در حال بارگذاری ...
...

دبیر تئاتر شهر: تغییر جزء لاینفک فعالیت های هنری است

تغییر جزو لاینفک فعالیت های هنری است که باید متناسب با سیاست های فرهنگی روز ، در جهت گسترش و توسعه اعمال شود . اما این تغییرات هم می تواند مورد نقد قرار گیرد.

ایلنا: تغییر جزو لاینفک فعالیت های هنری است که باید متناسب با سیاست های فرهنگی روز ، در جهت گسترش و توسعه اعمال شود . اما این تغییرات هم می تواند مورد نقد قرار گیرد.
"حسین پارسایی" ، دبیر شورای مدیریتی تئاتر شهر با بیان این مطلب گفت : به عنوان مدیری که افتخار هنرمندی در عرصه تئاتر را نیز دارد ، انتقاداتی که طی این یک ساله به مدیریت تئاترکشور شده است را می دانم . اما بر این عقیده ام که باید فضایی ایجاد شود که این انتقادات رودر رو باشد و این نباشد که پاسخ تلفنی و مذاکره خصوصی با ما در روزنامه ها دیده شود.
وی افزود : اخلاق حکم می کند برای بیان نظر و یا انتقادات ابتدا به صورت رو در رو صحبت شود . سپس اگر دیده شد که نتیجه ای از این مذاکرات رو در رو نتیجه ای حاصل نمی شود ، آن وقت در یک فضای دوستانه می توان هر مشکلی را حل کرد که اگر بخواهید مصداق این قضیه را پیدا کنید ، متوجه می شوید که در بعضی موارد با درایتی که خانه تئاتر نشان داد ، مشکلات تئاتری ها که می توانست با مطرح کردن در مطبوعات موجبات تشنج را فراهم آورد ، حل شد . اما متاسفانه در بیشتر موارد ، ما همیشه با واکنش های تند و اطلاعات ناقص بعضی اهالی تئاتر تضعیف شدیم و نتیجه آن همین می شود که مسوولان در بیرون و از حاشیه تئاتر به خود و ما می گویند که در بین اهالی تئاتر چه می گذرد . با این وضع ، ظاهرا قرار نیست که هیچ نکته مثبتی در کنار هر عیبی گوشزد شود .
" پارسایی" در بخش دیگری از صحبت های خود پیرامون وقایع چند ماهه اخیر تئاتر کشور مبنی بر تغییر و تحولات مدیریتی گفت : ما بالغ بر 8 سال ، طرح ها و ایده هایی در تئاتر کشور داشتیم که به همان نسبت به رشد و تعالی تئاتر کشور کمک کرد و در این جریان فرهنگی موثر افتاد که به همان نسبت هم قابل تامل و بررسی است و هر صاحب نظری می تواند آن را به نقد بکشاند با این حال ، ما در شرایطی وارد میدان عمل شدیم که بالغ بر 90 درصد از هنرمندان تئاتر کشور به نحوه عملکرد مدیر و قت مرکز هنرهای نمایشی ، اگر نگوییم اعتراض ،پیشنهاد یا نقدی داشتند. اما بر حسب عادت اگر اعتراضی هم وجود داشت مدام می گفتیم؛" کو گوش شنوا؟"
وی در این مورد افزود : همان موقع هم به مدیر وقت و حتی فعالیت های ارزنده ای که انجام می گرفت ، حملات زیادی صورت می گرفت و همین الان هم این اشتباه تاریخی در حال تکرار شدن است و قبل از این که یک حرکت و ایده ای در جریان تغییر خود را نشان بدهد و ثمره آن به دست ما برسد ، آن را به نقد می کشانیم و به آن حمله می کنیم . همه ما روزی منتقد طرح ها و برنامه های تئاتر کشور بودیم و به تبع زمانی که" دکتر نشان" تعدادی دوست و همکار را که اتفاقا از اهالی تئاتر بودند ، گرد خود جمع کرد که به نظر من تنها هدف وی از این اقدام ساماندهی وضعیت تئاتر کشور بوده است.
