محمود استادمحمد: مسئله ام همیشه این اجتماع بوده است
دو نمایشنامه " عکس خانوادگی " و " خونیان و خوزیان " از محمود استادمحمد منتشر می شود. وی در این دو نمایشنامه به مانند دیگر آثار خود رویدادهای جامعه ایرانی را دستمایه کار قرار داده است. استادمحمد می گوید: « مسئله ام همیشه این جامعه بوده است. »
سینا: دو نمایشنامه " عکس خانوادگی " و " خونیان و خوزیان " از محمود استادمحمد منتشر می شود. وی در این دو نمایشنامه به مانند دیگر آثار خود رویدادهای جامعه ایرانی را دستمایه کار قرار داده است. استادمحمد می گوید: « مسئله ام همیشه این جامعه بوده است. »
نمایشنامه " عکس خانوادگی " درباره قتل های زنان خیابانی در شهرستان مشهد است که به قتل های عنکبوتی شهرت دارد و نمایشنامه " خونیان و خوزیان " درباره آتش سوزی سینما رکس آبادان.
محمود استادمحمد گفت: « رویکرد من در این دو اثر، رویکردی اجتماعی است. البته، نمایشنامه " خونیان و خوزیان " برحسب موضوع سال 1358 نوشته شد. این نمایشنامه درباره آتش سوزی سینما رکس آبادان است. مردم خوزستان همیشه دچار مشکلات بزرگی می شوند. گاهی طبیعت و گاهی سیاست ضربه هایی به آنها می زند. »
استادمحمد با بیان این که نمایشنامه " خونیان و خوزیان " تاکنون امکان اجرا نیافته است گفت: « در این نمایشنامه بیشتر طرح سئوال شده که چه کسی مقصر اصلی ماجرا است. من به بافت اجتماعی خوزستان نظر داشته ام، نه سیاست. نمی دانم که چرا هیچ وقت اجازه اجرا نگرفت. »
وی اضافه کرد: « " خونیان و خوزیان " را اولین بار خودم سال 1359 خواستم به روی صحنه ببرم. گروه ما تمرین های زیادی برای اجرای این نمایشنامه کرد. بازیگرانم مهین شهابی جهانگیر الماسی بودند. خیلی اجرای خوبی می شد. مهین شهابی فوق العاده بازی می کرد. اما کار به سرانجام نرسید. آخرین بار هم سال قبل دانشجویی می خواست آن را روی صحنه ببرد که کار در مرحله بازبینی متوقف شد. »
محمود استادمحمد همچنین درباره نمایشنامه " عکس خانوادگی " اظهار داشت: « این نمایشنامه را به تازگی نوشته ام؛ درباره قاتلی است که زن ها را می کشد همان که در مشهد بود و اعدام شد. حرف نمایش این است که او دارد اعضای خانواده خود را می کشد؛ از اسم نمایشنامه هم چنین برمی آید. »
استادمحمد سخنان خود را ادامه داد: « این قاتل خنجر به پوست و گوشت خود می زند؛ یک خراسانی، خراسانی را می کشد. این جا به نظرم نه قاتل مقصر اصلی است و نه مقتول. آن که می کشد یک جنون، یک لاشعوری دارد که به او تحمیل شده است. آن که کشته می شود نیز شرایطی در زندگی به او تحمیل شده است که به این مسیر تن دردهد. »
محمود استادمحمد چند ماه قبل سه نمایشنامه دیگر خود، " آسید کاظم "، " شب بیست و یکم " و " سپنج رنج و شکنج " را منتشر کرد که دو نمایشنامه اول پیش از این نیز منتشر شده بودند. دو نمایشنامه " عکس خانوادگی " و " خونیان و خوزیان " برای اولین بار توسط نشر ققنوس چاپ می شود.