شهرستانهای دیگر هم محل برگزاری جشنواره نمایشهای آیینی سنتی شود

"عادل بزدوده"، نویسنده و کارگردان تئاتر گفت: « جشنواره‌ها با هر مضمونی که شکل بگیرند، تبعات بسیار خوبی می‌توانند داشته باشد و یکی از محاسن جشنواره نمایش‌های آیینی سنتی این است که دست‌اندرکاران متوجه می‌شوند در اقلیم‌های مختلف چه سنت‌ها و آیین‌هایی وجود دارد و این آیین‌ها در جشنواره به مردم معرفی می‌شوند. »
به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر از روابط عمومی پانزدهمین جشنواره نمایشهای آیینی سنتی، بزدوده خواستار اختصاص جایگاه و پایگاه اساسی برای انواع نمایشها شد و افزود: « باید در طول سال این نوع نمایشها در سراسر ایران و نه فقط در تهران به اجرا دربیاید؛ در حالی که متاسفانه هنوز چنین برنامههایی فقط در مرکز اتفاق میافتد و به نظر من باید هرازگاهی جشنوارهها به یکی از شهرستانها داده شود و شهرهای بیشتری در طول سال درگیر شوند.»
بزدوده همچنین با اشاره به زحمتی که گروهها برای آمادهسازی نمایشها متحمل میشوند، اظهار کرد: « باید این گروهها با برنامهریزی دقیق در طول سال در سالنهایی که مورد نظرشان است، در شهرستانهای مختلف به اجرای مستمر و یک ساله بپردازند تا هم به لحاظ درآمدزایی برای گروه خوب باشد و هم این فرهنگ و سنت که تبدیل به یک نمایش دیداری شده، جای خود را باز کند. »
این نویسنده و کارگردان تئاتر با تاکید بر نقش جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی در جلوگیری از فراموش شدن برخی آیینهای کهن ایرانی، تصریح کرد: « کسی نمیتواند منکر اثر مثبت جشنواره نمایش آیینی و سنتی باشد؛ اما مهم این است که بعد از جشنواره چه اتفاقی میافتد و با تمام شدن جشنواره، بعد از آن چه میشود و گروهها چه میکنند؟ فقط دو اجرا در جشنواره یا بیست و سی اجرا برای نمایشها کافی نیست و به عبارتی هم هدر دادن بیتالمال است و هم اینکه گروه در طول سال علاف میماند. »
بزدوده گفت: « باید چنین مواردی در برنامهریزی کلان دیده شود؛ تا هم برای گروهها خوب باشد و هم برای مخاطبان؛ زیرا ما باید بتوانیم مخاطب را به سالنهای تئاتر بکشیم و قرار نیست سالنهای ما فقط با کارهای خارجی پر شود. اگر ما شناخت درستی از فرهنگ، آیینها و سنن خود داشته باشیم و بتوانیم زبان حال آن منطقه و جغرافیا را به درستی بیان کنیم، توانستهایم به وسیله این نوع نمایشها زمینه رشد فرهنگی و اجتماعی را فراهم آوریم. »