در حال بارگذاری ...
...

مراسم اختتامیه جشنواره تئاتر معلولان برگزار شد

مراسم اختتامیه دومین جشنواره تئاتر معلولان”مهرآیین” با حضور هنرمندان و مسئولان این جشنواره در تالار وحدت برگزار شد.رئیس ستاد برگزاری جشنواره مهرآیین اظهار کرد:« به وجود آمدن جشنواره مهرآیین باعث به وجود آمدن گروه‌های نمایشی خودجوش معلولان بود که به امیدواری بیشتر آن‌ها برای زندگی منجر شد و با توجه به این که قانون حقوق معلولان در مجلس شورای اسلامی تصویب شده است باید این جشنواره با جهت‌گیری و تقویت بیشتری برگزار شود.

مراسم اختتامیه دومین جشنواره تئاتر معلولان”مهرآیین” با حضور هنرمندان و مسئولان این جشنواره در تالار وحدت برگزار شد.
به گزارش سایت ایران تئاتر، اختتامیه دومین جشنواره”مهر‌آیین” با حضور داوران متشکل از عزت‌الله انتظامی، دکتر قطب‌الدین صادقی، اردشیر صالح‌پور، ابوالقاسم نجفی، دکتر راه‌چمنی و جمعی از مسئولان سازمان بهزیستی برگزار شد.
در ابتدا سرود ملی کشورمان به همراه یک گروه نمایشی با لباس اقوام مختلف ایرانی اجرا و پس از آن قرآن کریم توسط یکی از هنرمندان نابینا تلاوت شد. در این مراسم احمد نجفی، بازیگر تلویزیون و سینما به عنوان مجری حضور داشت که پس از تلاوت قرآن کریم، ضمن ابراز خوشحالی از حضور هنرمندان معلول، مراتب قدردانی و تشکر از دکتر احمد مسجدجامعی، دکتر راه‌چمنی ریاست سازمان بهزیستی، ابوالقاسم نجفی و هیئت داوران را به جای آورد و ابوالقاسم نجفی رئیس ستاد برگزاری جشنواره مهرآیین را برای ارائه گزارش کار روی صحنه دعوت کرد.
رئیس ستاد برگزاری جشنواره مهرآیین پس از تشکر از دست اندرکاران برگزاری این جشنواره توضیح مختصری درباره چگونگی شکل گیری این جشنواره ارائه داد و برگزاری این جشنواره را موفقیتی بزرگ دانست و اظهار کرد:« به وجود آمدن جشنواره مهرآیین باعث به وجود آمدن گروه‌های نمایشی خودجوش معلولان بود که به امیدواری بیشتر آن‌ها برای زندگی منجر شد و با توجه به این که قانون حقوق معلولان در مجلس شورای اسلامی تصویب شده است باید این جشنواره با جهت‌گیری و تقویت بیشتری برگزار شود.
سپس احمد نجفی، مجربی برنامه، ضمن تشکر و قدردانی از میهمانان کشورهای ارمنستان”رابرت زاتوریان” و عراق”نوری سلیم” گفت:«هدف از برگزاری این جشنواره افزایش روحیه هنرمندان معلول و زحمت کشانی است که در تلاش هستند تا همواره با غرور زندگی کنند.»
پس از صحبت‌های احمد نجفی، نمایش”سه قطره” به کارگردانی آرام قاسمی اجرا شد و احمد نجفی،دکتر حیدرنژاد، معاون امور توانبخشی بهزیستی را روی صحنه دعوت کرد.
دکتر حیدرنژاد پس از خیر مقدم به حاضران گفت:«بحث تئاتر توانبخشی در سایر کشورهای دنیا جایگاه خاصی یافته و سعی شده که از آن به صورت هنر درمانی استفاده شود. چه بسا که در جشنواره مهرآیین شاهد بودیم که هنر این عزیزان تا چه اندازه‌ خوب ارائه شد تا جایی که من بارها شاهد بودم که اشک از چشمان استاد انتظامی جاری شد و آنان را مورد تشویق قرار داد.»
معاون امور توانبخشی بهزیستی در ادامه افزود:«من از تمام کارکنان بهزیستی و هیئت داوران این جشنواره و آقای احمد نجفی کمال تشکر را دارم و معتقدم که هنرمندان معلول شرکت کننده در این جشنواره به ما ثابت کردند که از نظر هنری نیز به جایگاه بالایی دست یافته‌اند، بنابراین ضمن تشکر و قدردانی از آنان باید به خاطر وجود کمبودها و کاستی‌ها، از آنان عذرخواهی کنیم.»
دکتر حیدرنژاد تصریح کرد:«ما در نظر داریم که طی سال‌های آتی نیز این جشنواره به صورت مستمر ادامه پیدا کند و برای جهانی شدن این جشنواره به میزبانی ایران اقدام‌های لازم صورت گیرد.»
سپس گروه نمایش بندری، 4 قطعه موسیقی اجرا کرد که با استقبال حاضران مواجه شد. پس از اجرای قطعه موسیقی بندری و قرائت بیانیه توسط دکتر قطب‌الدین صادقی، احمد نجفی از عزت‌الله انتظامی، قطب‌الدین صادقی، دکتر حیدرنژاد، دکتر راه‌چمنی، دکتر خباز، دکتر کمال‌الدین شفیعی و اردشیر صالح‌پور برای اعطای جوایز به هنرمندان جشنواره مهرآیین دعوت به عمل آورد.
