در حال بارگذاری ...

سید محمد رضا میر تاج الدینی نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس هفتم

انتظار ما این است که با توجه به تجربیات گذشته ، جشنواره امسال از نظر کیفی ، هنری و محتوایی . ارتقای محسوسی داشته باشد .

مهدی عزیزی :« حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا میر تاج الدینی » نائب رئیس دوم کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با سایت ایران تئاتر به اظهار نظر درباره بیست و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر پرداخت .

آقای میر تاج الدینی ! شما چه انتظاراتی از جشنواره تئاتر دارید ؟

انتظار ما این است که با توجه به تجربیات گذشته ، جشنواره امسال از نظر کیفی ، هنری و محتوایی . ارتقای محسوسی داشته باشد .
با توجه به اینکه جشنواره فجر به مناسبت پیروزی انقلاب اسلامی برگزار می شود . همسویی با
اهداف عالیه انقلاب مهم است . تئاترهای ما باید جامعه ای را نشان دهد که مردم آن در طول ٢۵ سال اخیر در برابر استکبار ایستاده اند ؛ تئاترهایی که با اهداف انقلاب همسو باشند و نگاهی انتقادی به مسائل اجتماعی و مطالبات حقیقی مردم داشته باشند . این خیلی خوب است که نمایش ها بتوانند با زبان هنر مشکلات اجتماعی ،‌فرهنگی ، سیاسی و اقتصادی مردم را بازگو کنند . هنر نمایش در
سال های ابتدای انقلاب و ضعیت مطلوبی داشته اما مدتی با رکود مواجه شد و همسو با نیازهای انقلابی جامعه رشد نکرد ، این مسئله را به خصوص در ابعاد دینی و مذهبی هم می توانستیم حس کنیم . باید به مقولات مذهبی توجهی بیشتر کرد و جایگاه ویژه آن را ارج گذاشت .

در جشنواره امسال شاهد حضور نمایش های تعزیه و شبیه خوانی نیز هستیم . ارزیابی شما درباره این موضوع چیست ؟

تعزیه و شبیه خوانی در واقع یک سرمایه عظیم به حساب می آید . این نمایش ها که آمیخته با اعتقادات ماست ، در تاریخ تشیع و واقعه عاشورا ترسیم شده است . به گمان من باید تلاش شود تا در کنار توجه به جنبه های عاطفی واقعه عاشورا به بعد حماسی مسئله نیز پرداخته شود .
تعزیه در جامعه ریشه دیرینه ای دارد و مورد توجه مردم شیعه بوده و هست پس باید تلاش کرد تا در محتوای آن از تحریف پرهیز کرد . توجه به اعتقادات دینی لازمه هنر نمایش است .
اما باید از تأکید روی نکاتی که مورد تأئید نیستند پرهیز کرد و در حفظ اصل آن کوشا بود ، لازمه اش نیز این است که متون توسط آشنایان به تعزیه بازخوانی شود و در این راه از مشاوره علما نیز بهره مند شوند .

نظر شما درباره شعار امسال جشنواره تئاتر فجر تئاتر برای همه چیست ؟

اگر این شعار بدان معناست که تئاتر برای همه اقشار جامعه است و هر کسی با دیدگاه شخصی اش از آن استفاده کند . تا حدودی دست یابی به آن امکان پذیر نیست . اما اشکالی ندارد که عموم مردم در هر سطحی که هستند از هنر تئاتر استفاده کنند .
البته این شعار جای بحث هم دارد یعنی اگر به این معنی باشد که ما باز با تئاتر برخورد کنیم . قابل قبول نیست و اگر چهارچوب ها را در نظر بگیریم قابل قبول است ، توجه به مخاطب عام نکته قابل اهمیتی است .

شما به عنوان نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی از نمایش های جشنواره امسال دیدن خواهید کرد ؟

همواره علاقه مند بوده و هستم اگر فرصتی دست دهد به تماشای آثار روی صحنه بروم و حداقل بخشی از کارها را ببینیم . حتی زمانی که در سازمان تبلیغات اسلامی بودم از برنامه های جشن های انقلاب استفاده می کردم .