در حال بارگذاری ...
...

چهاردهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی برگزیدگانش را شناخت

چهاردهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی برگزیدگانش را شناخت

مراسم اختتامیه چهاردهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی روز گذشته ـ ۳۱ اردیبهشت‌ماه ـ با حضور سید جواد روشن دبیر جشنواره، غلامرضا خواجه سروی معاون فرهنگی وزارت علوم  و جمعی از دانشجویان و هنرمندان عرصه تئاتر در تالار اصلی مجموعه تئاترشهر برگزار شد.

به گزارش سایت ایران تئاتر، در ابتدای این مراسم امیرحسین مدرس که به عنوان مجری برنامه حضور داشت از خواجه سروی دعوت کرد تا روی سن حاضر شود.
وی حضور روی سن خطاب به حاضران گفت: «تئاتر دانشگاهی برای ما به عنوان فرصت و نقطه‌ای محسوب می‌شود که بتوانیم توانایی‌های حوزه هنر تئاتر را به نمایش بگذاریم. ما باید هر ساله دست در دست هم جشنواره تئاتر دانشگاهی را قوی‌تر و پرشکوه‌تر از سال‌های گذشته برگزار کنیم و این هنر را در خدمت اهداف مردم کشورمان به کار گیریم.»
در ادامه مراسم از اساتید از دست رفته صحنه تئاتر از جمله محمد ورشوچی، عباس امیری، جواد ذوالفقاری یاد شد و حاضران به نشان احترام دقایقی را ایستادند و سکوت کردند.
در بخش بعدی این مراسم بخشی از نمایش "سمک عیار" که به صورت نماهنگی تهیه شده بود، پخش شد و محمدرضا خاکی با دعوت از خانواده جواد ذوالفقاری لوح تقدیر جشنواره تئاتر دانشگاهی را به همسر و فرزند وی اعطا کرد.
سپس نماهنگ نمایش‌های مختلف پخش شد و یارتا یاران برای اهدای جوایز روی صحنه آمد.
در این بخش لوح تقدیر و جایزه نقدی  به هورا حسینی برای نمایش "هملت ماشین" از دانشکده سینما تئاتر اهدا شد.
همچنین هیأت داوران این بخش تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و جایزه نقدی را به کمال کچوئیان برای نمایش "خاطره‌ای نداشتم حتی اگر هزار سالم بود" از دانشگاه سوره اهدا کرد.
در بخش نمایشنامه‌نویسی (جایزه اکبر رادی)
شهرام زرگر و فارس باقری لوح تقدیر و جایزه نقدی را به طور مشترک به پوریا کاکاوند برای نمایشنامه" الساندروپیتزی" از دانشگاه سوره و سعید نیکو رزم برای نمایشنامه "معصومه" از دانشکده هنر و معماری، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه 5 میلیون ریالی خود را به جابر رمضانی برای نمایش "اسکیس" از دانشگاه سوره اهدا کرد.
 در بخش موسیقی دانشجویان تئاتری لوح تقدیر و جایزه نقدی به "بامداد افشار" به خاطر موسیقی نمایش "برگشت افتخارآمیز مردان جنگ" اهدا شد.
در بخش طراحی صحنه لوح تقدیر به همراه جایزه نقدی برای طراحی صحنه نمایش "تلخ همچون خون در رگ‌های یرما" به "میلاد نیک‌آبادی" از دانشکده هنر و معماری تقدیم شد.
جایزه برگزیده این بخش که شامل دیپلم افتخار و لوح تقدیر و جایزه نقدی بود به "احمد امیدزاده" به خاطرطراحی نمایش "گزارش بازگشت" از دانشکده هنرهای زیبا اعطا شد.
در بخش طراحی لباس جایزه طراحی لباس که شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی بود  به "رضا بهجت" برای طراحی لباس نمایش "برگشت افتخارآمیز مردان جنگ" از دانشکده سینما تئاتر اعطا شد.
