در حال بارگذاری ...
...

داوران و شرکت‌کنندگان خارجی جشنواره تئاتر کودک و نوجوان از این جشنواره گفتند

داوران و شرکت‌کنندگان خارجی جشنواره تئاتر کودک و نوجوان از این جشنواره گفتند

 بازیگر "نمایش به زیر پاهات نگاه کن" گفت: کودکان امروز نیازمند آگاهی و آشنایی یافتن از دنیای بیرون هستند تا بتوانند در آینده با دید واضحی به آن بنگرند.

به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر از ستاد خبری هجدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان، "حسین محب اهری" با تأکید بر ضرورت توجه به کار کودک و نوجوان اظهار کرد: امروزه کودکان از بزرگترها جدا نیستند چرا که اکنون بزرگ و کوچک با مشکلاتی مواجه هستند.
وی تصریح کرد: در دنیای کنونی باید همه اتفاقات روز را مرتبط با دنیای کودک دانست چرا که کودکان امروز نیازمند آگاهی و آشنایی یافتن از دنیای بیرون هستند تا بتوانند در آینده با دید واضحی به آن بنگرند.
بازیگر نمایش به زیر پاهات نگاه کن بیان داشت: وضعیت دنیای کودک و نوجوان امروز تفاوت فاحشی با گذشته دارد چرا که کودک امروز با مسائل گسترده‌تری مواجه است و بچه های امروزی خیلی زود وارد زندگی می‌شوند در حالی که در گذشته توجه چندانی به کودکان نمی‌شد و آنها در بزرگسالی با سوالات فراوانی مواجه می‌شدند که شاید بی پاسخ می‌ماند.
وی با اشاره به نمایش "به زیر پاهات نگاه کن" ابراز داشت: این نمایش به کارگردانی مریم کاظمی درباره دوستی یک بچه با موش کوچولو است که دوستی آنها باعث رد و بدل شدن اطلاعاتی از موش‌ها شده و این کودک  نحوه رفتار با حیوانات و نوع رابطه بین انسان و حیوان است را می‌آموزد.
داور جشنواره تئاتر کودک: آموزش تئاتر کودک جدی گرفته شود
داور هجدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان خواستار جدی گرفتن آموزش تئاتر کودک و نوجوان در ایران شد.
"بهرام شاه محمدلو" افزود: برگزاری کارگاه های آموزشی بازیگری و کارگردانی تئاتر کودک توسط اساتید مجرب خارج از کشور نمی‌تواند آموزش های لازم را فرا دهد.
وی تصریح کرد: برگزاری کارگاه کارگردانی چند ساعته توسط اساتید تئاتر کودک و نوجوان کشورهای مختلف تجربه‌های آنها را به نمایش می‌گذارد و به عنوان کارگاه آموزشی محسوب نمی‌شود.
وی در خصوص اشتراک معیارهای تئاتر کودک ایران با سایر کشورهای جهان، افزود: برخی از معیارهای تئاتر کودک در کشورهای مختلف با هم مشترک هستند و این امر هم از لحاظ کمی و کیفی قابل قیاس است.
شاه محمدلو در خصوص داوری تئاتر کودک و نوجوان در جشنواره، گفت: با دیدن چند نمایش نمی‌توان اظهار نظر و پیش داوری کرد و داروی نمایش‌ها با 50 درصد کار تحقق می‌یابد.
وی گفت: در روزهای پایانی جشنواره می‌توان با دیدن 20 تا 30 اجرا، بخش‌هایی از نمایش‌ها را که مخاطب اصلی آن را کودکان و نوجوانان تشکیل می‌دهند از لحاظ نویسندگی، بازیگری، کارگردانی و طراحی صحنه داوری کرد.
وی در خصوص معیارهای داوری تئاتر کودک و نوجوان، گفت: نوع کار و متن از جمله معیارهای و داوری تئاتر کودک ونوجوان به شمار می‌رود.
داور بخش مسابقه ایران: عناصر به کار رفته در نمایش‌ها در تقویت و بافت آنها موثر است
داور بخش مسابقه ایران هجدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان عناصر به کار رفته در نمایش‌ها را در تقویت و بافت آنها موثر دانست.
"هنگامه مفید" با بیان اینکه داوران بخش ایران نمایش‌ها را دیده و پس از آن به بررسی کیفی آن می‌پردازند، افزود: برای داوری نمایش‌ها موارد مکتوبی برای بررسی نمایش‌ها وجود ندارد بلکه داوران تجربه داوری خود را بر نمایش‌ها لحاظ می‌کنند.
وی با بیان اینکه در داوری‌ها همه مواردی که در کیفیت نمایش تدثرگذار است، لحاظ می‌شود، افزود: در نمایش در نمایش همه عناصر چون نور، دکور، موسیقی و خلاقیت کارگردان لحاظ می‌شود به طوری که این عوامل باید به نحوی باشد که در تقویت و بافت نمایش نقش داشته باشد.
وی جشنواره تئاتر را در ارتقا کیفیت نمایش بسیار موثر دانست و افزود: گروه‌هایی که در صحنه‌های نمایش هستند در جشنواره‌ها حضور می‌یابند و مردم با آنها آشنا می‌‌شوند که این امر برای جذابیت جشنواره و توفیقات آنها بسیار اثرگذار است.
