شهرام کرمی: باید به قابلیت تئاتر کودک و نوجوان اعتماد کنیم

دبیر هجدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان مهمترین اتفاق این دوره از جشنواره را حضور و نگاه خندان کودکان و نوجوانان توام با تلاش و جنب و جوش هنرمندان دانست که دستاورد آن ماندگاری جشنواره در همدان است.
به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر، "شهرام کرمی" در جمع خبرنگاران با اعلام این خبر که تفاهم¬نامه برگزاری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در همدان برای 5 سال آینده به زودی با حضور معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امضا میشود، افزود: باید شکرگذار باشیم که تئاتر کودک و نوجوان پایگاهی برای خود مییابد.
کرمی اضافه کرد: واگذاری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان به مدت 5 سال مقدمه¬ای است که میتوانیم برای آن برنامهریزی کنیم تا این رویداد تاثیر مثبتی در جریان تئاترکودک و نوجوان داشته باشد و بتواند منجر به شکوفایی تئاتر کودک و نوجوان و شکلگیری هویت فرهنگی شهر همدان شود.
وی تاکید کرد: جشنواره تئاتر کودک و نوجوان فقط یک جشنواره نیست بلکه رویداد هویت بخشی است که میتواند با نام شهر برگزارکننده¬اش عجین شود و به این منظور بیشتر از توجه مسئولان کشوری و استانی متکی به تلاش خود هنرمندان است که باید این موضوع را تقویت و کاستیها را برطرف کنیم.
دبیر جشنواره تئاتر کودک و نوجوان با اذعان به اینکه سطح کیفی آثار نمایشی ایران بالا است، افزود: باید به قابلیت تئاتر کودک و نوجوان اعتماد کنیم و با برنامهریزیهای کوتاه مدت و دراز مدت و ایجاد دبیرخانه دائمی جشنواره، آن را گسترش دهیم.
وی با بیان اینکه برخلاف فیلم کودک و نوجوان، در حوزه تئاتر کودک و نوجوان روند جریانسازی اتفاق افتاده است، خاطرنشان کرد: خانواده تئاتر کودک و نوجوان، چراغ تئاتر کودک را روشن نگاه داشتهاند که این تلاش منجر به برگزاری جشنوارهای در سطح بینالمللی شده و برنامهریزی در این راستا میتواند منجر به تولید مستمر و شکلگیری جریان قوی تئاتر کودک و نوجوان شود.
کرمی در این نشست ابراز امیدواری کرد تا با حمایتهای بیشتر از تئاتر کودک و نوجوان بتوانیم در درازمدت به یک نگاه حرفهای برسیم و داوران نمایشها، کودکان و نوجوانان باشند.
وی گفت: باید از طریق برنامهریزیهای دراز مدت، زمینه ساخت سالنهای نمایشی بیشتر طی 5 سال آینده در همدان را فراهم کنیم تا جشنوارههای آینده با حضور بیش از 60 گروه نمایشی و در مدت یک ماه برگزار شود.
بینالملل ویترین جشنواره نیست
وی در ادامه با تاکید بر این که نمیخواستیم بخش بینالملل ویترین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان باشد، افزود: مبنا را بر این گذاشتیم که کارها با کیفیت مناسب و تنوع کافی انتخاب شود و جشنواره منجر به تعامل بیشتر گروه¬های ایرانی و خارجی شود تا بخش بین الملل نسبت به سال گذشته رشد داشته باشد.
کرمی بارش برف در همدان در ایام جشنوراه را به فال نیک گرفت و گفت: روزهای برفی تداعی گر روزهای کودکی است و از این بابت نگران نیستیم.
وی با بیان اینکه مسئولان همدان نسبت به برگزاری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در همدان پیگیر و ثابت قدم بودند، ادامه داد: برگزاری رویداد هنری در یک شهر اتفاق بزرگی است و نیاز به حمایتهای مختلف و ایجاد ظرفیت دارد. در این میان مسئولان همدان پیگیر برگزاری رویدادهای هنری مختلف هستند که این شرایط بسیار خوبی را ایجاد میکند.
دبیر هجدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان در بخش دیگری از سخنانش در جمع اصحاب رسانه و خبرنگاران گفت: هزینههای جشنواره از دو منبع استان همدان و وزارتخانه تامین میشود و خوشبختانه در این دوره از جشنواره تئاتر کودک و نوجوان مشکل مالی نداریم و حق الزحمه گروههای نمایشی پس از اجرا پرداخت میشود.
کرمی با ارائه گزارشی از گروههای شرکت کننده در هجدهمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان و نحوه برگزاری آن گفت: 350 هنرمند و خانواده تئاتر کودک و نوجوان در بخشهای مختلف داوری، انتخاب و گروههای نمایشی مشارکت دارند و بیش از 700 هنرمند در مرحله اول متقاضی شرکت در جشنواره بودند.
وی با اعلام اینکه در این دوره جشنواره 6 عنوان کتاب تئاتر کودک و نوجوان رونمایی میشود، خاطرنشان کرد: در جشنواره امسال مشکلی در مورد سالنها نداشتیم و ظرفیت سالنهای نمایش و تعداد اجراهای جشنواره 30 درصد افزایش یافته است.
وی گفت: تمام هنرمندان، مسئولان و اعضای ستاد تهران و همدان تلاش کردند تا همه چیز به نحو احسن اتفاق بیافتد و همه اذعان دارند که همدان امسال در برگزاری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان با تجربهتر شده است.
هجدهمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان تا 20 آبانماه در همدان ادامه دارد.