در حال بارگذاری ...
...

”امیر دژاکام”: نمایش‌هایی که در ماه مبارک رمضان اجرا می‌شوند باید شاد و مفرح باشند

”امیر دژاکام”: نمایش‌هایی که در ماه مبارک رمضان اجرا می‌شوند باید شاد و مفرح باشند

امیر دژاکام گفت: «مضمون نمایش‌هایی که در ماه مبارک رمضان به صحنه می‌روند باید شاد و مفرح باشند.»

"امیر دژاکام" نویسنده، کارگردان، بازیگر و مدرس تئاتر در گفت‌وگو با سایت ایران تئاتر، گفت: «مردم در ماه مبارک رمضان و پس از افطار نیاز به مراسم گوناگونی دارند که بتوانند در آن حضور داشته باشند، همان طور که می‌دانید در سایر کشورهای اسلامی در ماه رمضان تقریباً در همه شب‌ها به جز شب‌های قدر جشن برگزار می‌کنند.»
وی با بیان اینکه از نگاه جامعه‌شناسی، مردم نیاز دارند که در چنین مراسمی شرکت کنند، عنوان کرد: «همچنین در این ماه هنرمندان عرصه تئاتر هم باید یک ساعت پس از افطار به اجرای نمایش بپردازند.»
کارگردان نمایش "یک دامان ماه و ستاره" با اشاره به مضمون نمایش‌ها در این ماه اظهار کرد: «نمایش‌هایی که در ماه رمضان به صحنه می‌روند باید شاد و مفرح باشند تا در این ماه مردم به سمت تئاتر آمده و به تماشای نمایش‌های شاد بنشینند اما در شب‌های قدر اجرای این نمایش‌ها باید متوقف شود.»
وی با بیان اینکه تئاتر خصوصی در این زمینه فعال است و نمایش‌های شادی روی صحنه دارد، خاطرنشان کرد: «بسیاری از روشنفکران معتقدند تئاتر باید اندیشه‌ورزی داشته باشد. این حرف درستی است؛ اما این اندیشه‌ورزی برای صندلی‌های خالی فایده‌ای ندارد. همچنین استدلال غلطی که وجود دارد این است که می‌گویند اگر یک تماشاگر هم داشته باشیم کافی است، چرا به جای این استدلال نگوئیم هزار تماشاگر کم است؟»
دژاکام تصریح کرد: «این هنر ناب اگر قرار باشد دور از دسترس بوده و قابل فهم نباشد و تنها در ذهن یکسری از افراد خاص باشد، فایده‌اش چیست؟ تئاتر قرار نیست فقط برای تئاتری‌ها اجرا شود.»
وی ادامه داد: «هنرمندان سرشناس تئاتر از دوستان خوب بنده هستند و اگر به دیدن تئاترم آمدند قدم‌شان به روی چشم، ولی ضرورتی ندارد که تئاتری‌ها، تئاتر من را ببینند بلکه این مردم هستند که باید از نمایش‌ها دیدن کنند.»
این مدرس تئاتر یادآور شد: «مشکل اینجاست که تئاتری‌ها برای تئاتری‌ها کار می‌کنند. درست است که تئاتر برای نخبگان و متفکران هم هست ولی باید به سوی مردم حرکت کرد. همچنین باید مشکلات جامعه را درک و در نمایش‌ها مطرح کرد. در این صورت قول می‌دهم اگر تئاتر غمگین هم در ماه مبارک رمضان به اجرا درآید باز هم سالن‌ها پر از جمعیت خواهد شد.»
کارگردان نمایش "رویای خلیج فارس" و "ضیافت شیطان" با اشاره به اجرای نمایش در سایر فضاها خاطرنشان کرد: «آن زمان که برای اولین بار تئاتر خیابانی مطرح شد، اتفاقات بسیاری رخ داد اما آرام آرام تئاتر خیابانی هم شکل گرفت.»
دژاکام با بیان اینکه اجرا در سایر فضاها در ماه رمضان بسیار مناسب است، افزود: «اجرا در سایر فضاها ظرفیت‌های بی‌شماری به وجود می‌آورد از جمله اینکه تئاتر را به میان مردم می‌برد و این وظیفه دبیر جشنواره فجر است که اجرای تئاتر در سایر فضاها را نهادینه کند.»