در حال بارگذاری ...
...

گشت و گذاری بر حواشی نخستین روز پانزدهمین جشنواره بین المللی نمایش های آئینی سنتی

گشت و گذاری بر حواشی نخستین روز پانزدهمین جشنواره بین المللی نمایش های آئینی سنتی

نخستین روز از اجراهای صحنه‌ای، شبیه‌خوانی، مجالس تعزیه و بخش قهوه‌خانه‌ای روز گذشته در میان شور و اشتیاق مردم و هنرمندان سپری شد.

به گزارش سایت ایران تئاتر، استقبال مردم از اولین روز جشنواره بسیار پر شور و جالب توجه بود و مردم از تمامی بخش‌های جشنواره از جمله نقالی، پرده‌خوانی، پاتوق کودکان، بخش قهوه‌خانه‌ای و... استقبال بی‌نظیری کردند. آنچه می‌خوانید بخشی از اتفاقات و حواشی روز نخست جشنواره است.
بازدید ”حسین مسافرآستانه” از قهوه‌خانه
در گوشه‌ای از حیاط تالار وحدت دری است که شما را به داخل قهوه‌خانه می‌برد. قهوه‌خانه‌ای به سبک و سیاق گذشته که پر است از عروسک‌ها و چیدمانی که آدم را به گذشته‌ها می‌برد.
قهوه‌خانه‌ پر از جمعیت است و به قول معروف جای سوزن انداختن در آن نیست.
در اولین روز جشنواره لالایی‌خوانی و نقل موسیقیایی توسط محمدرضا اسحاقی از مازندران در قهوه‌خانه اجرا شد و حسین مسافرآستانه رئیس مرکز هنرهای نمایشی و محمود عزیزی دبیر جشنواره به تماشای این برنامه نشستند.
اعلام شرایط فروش بلیت نمایش‌های جشنواره
گیشه فروش بلیت مجموعه تئاترشهر در ایام برگزاری پانزدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی بلیت آثار نمایشی به روی صحنه رفته در تالارهای مختلف تئاترشهر را به فروش می‌رساند .
به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر از روابط عمومی مجموعه تئاترشهر، با آغاز پانزدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی سنتی گیشه شماره 2 مجموعه تئاترشهر از 26 تا 31 تیر ساعت 15 تا 20:30 بلیت نمایش‌های به روی صحنه رفته در تالارهای چهارسو، سایه، قشقایی و کارگاه نمایش را به فروش می‌رساند .
با توجه به اعلام دبیرخانه جشنواره قیمت بلیت نمایش‌های به روی صحنه رفته در تالارهای تئاتر شهر 5 هزار تومان اعلام شده است.
موزه ای به قدمت تئاتر
طبقه دوم تالار وحدت امسال پر شده از وسایل و اسناد نمایش‌های آئینی سنتی. برگزاری نمایشگاه اسناد، البسه، وسایل، عروسک‌های نمایش‌های آئینی سنتی در این دوره از جشنواره بسیار قابل توجه است.
وقتی که پا درون سالن می‌گذاری گویی وارد موزه‌ای از آثار نفیس شده‌ای. در بخشی از نمایشگاه عکس‌ها، وسایل و اسناد مربوط به تعزیه خودنمایی می‌کنند. ماسک سر دیو، ماکت هند، همسر یزید، تاج مخصوص جبرئیل، نسخه‌های قدیمی مربوط به تعزیه، ماسک سر شیر، عصای حضرت موسی، کند و زنجیر در تعزیه موسی بن جعفر، شمشیر، خنجرهای کنده‌کاری شده، قنداق علی‌اصغر، کلاه خود، زره، سپرهای قدیمی و انواع لباس‌ و ادوات و وسایل تعزیه در این نمایشگاه به چشم می‌خورد.
اکثر آثاری که در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده قدمت بسیاری دارند و به گفته مسوول نمایشگاه قدمت اکثر آن‌ها بالای 100 سال و حتی بیش از آن است.