اردشیر صالح‌پور پس از قرائت آراء هیئت داوران گفت:«هیئت داوران، ضمن قدردانی از حضور تمام هنرمندان شرکت کننده در جشنواره مهرآیین از مورد ارزیابی قرار دادن بازیگران سالم خودداری کرده است و به منظور ارج نهادن به هنرمندان میهمان، ابتدا به آنان جوایز اعطاء می‌شود. بنابراین به گروه نمایشی از کشور ارمنستان و سلیمانیه عراق تندیس جشنواره اهدا شد.
در بخش معلولان جسمی رتبه اول کارگردانی به ساسان هزارخانی برای نمایش”گئورنیکا”، رتبه دوم به طور مشترک به کاظم صفاری برای نمایش”نقاش متفکر” از بوشهر و رحیم عبدالرحیم‌زاده برای نمایش ”آرامسایشگاه‌” از بوکان، رتبه سوم به طور مشترک به محمدامیر پورعباسی از شیراز برای نمایش ”سینوزیت” و هاتف دوستدار برای نمایش”دریا” از تهران.
در بخش جسمی رتبه اول کارگردانی به مهرداد نظا‌م‌آبادی از تهران برای نمایش”جنگ کور” اعطا شد، رتبه دوم به یوسف رنجبر از هرمزگان برای نمایش”درون پیراهن یحیی” و رتبه سوم به طور مشترک به علیرضا فرشادپور از بوشهر برای نمایش”نان، عشق، موتور 2000” و نازنین قراگوزلو از تهران برای نمایش”جوجه کلاغ جارچی”.
در بخش جسمی حرکتی رتبه اول بازیگری زن به سمیه باقرپور برای نمایش”بلبل سرگشته”، رتبه دوم بازیگری زن به طور مشترک به بصیرت‌ صادقی برای نمایش”بانوی سمنگان” از یاسوج و نادیا چمنی برای نمایش”گئورنیکا” از کرمانشاه و رتبه سوم به طور مشترک به مژگان علیزاده برای نمایش”دیگر مرا صدا نزن” از رشت و فاطمه ملک‌زاده برای نمایش”بلبل سرگشته” از تهران.
در بخش ذهنی رتبه اول بازیگری زن به شنو قادری برای نمایش”گئورنیکا” از کرمانشاه و رتبه دوم بازیگری زن به سولماز نورمحمد برای نمایش”مترسک” از گرگان، رتبه سوم بازیگری زن به هانیه شهریاری برای نمایش عروسکی” زیر برف” از تهران.
در بخش ذهنی رتبه اول بازیگری مرد به مرتضی محبوبی برای نمایش”گئورنیکا” از کرمانشاه، رتبه دوم بازیگری مرد به مسعود صارمی برای نمایش”باغ آرزوها” از رامسر و رتبه سوم بازیگری مرد به طور مشترک به بازیگر نمایش”سینوزیت” و محسن ریاحی برای نمایش”کشتن گربه بابا فونتن” از شهرکرد.
در بخش جسمی رتبه اول بازیگری به شاهرخ رفوگران برای نمایش”فاصله” از مشهد، رتبه دوم به طور مشترک به محسن صادقی برای نمایش”بچه تابستان” از شهرکرد و نعمت باباعلی برای نمایش”هم حق دارند، حق من چیه”از نهاوند، رتبه سوم به محسن پریشی برای نمایش”نان، عشق، موتور2000” از بوشهر و احمد رنجبر و یوسف رنجبر برای نمایش”پیراهن یحیی” از هرمزگان.
در بخش جسمی حرکتی رتبه اول طراحی صحنه به سعید جلالیان برای نمایش”گئورنیکا” از کرمانشاه، رتبه دوم طراحی صحنه و لباس به رحیم عبدالرحیم‌زاده برای نمایش”آرامسایشگاه” از بوکان، رتبه سوم به لیلی حفیظی‌راد برای نمایش”نخوانده‌ای مرا” از اصفهان.
در بخش ذهنی جایزه مشترک طراحی صحنه و لباس به نمایش عروسکی”زیر برف” از تهران به نسیم پاشایی و سیدصالح زینی‌پور برای نمایش”بانوی سمنگان” از یاسوج.
در بخش جسمی جوایز مشترک به طور جداگانه به هاتف دوستدار غزال زرگراینی بری طراحی صحنه و لباس نمایش”دریا” از تهران و کاظم صفاری و فرهاد فیاض‌‌بخشی برای نمایش”نقاش متفکر”از بوشهر.
هیئت داوران در این بخش از علی‌اکبر محزونی برای نمایش”بقچه بازی” از شهر گنبدکاووس در بخش موسیقی، رتبه اول به شاهین حدیدی برای نمایش”گئورنیکا” از کرمانشاه، رتبه دوم به هوشنگ هدایتی برای نمایش”جوجه کلاغ جارچی” از تهران، رتبه سوم به هوشنگ عظیمی برای نمایش”مترسک” از گرگان تقدیر کردند.
گفتنی است هیئت داوران نمایشنامه‌ای که بتواند مسائل مربوط به معلولیت را در ابعاد کامل مطرح کند نیافته بود و به همین دلیل جایزه‌ای برای این بخش در نظر نگرفت.
در بخش نمایش برگزیده، هیئت داوران نمایش”گئورنیکا” از کرمانشاه را نمایش برگزیده این جشنواره دانست و جایزه ویژه خود را به گروه بازیگران نمایش”جنگ کور” از تهران اهداء کرد.