داور بخش مسابقه ایران هجدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان در خصوص میزبانی همدان نیز اظهار کرد: همدان میزبان خوبی برای جشنواره است و می‌تواند همواره بهترین میزبان برای جشنواره باشد.
کارگردان آلمانی: تئاتر کودک در ایران از جایگاه بالایی برخوردار است
کارگردان آلمانی، تئاتر کودک و نوجوان ایران را از لحاظ کمی و کیفی در جایگاه والایی دانست.
توماس لانگ، در جلسه کارگاه کارگردانی خود در سینما کانون همدان گفت: تئاتر کودک در ایران از لحاظ کمی و کیفی در جایگاه بالایی قرار دارد زیرا تعداد زیادی از ایرانیان علاقه مند به بازیگری  و کارگردانی هستند و این در آلمان بسیار کم دیده می شود.
وی افزود: یکی از مشکلات اصلی در زمینه تئاتر کودک مدارس کشور آلمان، طولانی بودن آن است و به همین خاطر در این کارگاه قصد تمرین کوتاه اجرا کردن نمایش را داریم.
وی تصریح کرد: برقراری ارتباط با مخاطب، دیالوگ، نمایش دادن، بیان‌های شخصی و فرم از ویژگی‌های مهم تئاتر کودک و نوجوان محسوب می‌شود.
کارگردان آلمانی تئاتر کودک و نوجوان در خصوص تمرین بازیگری برای کودکان، گفت: تکرار کار بازیگری دیگر اشخاص توسط کودکان ناهنجاری را منجر می‌شود.
وی در خصوص آئین گشایش هجدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان، اظهار داشت: کشور ایران به ویژه استان همدان مراسم خوبی را در یک فضای بزرگ و شاد اجرا کردند و بسیار شگفت زده شدم زیرا این مراسم‌ها در کشور آلمان در فضای کوچکی اجرا می‌شود.
وی گفت: یکی از ایرادهای تئاتر کودک و نوجوان ایران این است که آرامش لازم را برای کودکان ندارد و در آن از جذابیت‌ها و هیجان تلویزیونی بهره گرفته شده است.
در پایان این افراد حاضر به صورت گروه‌‌های دونفره تکنیک کار در تئاتر کودک را فرا گرفتند. این افراد فاصله با یکدیگر، حالت ترس، آرامش، امنیت و اعتماد برای تئاتر کودک را تمرین کردند.  
”سورن اوسن” نویسنده و کارگردان تئاتر دانمارک: تولیدات گروه ما در عرصه تئاتر کودک و نوجوان ساده‌انگارانه نیست
نویسنده و کارگردان تئاتر دانمارکی معتقد است: کیفیت آثار ایرانی موجب شد تا انگیزه زیادی برای حضور در هجدهمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان داشته باشد.
به گزارش سایت ایران تئاتر، "سورن اوسن" بازیگر، نویسنده و کارگردان تئاتر کودک و نوجوان در گفت‌‌وگویی با ستاد خبری هجدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان اظهار داشت: «با حضور در جشنواره تئاتر فجر دو سال گذشته با کیفیت آثار ایرانی آشنا شدم و به همین دلیل انگیزه زیادی برای حضور در هجدهمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان داشتم.»
وی با اشاره به فعالیت 30 ساله خود در عرصه تئاتر گفت: «هیچ گونه تحصیلات آکادمیکی در تئاتر ندارم و صرفا با استفاده از تجریبات شخصی‌ام در تئاتر فعالیت می‌کنم.»
این نویسنده و کارگردان تئاتر کودک درخصوص شیوه اجرایی گروهش، تصریح کرد: «یکی از ویژگی‌های اجرایی ما اجری موزیک زنده است به طوری که همه بازیگران می‌توانند چند ساز را بنوازند که موجب تمایز گروه ما می‌شود. ما در اجراهای خود از شیوه خاصی پیروی نمی‌کنیم و به نوعی اجرای ما کاملاً ابداعی و اختصاصی است.»
اوسن بیان داشت: «تولیدات گروه ما در عرصه تئاتر کودک و نوجوان بچه‌گانه و ساده‌انگارانه  نیست، زیرا مخاطب کودک را بزرگسال می‌پنداریم و مسائل و مفاهیم مهم را با استفاده از بیانی ساده به اجرا درمی‌آوریم. در واقع سعی می‌کنیم مسائل مهم را به نحوی اجرا کنیم که برای کودکان و نوجوان قبل فهم باشد.»
سورن اوسن بازیگر، نویسنده و کارگردان تئاتر کودک و نوجوان حدود 30 سال است که در عرصه تئاتر فعالیت می‌کند و دارای گروهی است که عمری 25 ساله دارد. این گروه فعالیت‌های متعددی را در بخش تئاتر صحنه‌ای، خیابانی و محیطی در فضاهایی همچون ساحل و جنگل داشته است.
 سورن اوسن با دو نمایش "اسپاگتی" و "سه شگفت انگیز" در هجدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان حضور دارد.

