در حال بارگذاری ...
...

بهمن فرمان‌آرا با دلایل منطقی از اجرای نمایشش امتناع کرد

آقای بهمن فرمان‌آرا درخواست کردند که پیرو برآورد ارسالی، حق‌الزحمه هنرمندان گروهی که قرار بود نمایش”مردی برای تمام فصول” را اجرا کنند به صورت کامل از محل انجمن نمایش پرداخت شود

از آقای”فرمان‌آرا” تقاضا کردم که با شرایط گروه‌های دیگر و با احتساب بخشی از برآورد از محل گیشه این نمایش را روی صحنه ببرند.
حسین پارسایی مدیر مجموعه تئاترشهر در گفت‌وگو با سایت ایران تئاتر، درباره دلایل عدم قرار گرفتن اجرای نمایش”مردی برای تمام فصول” به کارگردانی بهمن فرمان‌آرا در برنامه اجراهای شش ماهه دوم تئاترشهر گفت:« آقای بهمن فرمان‌آرا درخواست کردند که پیرو برآورد ارسالی، حق‌الزحمه هنرمندان گروهی که قرار بود نمایش”مردی برای تمام فصول” را اجرا کنند به صورت کامل از محل انجمن نمایش پرداخت شود.»
وی افزود:«من شخصاً ضمن علاقه‌ای که به حضور بهمن فرمان‌آرا و اجرای ایشان در تئاترشهر داشتم، تقاضا کردم که با شرایط گروه‌های دیگر و با احتساب بخشی از برآورد از محل گیشه این نمایش را روی صحنه ببرند ولی ایشان با دلایل منطقی امتناع کردند. بنابراین این فرصت هم از مجموعه تئاترشهر و هم از گروه سلب شد، شاید متولیان بودجه کشور ضرورت بازنگری در ارتقاء اعتبارات تئاتر کشور را در اولویت‌های خود قرار دهند.»
وی در ادامه گفت:«نمایش‌هایی که تا دی ماه در تالار اصلی روی صحنه رفته‌اند یا می‌روند، همچون نمایش”مجلس شبیه در ذکر مصائب استاد نوید ماکان و همسرش رخشید فرزین” کار استاد بهرام بیضایی بخش اعظم اعتبار خود را از گیشه دریافت می‌کنند.»
پارسایی در پاسخ به این سوال که آیا امکان مذاکره مجدد وجود دارد یا خیر؟ گفت:«اگر ایشان باز هم تمایل داشتند که با بودجه اندک تئاتر کشور همکاری خود را مبتنی بر گیشه ادامه دهند، ما هم تمایل داریم که آقای فرمان‌آرا کار خود را اجرا کنند.»
پارسایی افزود:«اما همانطور که ایشان در مصاحبه‌های خود گفته‌اند با توجه به اعتبار اندک بودجه تئاتر کشور از نظر ایشان شاید شرایط مناسبی برای تولید این نمایش وجود نداشته باشد. این در حالی است که سایر گروه‌ها با همین وضعیت تا پایان سال فعالیت حرفه‌ای خودشان را ادامه می‌دهند و حق‌الزحمه گروه‌های نمایشی که از فروردین امسال اجرای عمومی داشته‌اند هنوز پرداخت نشده است.»
وی تصریح کرد:«در مجموعه تئاترشهر با توجه به بضاعت مالی تئاتر که سهم تولید آن در سال با حذف بسیاری از فعالیت‌های دیگر یا به عبارتی محدودیت در سایر فعالیت‌ها حدود 600 میلیون تومان است تصمیم گیری می‌شود. تالار اصلی این مجموعه در صورتی می‌تواند به فعالیت‌های خود ادامه دهد که گروه‌های نمایشی به صورت مشارکتی اجرا داشته باشند.»
وی افزود:«تمامی گروه‌های نمایشی که برای تالار اصلی در نظر گرفته شده‌اند با اختصاص یک بودجه مشخص از محل اعتبارات انجمن نمایش عقد قرارداد می‌کنند و از محل گیشه تا سقف 80 درصد سایر هزینه‌های خود را تامین می‌کنند.»
پارسایی تصریح کرد:«نمایش‌هایی که از فروردین سال 84 تا دی ماه بر صحنه تالار اصلی اجرا شده یا خواهند شد با همین شکل و با یک نسبت اجرای عمومی خواهند داشت. شورای ساخت برآورد هر گروه نمایشی را در تالار اصلی بررسی می‌کند و مازاد برآورد پیشنهادی هر کارگردان از محل اجرا پرداخت می‌شود.»