200 میلیون تومان برای برگزاری جشنواره تئاتر عروسکی پیشبینی شده است
بودجه ۲۰۰ میلیون تومانی جشنواره عروسکی باید صرف امور اداری، تولید آثار نمایشی و گروههای خارجی شود.بهروز غریبپور دبیر بخش عروسکی جشن بزرگ تئاتر فجر در گفتوگو با سایت ایران تئاتر، درباره بودجه بخش عروسکی این جشن گفت:«۲۰۰ میلیون تومان برای برگزاری جشنواره تئاتر عروسکی پیشبینی شده که این بودجه هم باید صرف امور اداری، هم صرف تولید آثار نمایشی و هم گروههای خارجی شود.
بودجه 200 میلیون تومانی جشنواره عروسکی باید صرف امور اداری، تولید آثار نمایشی و گروههای خارجی شود.
بهروز غریبپور دبیر بخش عروسکی جشن بزرگ تئاتر فجر در گفتوگو با سایت ایران تئاتر، درباره بودجه بخش عروسکی این جشن گفت:«200 میلیون تومان برای برگزاری جشنواره تئاتر عروسکی پیشبینی شده که این بودجه هم باید صرف امور اداری، هم صرف تولید آثار نمایشی و هم گروههای خارجی شود. با توجه به این که هنوز آثار پیشنهادی را برای حضور در جشنواره دریافت نکردهایم و پیشبینی کارگردانان برای تولید آثارشان مشخص نیست، معلوم نیست که آیا این بودجه کفاف برگزاری جشنواره را خواهد کرد یا نه؟»
وی افزود:«با توجه به حجم پیشنهادها تقریباً اوایل شهریور به چنین ارزیابی خواهیم رسید.»
وی خاطر نشان کرد:«بودجه امور فرهنگی فوق العاده اندک است. بودجه برگزاری جشنواره تئاتر عروسکی را با برنامههایی که در کشور در ارتباط با ورزش داریم مقایسه کنید. فکر نمیکنم این بودجه 200 میلیونی با هزینه اعزام یک تیم ورزشی به یک کشور خارجی قابل قیاس باشد. البته این هزینهها هم به نوبه خود ارزشمند است اما چیزی که من میتوانم بگویم این است که بودجه امور فرهنگی فوق العاده کم است.»
غریبپور در ادامه تصریح کرد:«امیدوارم با همین بودجه اندک بتوانیم جشنواره خوبی برگزار کنیم چرا که این بودجه را بهانهای برای متوقف کردن حرکتمان تلقی نکردیم ولی خانواده تئاتر و هنرمندان از کم توجهی دولتمردان نسبت به تئاتر گلهمند هستند که فکر میکنم گله به حقی است.»
وی در پاسخ به این پرسش که دبیرخانه جشنواره عروسکی چه زمانی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد گفت:«اولین مکاتبات با کارگردانانی که برای حضور در جشنواره از آنان دعوت کردهایم صورت گرفته است و پایان مرداد ماه را آخرین مهلت دریافت پیشنهادها قرار دادهایم از همان زمان نیز دبیرخانه جشنواره فعال خواهد شد.»
غریبپور درباره جذب اسپانسر برای جشن بزرگ تئاتر گفت:«این وظیفه اداره کل هنرهای نمایشی است که این موضوع را پیگیری کند. آخرین نشست دبیران جشنواره همان نشست مطبوعاتی بوده و دبیران هنوز گرد هم نیامدهاند تا با رئیس جشنواره آقای دکتر نشان جلسهای داشته باشند به همین خاطر ابعاد این قضیه کاملاً مشخص نیست ولی فکر میکنم اگر یک بخش بازرگانی در کنار جشنواره فعال باشد منجر به جذب اسپانسرهای قوی خواهد شد.»
همچنین غریبپور درباره جلسات نمایشنامهخوانی خانه هنرمندان گفت:«قبلاً موسسه اندیشهسازان این جلسات را برگزار میکرد که به دلیل مشکلاتی که برای این شرکت پیش آمد و همچنین تغییراتی که در آن صورت گرفت این فعالیت متوقف شد به همین خاطر من پیشنهاد دادم که این جلسات را خانه هنرمندان با رویکرد جدیدی برگزار کند.»
وی در ادامه افزود:«قرار شد این دوره نمایشنامهخوانیها مروری بر آثار نمایشنامهنویسان دوره قاجاریه باشد که آغازگران نمایشنامهنویسی در ایران بودهاند. با قرائت این نمایشنامهها و مطرح شدن سوژهها و دیدگاههای آنان چه بسا تمایلی برای اجرای صحنهای این نمایشنامهها نیز شکل بگیرد و حتی شاید بعدها بتوان به صورت صحنهای مروری بر آثار نمایشنامهنویسان قاجاریه را داشت.»