در حال بارگذاری ...
...

اجرای مجدد ”شمس پرنده” باعث تجدید نظر در سبک کارگردانی ام شد

اجرای مجدد ”شمس پرنده” باعث تجدید نظر در سبک کارگردانی ام شد

نشست رسانه ای  نمایش "شمس پرنده"صبح امروز ـ ۱۲ مهرماه ـ با حضور پری صابری نویسنده و کارگردان اثر، سیاوش حقیقی تهیه‌کننده و محمد حاتمی بازیگر نقش مولانا در تالار وحدت برگزار شد.

به گزارش سایت ایران تئاتر، پری صابری در این نشست با اشاره به اجراهای گذشته نمایش "شمس پرنده" گفت: «نمایشنامه این اثر تاکنون دو بار به چاپ رسیده است؛ چرا که ما در کار بر روی این آثار ساختار دیالوگ‌ها را تغییر ندادیم و به طور کل از نظر گروه نیز بازیگران نمایش تقریباً همان بازیگران اجرای گذشته هستند.»
وی ادامه داد: «تنها تغییر و تفاوت در این اجرا با اجرای سال‌های گذشته در نوع کارگردانی است، زیرا احساس کردم با امکانات امروز چه اجرا در تالار وحدت و چه در تئاتر شهر فضای زیادی از این سالن‌ها اشغال شده هستند؛ بنابراین سعی کردم با بک گراندی که از تصاویر می‌سازم، این مشکل را رفع کنم. در کنار این موضوع صرف‌نظر کردن از استفاده از دکورهای با عظمت و مشکل، باعث به وجود آمدن ایده جدیدی نیز شد.»
کارگردان نمایش شمس پرنده عنوان کرد: «در حال حاضر استفاده از تصویر یکی از ابزارهای کارگردانی من است. از آنجایی که وقتی موقعیت تغییر می‌کند، انتظارات در زمینه اقتصادی نیز دگرگون می‌شود و شما نمی‌توانید با شرایط به گونه‌ای برخورد کنید که در گذشته می‌کردید، با دعوت شدن این گروه برای اجرای نمایش شمس پرنده در فرانسه و یا اجرای نمایش "سوگ سیاوش" در تالار یونسکو متوجه شدم که حمل و نقل دکور بزرگ نمایش، کار بس مشکل و طاقت‌فرسایی است؛ بنابراین با دکور مختصر کار کردیم و این اتفاق باعث شد به وجود دکور ساده‌تر بسنده کنم و در حقیقت بهانه‌ای شد برای پری صابری.»
وی تأکید کرد:« بک گراندهای نمایش "شمس پرنده" درست مطابق با لحظات نمایش است و اصلاً جنبه تزئینی ندارد، بلکه به لحظات دراماتیک صحنه نیز کمک می‌کند.»
وی اظهار کرد: «آثاری که براساس فرهنگ ایران نوشته شده و از جمله آثار من است که ما در حال حاضر اولین نمایش آن را مرور می‌کنیم، همچنان برایم در اولویت قرار دارد و به عنوان ارجح مطرح است.»
نویسنده و کارگردان نمایش "شمس پرنده" گفت: «به عقیده من کافی نیست که یک برنامه بزرگ و با تشکیلات این چنینی برای مدت محدودی به روی صحنه برود؛ بلکه نمایشنامه‌هایی که افکار ملی و حیثیت ملی را نشان می‌دهند این امکان و شرایط را دارند که چندین سال روی صحنه بمانند.»
سپس سیاوش حقیقی ـ تهیه‌کننده نمایش شمس پرنده ـ عنوان کرد: «با همکاری حسین پارسایی ـ مدیر بنیاد رودکی ـ تلاش ما بر این است که در سالروز میلاد امام هشتم امام رضا (ع) ـ 17 مهرماه ـ اجرای این نمایش آغاز شود اما اگر هم در چنین روزی نماش به صحنه نرفت، این تاریخ چند روز به تعویق می‌افتد.»
