معرفی نمایشهای شرکتکننده در پانزدهمین جشنواره بینالمللی نمایشهای آئینی سنتی

" مجلس شبیه خوانی خروج مختار" همزمان با برگزاری پانزدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آئینی و سنتی در تئاترشهر برپا می‌شود.
به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر، روابط عمومی جشنواره نمایشهای آئینی و سنتی با اعلام این خبر افزود: «"مجلس شبیه خوانی خروج مختار" کاری از گروه متوسلین به حضرت علی اکبر (ع) شهرستان گرمسار است و علی عزیزی شبیه گردانی و مسئولیت گروه را بر عهده دارد.»
عزیزی در خصوص جشنواره بینالمللی نمایشهای آئینی و سنتی گفت: «وقتی به سه دهه گذشته نظر میکنیم درمییابیم که جشنواره نمایشهای آئینی سنتی نقش بسیار ارزندهای در احیای هنر شبیهخوانی داشته است.»
وی ادامه داد: «به دستاندرکاران و زحمتکشان این عرصه دست مریزاد میگویم و برای تمامیشان آرزوی توفیق دارم. امیدوارم در سالهای آینده تکامل و رشد بیشتر این هنر را شاهد باشیم. مکان ثابت و مناسب و شرایط آرام اجرا از مطالبات همیشگی شبیهخوانان بوده که امیدواریم با عنایت دست اندرکاران دلسوز مهیا شود.»
نویسنده: میرعزای کاشانی با تغییرات و اصلاحات علی عزیزی/ شبیهخوانان: حاج مرتضی صفاریان، علی عزیزی، قاسم تسبیحی، علی اکبر امیرآبادی، مهدی حاجحسینی، مرتضی درویشی، امیرحسین قاسمی، علی عامری، عامر شوریابی، پدرام واعظی / تدارکات و امور صحنه : حاج عباس عامری . مجتبی فیروز. میثم درویشی
جامهدار: علی عزیزی/ خلاصه مجلس خروج مختار: مختار ثقفی که در هنگام حادثه کربلا در بند اسارت ابنزیاد بود با تمهیدی از زندان خلاصی مییابد و با کمک ابراهیم بن مالک اشتر به خونخواهی از قاتلان امام حسین (ع) و شهدای کربلا قیام میکند ...
نمایش آیینی" ههژیان" از گروه تئاتر مدرن سنندج در جشنواره
نمایش آیینی "ههژیان" از گروه تئاتر مدرن سنندج در پانزدهمین جشنواره بینالمللی آئینی و سنتی حضور دارد.
به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر از روابط عمومی جشنواره بینالمللی نمایشهای آئینی سنتی، این نمایش نوشته و کارگردانی سید فریدون احمدی است و در مورد پیدایش و چگونگی بهوجود آمدن رقصهای کردی اصیل صحبت میکند و جنگها و نزاعها عروسی و شادیهای کهن مردم کردستان را به نمایش میگذارد که هر یک از این فرمها، چگونه و بر سر چه چیزی به وجود آمده است....در این آئین سعی شده از فعالیتهای روزمره و فعالیتهای خاص منطقه استفاده شود.
کارگردان این نمایش در یادداشت کوتاهی جملهای از (گوته) نقل میکند که: صحنه نمایش مثل طناب بندبازان است و به کسانی که جرأت راه رفتن روی آن را ندارند اجازه حرکت نمیدهد.
سایر مشخصات کار به این ترتیب آمده است: دستیار کارگردان: هوشیار قوامی / بازیگران: کمال فقتحی، روناک یوسفی، سیدآزاد پیرخضری، کاوان بوستان، هوشیار قوامی، اکرم محمدی، سروه اعتماد، هاجر یوسفی، شیلان صلواتی، شببو شافعی، هستی شیخاحمدی، فرزین اسدی، کمال محمودزاده، عرفان سیجانوندی، طیب احمدی ، صلاح محمدی، شادی قصابی/ نوازندگان: کردوان بوستان: (دهل و تنبک)، رحمان طهماسبی: نرم نای – سرنا – شمشال / طراح و اجرای لباس: آفاق یعقوبنژاد / طراحی و ساخت صحنه: هوشیار قوامی / طراحی اعلان و برنوشت: سیدآزاد پیرخضری
نمایش آئینی "یلدا گردانی" از گروه سپید و سیاه ملایر در جشنواره
نمایش آئینی "یلدا گردانی" به کارگردانی مهدی حبیبی از گروه سپید و سیاه شهرستان ملایر در پانزدهمین جشنواره بینالمللی نمایشهای آئینی سنتی که از 23 تا 1 مرداد در تهران برگزار میشود حضور دارد.
به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر از روابط عمومی جشنواره بینالمللی نمایشهای آئینی و سنتی، این نمایش نوشته نرگس خاک کار است.
آئین "یلداگردانی" آئینی است که مردم روستا در آخرین روز از فصل پائیز (شب یلدا) به روستاهای مجاور رفته و با جارزدن، فرارسیدن فصل زمستان را مژده میدهند و کاسههایی که در دست دارند در جلوی در منازل مردم روستا قرار میدهند تا در قبال مژده، مردم کاسههای آنها را از میوه و تنقلات شب یلدا پرکنند و در پایان گروه یلداگردان با دعا برای آنها طلب برکت و سلامتی میکنند و به رسم سپاسگزاری از کمک مردم در میدان وسط روستا حرکات آئینی به نمایش میگذارند.
مهدی حبیبی کارگردان این نمایش بر این باور است "هنوز هم دراماتیکترین نمایشها از دل سنتها و آئینهای ما بیرون میآید، پس ما باید برای زنده نگه داشتن این آئین های فراموش شده، تلاش کنیم."
سایر مشخصات نمایش به این شرح است: بازیگران (عروسک گردانان ): نرگس خاککار، علی بیات، بهنام شرفی، سجاد باقری، الهام ریاضت، محمد محسنی، رضا طالبی / نوازندگان: احمد معروف (سرنا)، اکبر رضایی (دهل ) / دستیار کارگردان: امید خاک کار / طراح صحنه و لباس: مهدی حبیبی / مدیر صحنه: محمدجواد چهاردولی / ساخت عروسک: طیبه آنجدانی / روابط عمومی و عکاس: مسعود روستا / طراح پوستر و بروشور: سجاد باقری