استقبال بی نظیر

طیف‌های مختلف مردم روز گذشته از بخش‌های متنوع پانزدهمین جشنواره بین‌المللی در محوطه تئاترشهر استقبال کردند. فضای محوطه مجموعه تئاترشهر تهران مملو از جمعیت بود این در حالی بود که حضور دوربین‌ها و گروه‌های تلویزیونی به نشاط و شکوه این استقبال باشکوه افزوده بود. مضافاً اینکه در همین روز طبقه همکف تالار وحدت تهران از ساعت 21 تا 23 میزبان نمایش‌های قهوه‌خانه‌ای بود که با اجرای چند هنرمند در زمینه ترنایازی، نقالی ، شاهنامه خوانی و ....همراه بود.
به گزارش روابط عمومی جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آئینی و سنتی مجالس شبیه‌خوانی، نمایش‌های آیینی و بازی‌های نمایشی در اولین روز از برگزاری جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی با استقبال کم نظیر تماشاگران مواجه شد.
در اولین روز از برگزاری جشنواره اجرای نمایش‌های جشنواره بین‌المللی آئینی و سنتی در تالارهای چهارسو، قشقایی، سایه، کارگاه نمایش، تماشاخانه سنگلج، تالار هنر، تئاتر مولوی و تالار محراب و محوطه تالار وحدت و مجموعه تئاترشهر آغاز شد.
برنامه روز اول: مرغ دریایی به کارگردانی برکه فروتن (تالار قشقایی)، درخت جادیی به کارگردانی چنگیز اوزک (ترکیه) تالار سایه، طلسم صبحگل به کارگردانی  قطب‌الدین صادقی در کارگاه نمایش، مویه کور به کارگردانی محمدرضا مولودی در تماشاخانه سنگلج، آب و آینه به کارگردانی خدایار کاشانه در تالار هنر، عروسی ملک جمشید به کارگردانی هما جدیکار در تئاتر مولوی، سعدی با نامادری اش به کارگردانی رضا رضامندی در تالار محراب به روی صحنه رفت.
برپایه این خبر همچنین، در این روز در بخش نمایش‌های نمایش‌های قهوه‌خانه‌ای و پاتوق کودکان نیز، نه نمایش اجرا شد. لالایی خوانی و نقل موسیقایی از مازندران توسط محمدرضا اسحاقی، بحر طویل خوانی از تهران توسط محمدی و جواهری، نقالی توسط محسن میرزاعلی از تهران، شاهنامه‌خوانی توسط عزت الله مهرآوران از تهران و پیش پرده خوانی و بزم عروسک‌ها (عرب – تاجیک و گروه دست افشان) در محل قهوه‌خانه سنتی که در طبقه همکف تالار وحدت ساخته شده اجرا می‌شوند. این در حالی است که در محوطه مجموعه تئاترشهر تهران نیز در این روز، چهار نمایش به ترتیب: نقل گردآفرید، خیمه شب بازی، آئین بجنوردی و شهر فرنگ در پاتوق سنتی کودک پیش‌بینی شد.
در همین روز در بخش مجالس شبیه خوانی، نمایش های آئینی و بازی های نمایشی هم، قصه های قرآن از ابوالفضل ورمزیار، کوساکچل از مهدی صالحیار ، بندبازی از جمشید حسین زاده، آدم و حوا از محمد بخشی نیا، درمحوطه مجموعه تئاتر شهر و کاخ موزه گلستان در نظر گرفته شد.
 " قصه‌های قرآن" به کارگردانی ابوالفضل ورمزیار،" کوسا کچل" به کارگردانی مهدی صالحیار، " بند بازی" به کارگردانی جمشید حسین‌زاده ومجلس شبیه‌خوانی" آدم و حوا " به سرپرستی محمد بخشی‌نیا در بخش مجالی شبیه‌خوانی، نمایش‌های آیینی و بازی‌های نمایشی در فضای باز تئاترشهر اجرا شدند که این برنامه‌ها با استقبال کم نظیر شهروندان تهرانی قرار گرفت.
بر اساس این گزارش "نقل گرد آفرید" با هنرمندی دانیال نوری مقدم، "خیمه شب بازی" ،"آیین بجنوردی" و "شهر فرنگ" از تهران برنامه‌های دیگری بودند که بخش پاتوق سنتی کودک اجرا شدند که این برنامه‌ها نیز با استقبال خوب مخاطبان همراه شد.

بازار داغ شهر فرنگ
در میان شلوغی محوطه مجموعه تئاترشهر صدای مردی به گوش می‌رسد که بلند فریاد می‌زند: «شهر شهر فرنگه.» با گذشت سالیان دراز و آمدن انواع وسایل سرگرمی اما همچنان بازار شهر فرنگ داغ در ایام جشنواره شده و کودکان و حتی بسیاری از بزرگسالان دور شهر فرنگ حلقه زده‌اند تا ببینند در این گوشه از محوطه چه می‌گذرد.
پاتوق کودکان و حضور پررنگ خانواده‌ها
پاتوق کودکان یکی از بخش‌های مورد توجه مردم است که بسیاری از خانواده‌ها را هم به این سمت سوق داده است. یکی از بخش‌های مربوط به پاتوق کودکان رنگ‌آمیزی صورت بچه‌ها است در گوشه‌ای دیگر بچه‌ها با صورت‌های رنگی دور یک میز نشسته‌اند و مشغول رسم نقاشی و ساختن کار دستی هستند. پاتوق کودکان بهانه‌ای شده برای حضور مردم در جشنواره و دیدن تئاترهای مختلف.
شکستن سکوت مجموعه تئاترشهر با اجرای پرده‌خوانی
با آغاز پرده‌خوانی ابوالفضل ورمزیار سکوت محوطه تئاترشهر در هم شکسته می‌شود. مردمی که در پارک روی صندلی‌‌ها نشسته‌اند یکی یکی از روی صندلی‌های خود بلند شده و به سوی محل اجرا می‌روند.
با وجود هوای گرم تابستانی، مردم زیر آفتاب سوزان به تماشای این پرده‌خوانی که به گفته ابوالفضل ورمزیار پرده‌خوانی قصه ابراهیم است، می‌نشینند.
نقل ”ضامن آهو” در نمایشگاه
جشنواره امسال بخش‌های متنوع زیادی دارد و سعی شده از تمام فضاها برای اجرای نمایش‌، نقالی و خیمه شب‌بازی استفاده شود.
یکی از این مکان‌ها نمایشگاه اسناد، البسه، وسایل، عروسک‌های نمایش‌های آئینی سنتی است. علاوه بر برپایی نمایشگاه هر روزه در این مکان نقالی، خیمه شب‌بازی و نمایش فیلم نیز برقرار است.
در اولین روز از اجراهای صحنه‌ای جشنواره در گوشه‌ای از نمایشگاه، مرشد محسن میرزاعلی پرده‌خوانی می‌کند. وی با اشاره به اینکه 365 داستان در این پرده وجود دارد، رو به حضار می‌گوید: «امروز می‌خواهم یکی از داستان‌هایی که خودم دوست دارم و با این نقل کارم را آغاز کردم را برای شما اجرا کنم. میرزاعلی سپس به نقالی داستان ضامن آهو می‌پردازد. تماشاگران نیز با اشتیاق فراوان این نقالی را دنبال می‌کنند.»