وی با بیان اینکه این اثر اولین رپرتوار پری صابری است، گفت: «با توجه به فشرده بودن زمان، کارگردان نمایش ـ پری صابری ـ تمایل داشت که نمایش "رستم و اسفندیار" را به دلیل اینکه زمان کمتری از اجرای آن گذشته برای بازتولید و مرور انتخاب کند که به دلیل علاقه شخصی من و موفقیت این اثر در اجرای سال‌های گذشته‌اش، نمایش "شمس پرنده" به عنوان اولین رپرتوار آثار صابری انتخاب شد که امیدوارم اتفاق خوب و شیرینی باشد تا در مراحل بعدی دیگر آثار وی نیز روی صحنه برود.»
وی با اشاره به اقداماتی که در زمینه تبلیغات و اطلاع‌رسانی این نمایش انجام شده نیز بیان کرد: «با توجه به حمایت‌هایی که از سوی شهرداری تهران و تبلیغات تلویزیونی انجام می‌شود و البته قائل شدن تخفیف، سعی در اطلاع‌رسانی و جذب مخاطب داریم که به عقیده من تیزر تبلیغاتی و زیرنویس‌ تلویزیونی می‌تواند نتیجه بهتری به دنبال داشته باشد.»
در ادامه این نشست، "محمد حاتمی" بازیگر نقش مولانا با اشاره به نقش خود گفت: «به طور کل نمایش شمس پرنده با اجرا در فرانسه و ایتالیا 200 بار به صحنه رفته که بیشترین اجرای آن در تالار وحدت بوده است. برای من بازیگر به دلیل گستره زیاد این اثر، قرار گرفتن در این قالب بسیار جذاب است. من در قالبی قرار می‌گیرم که باعث کشف و شهود جوانب شخصیت مولانا می‌شود.»
وی ادامه داد: «با وجود اینکه از سال اول که بازی در این نمایش را برعهده گرفتم، حدود 12 سال می‌گذرد و من نسبت به 12 سال گذشته تجربیاتم بیشتر شده اما باز وقتی با اشعار مولانا روبرو می‌شوم، احساس می‌کنم خیلی راه نرفته باقی مانده است و خیلی از وجوه شخصیت وی را هنوز می‌توانم کشف کنم. این تجربه 12 ساله باعث شده من بتوانم پخته‌تر به اشعار مولانا نگاه کنم و البته آن را بازی کنم.»
حاتمی در پایان گفت: «از آنجایی که تئاتر ارزش‌های خود را با خود حمل می‌کند و به دلیل زنده بودنش بسیار تأثیرگذار است، به عقیده من این اثر این توانایی را دارد که برای مدت زیادی به اجرا درآید.»
پری صابری نیز در این خصوص گفت: «ارق ملی مردم ایران که بازتاب ذهنیات آنان است و همچنین قرابت و نزدیکی گفته‌های بزرگان با احساسات نهفته انسان و علاقه عموم، باعث می‌شود که احساس دین در من نسبت به مردم بیشتر شود.»
صابری بیان کرد: «حراست از سرمایه‌های ملی وظیفه ماست و باید همچون آثار باستانی به عنوان سرمایه و میراث حفظ شوند. این اثر نیز به عنوان یکی از این سرمایه‌ها می‌تواند هویت و میراث کشور ما را به دیگر کشورها معرفی کند.»
وی در پایان افزود: «در این خصوص باید حمایت‌های لازم انجام شود تا اجرای این آثار باعث افتخار تک تک ما باشد و فرهنگ و هویت ایران را به دیگر ملل بشناساند.»
در پایان نشست، محمدرسول صادقی که به عنوان مجری حضور داشت، گفت: «علاقه‌مندان برای دیدن این نمایش می‌توانند با مراجعه به سایت سی گذر از تخفیف‌هایی که برای این اثر در نظر گرفته شده اطلاع‌ پیدا کنند. همچنین قرار است همزمان با اجرای این نمایش از مهر و آبان‌ماه نمایشگاه عکسی از مراسم بزرگداشت مولانا در قونیه در تالار وحدت برگزار شود.»
گفتنی است نمایش "شمس پرنده" مهر و آبان ساعت 18:30 در تالار وحدت به صحنه می‌رود.