و نمایش”میبوسمت و اشک” به گفتوگو پرداختیم.»
وی در ادامه خاطر نشان کرد:«این فستیوال هر ساله در ماه می در ویسبادن برگزار میشود و به پروژههای بزرگ باله و اپرا اختصاص پیدا میکند که نمایش”میبوسمت و اشک” جزء اجراهای مهمان این فستیوال بود و در کل این فستیوال به شکل غیر رقابتی برگزار میشود.»
گفتنی است نمایش”من باید برم خیلی دیر شده” به احتمال زیاد از حدود نهم مرداد ماه در کارگاه نمایش مجموعه تئاترشهر روی صحنه میرود.
این نمایش تولیدی است از گروه تئاتر”لیو” و عوامل آن عبارتند از نویسنده: محمد چرمشیر(بازخوانی رمان خیابان بوتیکهای تاریک، اثر پاتریک مودیانو)، طراح و کارگردان: محمد عاقبتی، مشاور کارگردان: رضا بهبودی، طراح صدا و آهنگساز: محسن نامجو، دستیار کارگردان: پریسا پژوهنده.
در این نمایش رضا بهبودی، سعید چنگیزیان، ناز شادمان، الهام شکیب و مهدی صدر به عنوان بازیگر حضور خواهند داشت.