در حال بارگذاری ...
...

فراخوان ششمین جشنواره سراسری تئاتر خیابانی مهر ماه 1390

فراخوان ششمین جشنواره سراسری  تئاتر خیابانی  مهر ماه 1390

ارتباط صمیمی و بی‌واسطه هنر نمایش با مخاطبین یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این هنر کهن و شاید اثرگذارترین آنها باشد، این ویژگی در نمایش خیابانی دو چندان بروز و ظهور می‌یابد. آنجا که نمایش به میان مخاطبان رفته و ایشان را با موضوع و اتفاقات خویش همراه می‌سازد.

 اثرات اجتماعی، درمانی، تربیتی، آموزشی تفریحی و ... نمایش خیابانی سال‌هاست که پژوهشگران و محققان عرصه‌های هنر جامعه‌شناسی، رفتارشناسی، روان‌شناسی و علوم مختلف را مجذوب خود ساخته است. اساتید برجسته این هنر در کشورهای مختلف جهان هر روزه بدنبال ابداع و خلق شیوه‌هاو سبک‌های نوینی در راه ارتقاء و تعالی کارکرد این مقوله اجتماعی- فرهنگی توانمند هستند و هر روزه مکان‌های تازه‌ای برای اجرا و تقابل این هنر با مخاطبین خود که همانا مردمان جوامع مختلف‌اند انتخاب و آزمون می‌شوند.
مرکز هنرهای نمایشی و انجمن هنرهای نمایشی ایران با مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان ششمین جشنواره سراسری تئاتر خیابانی را با نگاه به گذشته و برپایه تجربیات سالیان پیش و چشم‌انداز همت، توان، خلاقیت و شور نوآوری جوانان هنرمند سراسر کشور با شرایط و ضوابط ذیل برگزار می‌کند.


بخش های جشنواره
 الف) بخش مسابقه
1- اولویت انتخاب آثار در این بخش با نمایش های متناسب با فرهنگ ملی و بومی می باشد.بهره‌گیری از شیوه های نمایش ایرانی – تجربه های نو و ساختار اجرایی نوین تئاتر خیابانی مهمترین نکته در انتخاب آثار این بخش می‌باشد.
2- نمایش های این بخش نباید پیش از این در هیچ جشنواره ای شرکت کرده باشند.
3- به آثار پذیرفته شده در این بخش به تشخیص کمیته انتخاب تا سقف 20/000/000 ریال کمک هزینه پرداخت خواهد شد.
4- به منظور توجه به ترویج و گسترش اجراهای خیابانی در مکان‌های عمومی، نمایش‌های متقاضی باید قبل از پایان مهلت دریافت آثار اجرا شده باشند. (حداقل پنج اجرای عمومی در مکان های عمومی که در شهرستان ها توسط ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و در تهران توسط دفتر تئاتر خیابانی تأیید خواهد شد.)
به جهت آنکه برخی گروه های نمایشی تهران تا زمان اعلام شده در فراخوان امکان اجرای عمومی را نخواهد داشت این گروه ها می توانند طرح نمایشی خود را جهت بررسی به دبیرخانه ارائه نمایند. (در سه نسخه تایپ شده به همراه فرم پر شده تا تاریخ 1390/04/10) لیکن اولویت انتخاب با آثاری است که اجرا شده باشند.
ب) بخش نمایش‌های آیینی و بومی- محلی
ستاد برگزاری جشنواره به جهت اهمیت دادن به آیین‌های نمایشی و سنن و فرهنگ ایرانی اسلامی تا سقف 5 اثر از میان نمایش‌های خیابانی آیینی و سنتی متقاضی که با نگاه و شیوه‌ای خلاقانه و با تکیه بر تحقیق و پژوهش رسوم و فرهنگ و بوی تولید شده باشند را در این بخش خواهد پذیرفت.
این بخش غیر رقابتی بوده اما آثار حائز شرایط به سی‌امین جشنواره بین‌المللی تئاترفجر معرفی خواهند شد.
ج) بخش بین الملل:
در این بخش ستاد جشنواره در نظر دارد از چند گروه نمایش شناخته شده خارجی جهت اجرا در جشنواره دعوت به عمل آورد. این بخش به شکل غیر رقابتی برگزار می‌گردد و نمایش منتخب مردمی جایزه ویژه جشنواره را دریافت خواهد نمود.
آثار برگزیده جشنواره از سوی هیأت داوران به دبیرخانه سی‌امین جشنواره بین‌المللی تئاترفجر معرفی خواهند شد.
د) بخش کارگاه های آموزشی
به منظور معرفی و آشنایی با ویژگی‌های تئاتر خیابانی و سبک و شیوه‌های اجرایی کارگاه‌های آموزشی توسط اساتید شناخته شده ایرانی و با دعوت از مدرسان بین المللی در ایام برگزاری جشنواره ویژه گروه‌های شرکت‌کننده برگزار می‌گردد.
موضوعات جشنواره:
موضوع آثار ارائه شده آزاد می‌باشد. لیکن نمایش‌هایی که با شیوه خلاقانه و نگاهی نو و هنرمندانه به مضامینی همچون فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی، فرهنگ ایثار و شهادت، عفاف و حجاب، تحکیم بنیان خانواده، روابط سالم اجتماعی، مضرات دخانیات و اعتیاد و خطرات و تهدیدهای بیگانگان بپردازد در اولویت انتخاب خواهند بود.
گاه شمار جشنواره
مهلت دریافت طرح‌های نمایشی ( صرفاً متقاضیان تهرانی) تا 1390/04/10
 مهلت دریافت لوح فشرده آثار بخش مسابقه 1390/05/15
ارزیابی و انتخاب آثار شهر تهران 1390/05/20
اعلام آثارپذیرفته شده بخش مسابقه تا دهه اول شهریور 90
 مدارک مورد نیاز
1- ارسال فرم پر شده تقاضای حضور
2-چهار نسخه لوح فشرده اثر
3-سه نسخه تایپ شده از طرح نمایش (صرفاً متقاضیان تهرانی)
4-یک قطعه عکس پرسنلی با کیفیت از کارگردان
5- یک لوح فشرده شامل چند عکس با کیفیت از اجرا
6-تأییدیه اجرای عمومی از طرف اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها برای آثار شهرستانی و از طرف دفتر تئاتر خیابانی مرکزهنرهای نمایشی برای آثار تهرانی
7-خلاصه سوابق کارگردان یا پژوهشگر در یک صفحه تایپ شده
آثاری که مدارک آنها تکمیل نباشد ثبت نخواهد شد.
 نشانی دبیرخانه
تهران- خیابان حافظ- خیابان استاد شهریار- جنب تالار وحدت- مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی- دبیرخانه دائمی جشنواره ها
تلفن: 66710702-021
5-66705101-021  داخلی 318 و 319  
                                                                                                    www.theater.ir

فرم تقاضای حضور درششمین جشنواره سراسری  تئاتر خیابانی مریوان
نمایش:
نویسنده:
کارگردان:
سن:
میزان تحصیلات (با ذکر رشته و گرایش):
تلفن:
نشانی دقیق:

اینجانب
با اطلاع از مفاد فراخوان ششمین جشنواره سراسری تئاتر خیابانی مریوان مدارک درخواستی را ارائه می‌نمایم.

                                                                                                                          تاریخ و امضاء