همچنین در بخش بازیگری زن لوح تقدیر و جایزه نقدی به "فرانک کلانتر" برای نمایش "گزارش بازگشت" از دانشکده هنرهای زیبا و آپارتمان شماره جنگ از دانشکده سینما تئاتر و تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و جایزه نقدی به "فرزانه سمیلی" به خاطر بازی در نمایش "تلخ همچون خون در رگ‌های یرما" از دانشکده هنر و معماری اهدا شد.
در بخش بازیگری مرد ، لوح تقدیر و جایزه نقدی "حمیدرضا رحمتی" برای نمایش "برگشت افتخارآمیز مردان جنگ" از دانشکده سینما تئاتر و تندیس جشنواره و لوح تقدیر و جایزه نقدی به "نوید محمدزاده" برای نمایش "بالاخره این زندگی مال کیه" از دانشکده هنرهای زیبا تقدیم شد.
 در بخش نمایشنامه‌نویسی ، هیأت داوران لوح تقدیر و جایزه نقدی  را به "سیدمحمد مساوات" برای نمایش "روبان سیاه" از دانشکده هنر و معماری اهدا کردند .
هیأت داوران در این بخش هیچ نمایشی را برگزیده اعلام نکرد.
در بخش کارگردانی ، تقدیر و جایزه نقدی به "سیدمحمد مساوات" برای نمایش "روبان سیاه" دانشکده از هنر و معماری "واشگان جمیل‌نژاد" برای نمایش "بالاخره این زندگی مال کیه" از هنرهای زیبا اهدا شد.
هیأت داوران در این بخش نیز  هیچ نمایشی را برگزیده اعلام نکرد.
 در بخش جایزه ویژه، تندیس و دیپلم افتخار و جایزه نقدی به گروه نمایش "هملت ماشین" به کارگردانی "فرزانه اسوی" اعطا شد.
در بخش مسابقه صحنه دانشجویان سایر رشته‌ها (غیر تئاتری) هیأت داوران متشکل از مهدی حامد سقائیان، دکتر حسین فرخی و شهرام زرگر نامزدها و برگزیده‌های خود را در بخش‌های مختلف به شرح زیر اعلام کردند:
در بخش موسیقی هیأت داوران لوح تقدیر و جایزه نقدی را  به "حسین ضروری" برای نمایش "پرواز پادشاه یا شاهی کیکاوس هم چند سالی بود" از دانشگاه علم و صنعت اهدا کردند.
در بخش طراحی لباس ، لوح تقدیر و جایزه نقدی به "مهسا غفوریان" برای نمایش "پوچی پوچ خانم میرمازاد" از دانشگاه آزاد اسلامی تبریز اهدا شد.
در بخش طراحی نور ، لوح تقدیر و جایزه نقدی به "فتح‌الله نیازی" برای نمایش "اثر پرتوهای گاما بر روی گل‌های همیشه بهار کره ماه" از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز اعطا شد.
در بخش مسابقه نمایش‌های خیابانی چهاردهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر  دانشگاهی ایران
هیأت داوران متشکل از دکتر اردشیر صالح‌پور، شهرام کرمی و محمد عاقبتی برگزیده‌های خود را در بخش‌های مختلف به شرح زیر اعلام کردند:
در بخش بازیگری زن لوح تقدیر و جایزه نقدی به "هانیه یحیایی" برای نمایش خیابانی "مرد که گریه نمی‌کند" از دانشگاه غیرانتفاعی قزوین اهدا شد.
همچنین هیأت داوران جایزه برگزیده بازیگری زن را که شامل دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی بود را برای نمایش خیابانی "آخرین روایت از شهرزاد قصه‌گو" به ساناز روشنی از دانشگاه آزاد اراک اهدا کرد.
در بخش بازیگری مرد، هیأت داوران لوح تقدیر و جایزه نقدی را به "مصطفی کولیوندی" برای نمایش خیابانی "ایستگاه وفای به عهد" از جهاد دانشگاهی خوزستان اهدا کردند.
