کارگاه تئاتر عروسکی ”قرهگوز” برای اعضای مبارک یونیما برگزار میشود

کارگاه سه روزه تئاتر عروسکی "قره‌گوز"، توسط چنگیز اوزک، از ۲۳ تا ۲۵ تیر‌ماه و همزمان با آغاز پانزدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آئینی سنتی، برای اعضای مبارک یونیما برگزار می‌شود.
به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر از سایت مبارک یونیما، در این کارگاه سه روزه که به همت کمیته روابط بینالملل و آموزش مبارک یونیما و با همکاری مرکز هنرهای نمایشی در حاشیه سمینار پانزدهمین جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی و سنتی برگزار میشود، چنگیز اوزک، نمایشگر عروسکی و متخصص نمایش سنتی سایه ترکیه، شرکت کنندگان را با نمایش "قره گوز" آشنا میکند.
بر اساس فراخوان این کارگاه، اوزک این کارگاه را در 4 جلسه سه ساعته با حضور 20 نفر از حرفهایها شامل بازیدهندگان و سازندگان عروسک، بازیگران، طراحان صحنه و لباس، برگزار خواهد کرد.
بر همین اساس، در نخستین جلسه این کارگاه، تاریخچه و روند شکلگیری این نمایش و اینکه چگونه میشود با ابزار سنتی از چرم شتر عروسک قرگوز ساخت؟، مورد بررسی قرار میگیرد.
در روز دوم، شرکت کنندگان با آموختههای روز اول و با طراحی خود، شروع به ساختن عروسک میکنند که بخشی از یک موضوعِ واحدِ توافق شده خواهد بود.
همچنین در روز سوم این کارگاه که در دو نوبت صبح و عصر برگزار می شود، در نوبت نخست، عروسکها از چرم شتر ساخته میشوند و در نوبت دوم، عروسکها روی پرده سایه به نمایش در میآیند.
شایان ذکر است، این کارگاه در روزهای 5 شنبه 23 تیرماه ساعت 9 تا 12، جمعه 24 تیرماه ساعت 9 تا 12 و شنبه 25 تیرماه ساعت 9 تا 12 و 15 تا 17، در کارگاه مجموعه تئاترشهر برگزار خواهد شد.
اعضای مبارک یونیما به منظور شرکت در این کارگاه میتوانند تقاضای حضور خود را به همراه شماره تماس، تا 22 تیرماه سال جاری، به نشانی اینترنتی info@unima.ir ارسال کنند.
گفتنی است از میان متقاضیان 20 نفر انتخاب شده و در پایان روز 22 تیرماه به آنها اطلاع داده خواهد شد.
چنگیز اوزک در سال 1364 در استانبول ترکیه به دنیا آمد. وی از سال 1977 و از سن 13 سالگی در زمینه تئاتر سایه سنتی ترکیه فعالیت کرده است. "درخت جادویی"، نخستین نمایش این هنرمند است که بر اساس ریشههای شمنیستی قره گوز ساخته شده و در آن از عناصر حقیقی و کهن این نوع نمایش بهره گرفته شده است.
او در سال 1998 نیز نمایش "هیولای آشغال" را با رویکردی جدید بر اساس این گونه نمایش سنتی اجرا کرده و در همان سال نیز نخستین دوره جشنواره بینالمللی تئاتر عروسکی استانبول را تأسیس کرد.
اوزک تا به حال این گونه نمایشی را در بسیاری از کشورهای جهان اجرا کرده و نمایشگاهها و کارگاههای گوناگونی را نیز در ارتباط با نمایش سنتی سایه ترکیه، در سراسر جهان برگزار کرده است.