برگزاری جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی سنتی، کار ارزشمندی است

دکتر "سید محمد حسینی"وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایراندر مورد برگزاری جشنواره بین‌­المللی نمایش‌های آیینی و سنتیگفت:«فرهنگ گذشته ما و سنت‌ها، نمایش‌ها، آیین‌ها و تعزیه‌ای که داشته‌ایم برگرفته از باورها، اعتقادات و سنت‌های پاک ما بوده و بایستی اینها را حفظ کنیم و جاذبه‌هایی که اینها دارند برای مردم ما می‌تواند بسیار مفید و ارزشمند باشد.»
دکتر «سید محمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران در گفت¬وگو با روابط عمومی پانزدهمین دوره جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی و سنتی، در مورد برگزاری این جشنواره گفت: «پانزدهمین دوره جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی و سنتی ایران هم اکنون در حال برگزاری است و اقدامات خوبی صورت گرفته و کار ارزشمندی است اینکه ما فرهنگ اصیل خودمان را صیانت کرده و آن را حفظ کنیم و همچنین به آداب و سنتهایی که وجود دارد توجه کنیم و نگذاریم دچار فراموشی شوند و بین نسل جوان ما و این آداب و رسوم، فاصله ای ایجاد شود، این کار قابل تقدیری است که در حال انجام است.»
حسینی همچنین گفت: «در حالیکه دیگران بعضیها به آداب و سنتهایی که با خرافات آمیخته است و به هیچ مبنا، پایه و اساسی پایبند نیست، میبالند و افتخار میکنند و اینها را به رخ جهانیان میکشند، ما که دارای چنین داشتههایی هستیم این ذخائر ارزشمند را بایستی نگهداری کرده و معرفی کنیم تا کمتر در معرض آسیب باشند.»
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران در ادامه تأکید کرد: «به جای اینکه دیگران به ما دیکته کنند و بخواهند راهکار ارائه دهند و فرهنگ و هنر خودشان را تحمیل کنند، ما به چنین داشتههایی نیاز نداریم و وقتی که نوجوانها و جوانهای ما بیایند و این سنتها، نمایشها و آیینها را از نزدیک ببینند دچار خودباوری بیشتری میشوند و اعتماد به نفس فراوانی پیدا میکنند.»
وی در ادامه تصریح کرد: «به هرحال روز به روز هم میتوان سنتها، نمایشها و آیینها را توسعه و تکامل داد و بهتر ارائه کرد. با تحقیقاتی که انجام میشود و کارهای پژوهشی که در دورههای مختلف جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی و سنتی ایران به آن شده و الان هم اهتمام بیشتری به آن صورت گرفته است، این کار قطعاً رونق بیشتری پیدا خواهد داشت.»
سیدمحمد حسینی در مورد صیانت از سنتها، نمایشها، آیینها و تعزیهای که وجود دارد، گفت: «یک بخش این صیانت همین جشنوارهها هستند که دو سال یک بار برگزار میشوند. اما خارج از بحث جشنواره هم بایستی در طول سال به این موضوع پرداخت و به آن توجه کرد، یکی از بحثهای آن هم در مورد "موزه تئاتر ایران" است که آن را هم دوستان در دست اقدام دارند و هم اکنون دنبال می کنند.»
دکتر "سید محمد حسینی" وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران در پایان این گفت¬وگو در مورد کمک جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی و سنتی ایران برای حفظ و نگهداری از سنتها، نمایشها، آیینها و تعزیه اظهار داشت: «به هرحال همین که نگذاشتهایم اینها فراموش شوند، ارزشمند است وگرنه این سنتها، نمایشها و آیینها کلاً از دست می رفت و نسل جدید ما شاید اصلاً با این مسائل آشنایی نداشت. همین حداقل کاری بوده که انجام شده و قطعاً بهتر از این هم خواهد شد.»