همچنین جایزه برگزیده بازیگری مرد را که شامل دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی بود را به "حمیدرضا معدن‌کن" برای نمایش خیابانی "سالواتوره" از دانشگاه هنر و معماری اردکان یزد اهدا کرد.
در بخش طرح و ایده هیأت داوران لوح تقدیر و جایزه نقدی را به "امیر بهبودنیا" برای نمایش خیابانی "سفر به آوینیون" از علامه بحرالعلوم بروجرد اهدا کردند.
در بخش تقدیر بازیگری مرد، لوح تقدیر و جایزه نقدی را به "حیدر رحیمی" برای نمایش "طبقه پایین خانه پدری" از دانشگاه آزاد امیدیه و "امیر بشیری" برای نمایش "پدرانه" از دانشگاه آزاد مشهد اهدا شد.
هیأت داوران جایزه برگزیده بازیگری مرد را که شامل دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی بود را به "سروش طاهری" برای نمایش "به آسمان نگاه کن" از دانشگاه علمی کاربردی واحد 48 اهدا کردند.
در بخش کارگردانی،  لوح تقدیر و جایزه نقدی به "نیما دهقانی و جاوید قائم‌مقامی" برای "پرواز پادشاه یا شاهی کیکاوس هم چند سالی بود" از دانشگاه علم و صنعت اهدا شد.
همچنین هیأت داوران جایزه برگزیده کارگردانی را که شامل دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی بود را به "فتح الله نیازی" برای نمایش "اثر پرتوهای گاما بر روی گل‌های همیشه بهار کره ماه" از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز تقدیم کردند.
در بخش نمایشنامه‌نویسی لوح تقدیر و جایزه نقدی به طور مشترک به "مهسا غفوریان" برای نمایش "پوچی پوچ خانم میر مازاد" از دانشگاه آزاد اسلامی تبریز و "نیما دهقانی" برای "پرواز پادشاه یا شاهی کیکاوس هم چند سالی بود" از دانشگاه علم و صنعت اهدا شد و جایزه برگزیده نمایشنامه‌نویسی یعنی دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به "عاطفه نیک‌آزاد" برای نمایش "طبقه پایین خانه پدری" از دانشگاه آزاد امیدیه تقدیم شد.
در بخش طراحی صحنه ، لوح تقدیر و جایزه نقدی به "امین فاضلی" برای طراحی نمایش "پدرانه" از دانشگاه‌ آزاد مشهد اهدا شد و جایزه برگزیده طراحی صحنه - دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی -به "فتح الله نیازی" برای نمایش "اثر پرتوهای گاما بر روی گل‌های همیشه بهار کره ماه" از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز اعطا شد.
در بخش بازیگری زن هیأت داوران لوح تقدیر و جایزه نقدی را به "مهسا غفوریان" برای نمایش "پوچی پوچ خانم میر مازاد" از دانشگاه آزاد اسلامی تبریز اعطا کردند و دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی را  به "عاطفه نیک‌آزاد به عنوان بازیگر برگزیده  نمایش "طبقه پایین خانه پدری" از دانشگاه آزاد امیدیه اهدا کردند.
در بخش بازیگری مرد، دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به "اصغر گروسی" برای نمایش خیابانی "سالواتوره" از دانشگاه هنر و معماری اردکان یزد اهدا شد.
در بخش کارگردانی، نیز لوح تقدیر و جایزه نقدی به "مهران نوروستا" برای نمایش خیابانی "مرد که گریه نمی‌کند" از غیرانتفاعی قزوین اعطا شد.
همچنین هیأت داوران جایزه  برگزیده کارگردانی را که شامل دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی بود به "وحید نظافت و امیر بهبودی‌نیا" برای نمایش خیابانی "سفر به آوینیون" از علامه بحرالعلوم بروجرد اهدا کردند.
در ادامه این برنامه امیر حسین مدرس اعلام کرد، هیأت داوران سه نمایش خیابانی "مرد که گریه نمی‌کند" و "سفر به آوینیون" و "سالواتوره" و در بخش نمایش‌های آئینی نمایش "بزم و رزم" را به منظور شرکت در جشنواره خیابانی مریوان به آن دبیرخانه پیشنهاد و معرفی کردند.