با وجود بارش برف، تمام نمایش‌های جشنواره تئاتر کودک طبق برنامه قبلی اجرا می‌شود

به علت بارش برف؛ نمایش‌های خیابانی جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان در داخل مجتمع‌های فرهنگی و هنری و سالن‌های مدارس اجرا می‌شود.
به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر از ستاد خبری هجدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان، قائم مقام مدیر اجرایی هجدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان با اعلام این خبر افزود: بارش برف در استان همدان خللی در اجرای برنامه‌های جشنواره تئاتر کودک و نوجوان ایجاد نکرده و همه نمایش‌‌ها طبق برنامه قبلی اجرا می‌شود.
مجید فروتن افزود: با توجه به شرایط آب و هوایی استان همدان، پیش‌بینی‌های لازم در این مورد انجام شده و تمهیدات لازم اتخاذ شده است.
فروتن اظهار داشت: آب و هوا تاثیری بر نحوه اجرای برنامه‌ها نگذاشته و روز 17 آبان با وجود بارش برف در شهر همدان، همه نمایش‌ها، با استقبال عمومی کودکان و نوجوانان مواجه شده است.
افزایش تعداد اجراهای نمایش خیابانی حال زمین خوب نیست
تعداد اجراهای نمایش خیابانی حال زمین خوب نیست به کارگردانی محمود فرهنگ افزایش یافت.
به دلیل استقبال عمومی از نمایش خیابانی حال زمین خوب نیست این نمایش علاوه بر اجرا در مجتمع‌های فرهنگی و هنری بوعلی و شهید آوینی همدان، در تعدادی از مدارس شهر همدان نیز اجرا می‌شود.
بنا بر این گزارش محوطه تالار فجر، محوطه مجتمع شهید آوینی، محوطه مجتمع بوعلی سینا و مدارس ابتدایی شاهد، وحدتی پویا، فرزانه و فرزانگان محل اجرای نمایش خیابانی حال زمین خوب نیست خواهد بود.
گفتنی است این نمایش امروز و فردا 17 و 18 آبان‌ماه در ساعات 15.30 و 17 در محوطه مجتمع‌های فرهنگی و هنری بوعلی سینا و شهید آوینی اجرا می‌شود.
هجدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان در همدان در حال برگزاری است.

توزیع 30 هزار برگه مسابقه نقاشی یادمان شهید فهمیده در مدارس استان همدان

مسئول کمیته شهرستان هجدهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان، از  توزیع 30 هزار برگه مسابقه نقاشی یادمان شهید فهمیده در مدارس  سراسر استان همدان خبرداد.
به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر، نصرت الله رمضانی انوری افزود: پنج هزار و 500 برگه نقاشی یادمان شهید فهمیده در همدان، و در شهرستان های ملایر، نهاوند، تویسرکان، فامین، کبودراهنگ و بهار هر کدام چهار هزار برگه توزیع شده است.
رمضانی انوری افزود: این برگه¬ها از 11 آبان ماه در بین دانش آموزان مدارس استان همدان توزیع شده است و شرکت کنندگان در مسابقه تا 25 آبان مهلت دارند نقاشی های خود را به ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان خود تحویل دهند.
وی تصریح کرد: به مناسبت هجدهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان 18 نفر از کودکانی که بهترین نقاشی ها را کشیده باشند برگزیده می‌شوند.