در حال بارگذاری ...
...

تعاونی هنرهای نمایشی ماهان بار دیگر آغاز به کار می‌کند

تعاونی هنرهای نمایشی ماهان بار دیگر آغاز به کار می‌کند

اولین مجمع عمومی تعاونی هنرهای نمایشی ماهان ۷ خردادماه برگزار خواهد شد.

"امیر دژاکام" در گفت‌وگو با سایت ایران تئاتر، درباره شکل‌گیری تعاونی هنرهای نمایشی ماهان گفت: «این تعاونی حدود چند سال قبل به ثبت رسید و مراحل ثبت آن هم نزدیک به یک سال به طول انجامید.»
وی افزود: «در ادامه من به همراه اردلان شجاع‌کاوه در کلاس‌های تعاونی شرکت کردیم تا در این کلاس‌ها به عنوان هیأت مؤسس قوانین حقوقی را بیاموزیم. بعد از قبولی در این کلاس‌ها مجمع عمومی تشکیل شد و هیأت مدیره و مدیرعامل انتخاب شدند.»
دژاکام با اشاره به آغاز فعالیت‌‌اش در این تعاونی عنوان کرد:« با آغاز فعالیت‌مان با مشکلاتی از قبیل کمبود بودجه مواجه شدیم. بنابراین حدود 4 یا 5 سال تعاونی در رکود بود و در حال حاضر مجدداً موفق شدیم با کمک اعضا، تعاونی را راه‌اندازی کرده و مکانی را نیز در نظر بگیریم.»
وی از تشکیل مجمع عمومی در تاریخ 7خردادماه خبر داد و اظهار کرد: «احتمالاً نامزد رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل نیز در این مجمع انتخاب می‌شوند و رأی‌گیری به جلسه بعد موکول خواهد شد. همچنین در این مجمع نماینده وزارت تعاون و اعضای تعاونی حضور دارند.»
امیر دژاکام که پیش از این رئیس هیأت مدیره تعاونی بود، با بیان اینکه این تعاونی می‌تواند به پیکره تئاتر کشور کمک کند در توضیح بیشتر عنوان کرد: «تعاونی ماهان یک شرکت عام است که تمام اعضا می‌توانند فعالیت‌هایی در زمینه خدمات، تولید، آموزش و... داشته باشند. البته مشروط بر اینکه اعضا ویژگی‌های تخصصی که در اساسنامه بر شمرده شده دارا  باشند.»
این کارگردان تئاتر با اشاره به اینکه در حال حاضر تعاونی 70 عضو دارد، یادآور شد: «عضوگیری همیشه انجام نمی‌شود و زمان مشخصی دارد. برای عضوگیری جدید ابتدا باید تعاونی را فعال کنیم تا بتوانیم 6 تا 7 ماه دیگر به عضوگیری جدید برسیم.»
وی ادامه داد: «داوود فتحعلی‌بیگی، اردلان شجاع‌کاوه، الیزا اورامی، زهرا یعقوبی، بهزاد جاودان‌فر، مرتضی آقاحسینی، محسن میرزایی از جمله اعضای حال حاضر تعاونی هستند و در واقع بخش زیادی از اعضا جزو گروه‌ ماهان هستند.»
کارگردان نمایش "یک دامان ماه و ستاره" در خصوص دیگر فعالیت‌های این تعاونی خاطرنشان کرد: «این تعاونی یک فعالیت جمعی در زمینه فرهنگ و هنر با منافع جمعی است. زمانی که گروه‌های نمایشی در حال ثبت هستند بسیار خوب خواهد شد که گروه‌ها تبدیل به کمپانی و شرکت شوند.»
وی اضافه کرد: «این تعاونی در تلاش است که فعالیت خودش را استمرار ببخشد و تخصص هنرمندان را در زمینه‌هایی از جمله تولید نمایش، تله تئاتر، فیلم، کتاب و... به خدمت بگیرد. همچنین اگر این حرکت بتواند موفق عمل کند راه معتدلی است به سمت خصوصی‌سازی فعالیت‌های تئاتری، البته در خصوصی‌سازی منافع اقتصادی برای یک یا دو نفر است ولی در اینجا از نظر حقوقی هیچ‌کدام از اعضا نمی‌توانند سهم بیشتری داشته باشند و سقف اساسنامه بیش از 10 یا 15 درصد را برای هر شخص در نظر نگرفته است.»
این نمایشنامه‌نویس با اظهار امیدواری از اینکه مسوولان ضرورت تشکیل این تعاونی را درک کرده و به آنان کمک کنند، ادامه داد: «امیدواریم شرایطی را به وجود بیاوریم که همه گروه‌های تئاتری بتوانند از آن استفاده کنند. علاوه بر این تعاونی می‌تواند ایجاد شغل کند و کارگردان در مقام یک معلم یا مؤلف و به موازات سایر فعالیت‌های صنفی که با نمایش تناسب دارد، می‌تواند فعالیت داشته باشد.»