همچنین انجمن تئاتر  انقلاب و دفاع مقدس لوح تقدیر و جایزه نقدی خود را به نمایش خیابانی "ایستگاه وفای به عهد" به کارگردانی "مصطفی کولیوندی" اهدا کرد.
در بخش پایان‌نامه‌های نظری چهاردهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران،انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس لوح تقدیر و جایره نقدی را به طور مشترک به مرضیه زمانی دهکردی برای پایان‌نامه نظری با موضوع بررسی "جایگاه رئالیسم در تئاتر دفاع مقدس با تأکید بر دو اثر اجرا شده" و به سید میثم مطهری برای پایان‌نامه نظری با موضوع "جایگاه پژوهش و میزان تأثیرگذاری آن بر جریان تئاتر دفاع مقدس" اهدا کردند.
در بخش مسابقه نمایشنامه‌خوانی
هیات داوران متشکل از محمد‌امیر یار‌احمدی، حمید‌رضا نعیمی، کتایون حسین‌زاده برگزیده‌های خود را در بخش‌های مختلف به شرح زیر اعلام کردند:
در بخش نقش خوان زن،  لوح تقدیر و جایزه نقدی به شکیبا فدایی برای نقش‌خوانی در نمایشنامه خوانی "صدای پای افرادی که ابرها را تعقیب می‌کردند" از دانشگاه تهران و تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به امینه مزروعی برای نقش‌خوانی در نمایشنامه‌خوانی "میهمانی روشنفکری" از دانشکده هنر و معماری اهدا کرد.
در بخش نقش خوان مرد، لوح تقدیر و جایزه نقدی به فریبرز کریمی برای نقش‌خوانی در نمایشنامه‌خوانی "صدای پای افرادی که ابرها را تعقیب می‌کردند" از دانشگاه تهران و تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی خود را به بهنام شرفی برای نقش خوانی در نمایشنامه‌خوانی "میهمانی روشنفکری" از دانشکده هنر و معماری اهدا شد.
در بخش سرپرست خوانش، تندیش جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به فریبرز کریمی برای سرپرستی و هدایت در نمایشنامه‌خوانی "صدای پای افرادی که ابرها را تعقیب می کردند" از دانشگاه تهران اهدا شد.
در بخش نمایشنامه‌نویسی
 هیات داوران در این بخش به دلیل ضعف ساختاری و نیز عدم انتخاب موضوع و قصه مناسب هیچ اثری را شایسته انتخاب و تقدیر ندانست.
در بخش مسابقه نمایش‌های رادیویی نیز هیات داوران متشکل از صدرالدین شجره، جواد پیشگر و مجید حمزه برگزیده‌های خود را در بخش‌های مختلف به شرح زیر اعلام کردند:
در بخش  افکتور، لوح تقدیر وجایزه نقدی را به طور مشترک به پریسا درخشنده برای نمایش رادیویی "تاریکی" از دانشکده هنر و معماری و نرگس موسی پور برای حضور فعال در سه نمایش رادیویی اهدا شد.
در بخش بازیگری مرد داوران لوح تقدیر و جایزه نقدی را به طور مشترک به شاهرخ شهیر برای بازی در نمایش رادیویی "25 دقیقه به رفتن" از دانشگاه سوره و محسن گیلک‌زاده برای بازی در نمایش رادیویی "پدر یک خائن" از دانشگاه آزاد اسلامی تنکابن اهدا کردند. ضمن اینکه هیأت داوران در این بخش برگزیده‌ای نداشت.
در بخش بازیگری زن لوح تقدیر و جایزه نقدی خود را به طور مشترک به مهسا ایرج پور برای بازی در نمایش "25 دقیقه به رفتن" از دانشگاه سوره و هانیه نجفی  برای بازی در نمایش رادیویی "تاریکی" از دانشکده هنر و معماری اعطا شد. هیات داوران در این بخش تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی خود رابه مریم پاکزاد برای نمایش رادیویی "چشم در غبار" از دانشگاه آزاد اسلامی چالوس اهدا کردند.