دبیر شورای مدیریتی تئاتر شهر در ادامه افزود : در ابتدای کار ، ما با شرایطی کار را پذیرفتیم که بدهی های فراوانی وجود داشت و شاکله تئاتر کشور به تغییرات اساسی که به وجود آمده بود ، چشم دوخته بودند . این در حالی بود که ما در بدو ورود با یک میلیارد و اندی بدهی مواجه بودیم و از دیگر سو با 100 تقاضایی مواجه بودیم که در طی سال های گذشته در نوبت اجرا بودند و باز از سوی دیگر و از گرد راه نرسیده با برگزاری جشنواره عروسکی و تئاتر فجر مواجه می شدیم که جریانات متاثر از جشنواره تئاتر" ایران زمین" هم همه ما را از به خطر افتادن وضعیت موجود تئاتر کشور نگران می کرد. این امر در مواجهه با کسانی که ترس از بد نام شدن داشتند و از یاری ر ساندن به ما پرهیز می کردند ، باعث شد که تئاتر کشور دچار تشنج شود و در یک زمان کوتاه ، حرف های خصوصی و اختلاف سلیقه ها در مطبوعات تبدیل به یک جریان عمومی شود.
وی تاکید کرد : ما به جای این که بنشینیم و در یک فضای صمیمانه دوستانه دست به دست هم دهیم و به عنوان متولی و هنرمند به این وضعیت آشفته کمک کنیم ، همگی دچار سو تفاهم می شویم و اطلاعات هوایی و فضایی و دهان به دهان شده را بن مایه اصلی شایعه و خبر سازی قرار می دهیم و به جای این که به مدیران کمک کنیم و آنها را به سمت ساماندهی سوق دهیم ، فضا را متشنج تر می کنیم.
"پارسایی" در بخش دیگری از صحبت های خود خاطر نشان کرد : بسیاری از طرح هایی که" دکتر نشان" در دستور کار خود قرار داده بود به نظر من جزو آرزوهای بچه های تئاتر بوده است . تغییر در روند اجرای عمومی نمایش ها برای ورود به جشنواره ، ارتقا و ایجاد تعرفه ای مشخص برای دستمزد ، عقد قرار داد باگروه های نمایشی قبل از تمرین و بسیاری از موارد دیگر که مدیریت تئاتر کشور سعی کرد به آنها دست پیدا کند ، از جمله مواردی است که نباید به سادگی از آنها گذشت.
وی افزود : متاسفانه همه ما به عناوینی متهم شدیم که به حق شایسته ما نبود . شرایطی پیش آمده که در این چند ماهه همه چیز به سرعت در حال نقد شدن است و اطلاعات غلطی به مخاطب داده می شود که موجب تشویش اذهان عمومی شود و بعد می بینیم که ته ماجرا هیچ چیزی نیست . شما نمونه های بسیاری را در تئاتر کشور دیدید که به نظر من حرکت آنها بسیار پسندیده است و به عنوان نمونه همین همزمانی جشنواره های تئاتر در ایام دهه فجر است که واژه های همزمانی با ادغام جای خود را به یکدیگر می دهند و ادغام به معنی تخریب در ذهن هنرمندان شکل می گیرد و همه شروع می کنند به تخریب بزرگترین رویداد تئاتری کشور . به رغم این که تئاتر کشور بنیه برگزاری این سه جشنوراه را ندارد که به نظر من این تئاتر شهر است که باید در این زمینه نظر بدهد که در طی این ایام زیر بار جشنواره چه فشاری را متحمل می شود . من در اینجا می گویم که برگزاری این جشنواره ها به صورت همزمان، نه تنها برای تئاتر کشور مشکل ایجاد نمی کند ، بلکه ما توان برگزاری این سه جشنواره را به صورت مطلوب داریم . زیرا بر این عقیده ایم که این مساله می تواند ما را در خلق فضاهای تازه و جذب امکانات بیشتر برای تئاتر کمک کند .
این کارگردان تئاتر تاکید کرد : همین که صرفا بدون مطالعه و کارشناسی به یک طرح حمله کنیم ، رفتاری است که واقعا از شان اهالی تئاتر بعید است و به کار بردن واژه هایی چون گیوتین و عرضه نداشتن در شان تئاتر نیست.
"پارسایی" در پایان گفت : بر این عقیده استوارم که انتقاداتی وارد است . اما ادبیات مناسبی برای پیشنهاد و انتقادات نسبت به تحولات ، به کار گرفته نمی شود.