در بخش کارگردانی
 هیات داوران ضمن تقدیر و اهدای جایزه نقدی به رضا داداشی کارگردان نمایش " پدر یک خائن " از دانشگاه آزاد اسلامی تنکابن،جایزه  برگزیده کارگردانی را که شامل  تندیس جشنواره ، دیپلم افتخار و جایزه نقدی بود را به وفا مصطفی پور و مبین بومی افراز برای نمایش رادیویی "چشم در غبار" از دانشگاه آزاد اسلامی چالوس اهدا کردند.
در بخش نمایشنامه‌نویسی
هیات داوران ضمن تقدیر و اهدای جایزه نقدی به حمزه علی محمدی برای نمایش "25 دقیقه تا رفتن" از دانشگاه سوره، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی خود را به وفا مصطفی‌پور برای نمایش رادیویی "چشم در غبار" از دانشگاه آزاد اسلامی چالوس اهدا کردند.
در بخش تهیه کننده
هیات داوران ضمن تقدیر و اهدای جایزه نقدی به مریم فلاح برای تهیه نمایش رادیویی "تاریکی" از دانشکده هنر و معماری، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی خود را به جعفر قلی‌پور برای تهیه  نمایش رادیویی "چشم در غبار" از دانشگاه آزاد اسلامی چالوس اهدا کردند.
در بخش بیوگرافی، بیوگرافی " محمدرضا خاکی" در قالب یک کلیپ به نمایش درآمد. در این قسمت جلیل دارا، اسماعیل شفیعی و رحمت امینی از محمدرضا خاکی تقدیر کردند و محمدرضا خاکی با حضور پشت تریبون گفت: «در عرصه تئاتر، ما در کنار تئاتر دانشگاهی یک مجموعه را تشکیل می‌دهیم که با هم همکاری و تعاون دارند. در اینجا متذکر می‌شوم که اگر تئاتر دانشگاهی از بدنه تئاتر جدا شود، هیچ چیز از تئاتر باقی نمی‌ماند به طوری که در خیلی از بخش‌ها، عدم حضور علاقه‌مندان و هنرجویان باعث ایجاد ظل و نقصان در کار نمایش است.»
وی افزود: «تئاتر دانشگاهی با فراهم شدن امکان فعالیت به رشد بیشتری دست پیدا می‌کند.»
در ادامه مراسم سیدجواد روشن ـ دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ـ گفت: «در این دوره تلاش کردیم، تا‌ آنچه را در توانمان بود در قالب یک جشنواره ارائه کنیم که البته این جشنواره نشان دهنده جایگاه تئاتر دانشگاهی در بیان دیگر فعالیت‌های فرهنگی هنری این کشور است.»
وی افزود: «برای ماندگار شدن این جشنواره باید با همکاری یکدیگر به تلاش بپردازیم. همیشه بی‌توجهی به تجربیات گذشته باعث نگرانی‌های بزرگی می‌شود، بنابراین با آسیب‌شناسی دروه‌های مختلف جشنواره می‌توان سعی در از بین بردن مسائل و مصائب جشنواره‌ای کرد.»
سیدجواد روشن در پایان بیان کرد: «توجه داشته باشید که بدون مشارکت دانشگاه‌ها و حمایت‌های وزارت علوم و تحقیقات و فناوری، جشنواره تئاتر دانشگاهی تبدیل به یک نام می‌شد که بدون خرد جمعی و مسوولیت‌پذیری مسوولان و دست‌اندرکاران راه به جایی نمی‌برد و با این شکل برگزار نمی‌شد.»
وی سخنان خود را با تشکر از مدیرکل وزارت علوم و تحقیقات، مرکز هنرهای نمایشی رادیو، انتشارات افراز، سازمان فرهنگی هنری شهرداری، مدیران و مسوولان دانشگاه‌ها و تمامی ارگان‌هایی که در برگزاری این جشنواره تلاش کردند، به پایان برد.