در حال بارگذاری ...
...

طاهری زاده: یکی از واحدهای تئاتر می تواند، آموزش هنر سایه با دست باشد

نمایش سایه با دست یا به قول خودمان نمایش سایه ای در حدود ۱۰ سال است که روی صحنه آمده است. لازمه ماندگاری این هنر این است که مورد توجه مسوولان قرار بگیرد، به همین دلیل باید به این هنر اهمیت بدهند.

مهر: لازمه ماندگاری هنر سایه با دست این است که مورد توجه مسوولان قرار بگیرد و به آموزش این هنر اهمیت دهند و برنامه ریزی داشته باشند.
"حسن طاهری زاده"، مبتکر هنر سایه با دست در ایران ضمن اشاره به مطلب فوق گفت: نمایش سایه با دست یا به قول خودمان نمایش سایه ای در حدود 10 سال است که روی صحنه آمده است. من قبلاً با مسائل هنری آشنایی نسبی داشتم و علاوه بر آن به رشته های موسیقی و تئاتر نیز علاقمند بودم، به همین دلیل تصمیم گرفتم کار جدیدی را ارائه دهم که با شرایط موجود در جامعه ما خیلی جالب باشد. البته قبل از این که این که نمایش سایه با دست را روی صحنه ببرم، در حدود 17 سال تمرین مداوم داشتم و سعی کردم سایه ها با مردم حرف بزند. البته در گذشته، شب ها با چراغ گردسوز حرکات ساده را تمرین می کردم.
وی با اشاره به این که این رشته باید در یکی از واحدهای مربوط به رشته تئاتر قرار بگیرد، گفت: لازمه ماندگاری این هنر این است که مورد توجه مسوولان قرار بگیرد، به همین دلیل باید به این هنر اهمیت بدهند. من در حال حاضر در حدود ده شاگرد دارم که دو نفر از آن ها با جدیت تمام این کار را انجام می دهند. قبل از این که من این هنر را در ایران ابداع کنم، اساتیدی از نظر تئوری کتاب هایی را نوشته بودند، همچون "دکتر قریب پور". البته این رشته به صورت عملی در نیامده بود.
وی افزود: جوانان خیلی به این هنر سایه با دست علاقه نشان می دهند و برایشان جذاب است، ولی کار در این رشته راحت نیست و نیاز به تلاش فراوان دارد. البته لازمه فعالیت د هنر این است که دست اندرکاران امور هنری یک دید جدید به مقوله هنر داشته باشند و اگر جایی نیاز به تجدید نظر دارد، این کار را انجام دهند، مسلماً هر رشته کارشناس متخصص به خودش را می خواهد و مسوولان می توانند اقدامات لازم را انجم دهند.
وی با اشاره به جشنواره هایی که تا کنون شرکت کرده، گفت: من در سال 1375 در ششمین جشنواره بین المللی عروسکی در تهران شرکت کردم که این هنر مورد توجه مهمانان خارجی نیز که دراین جشنواره حضور داشتند، قرار گرفت و از آن به بعد کشورهای مختلف از من دعوت به عمل آوردند و در تمام جشنواره هایی که شرکت کردم، کارم به عنوان یکی از کارهای برتر انتخاب شده است.
وی افزود: در جشنواره بین المللی لاهور درپاکستان که با حضور 80 کشور شرکت کننده، مقام اول را از آن خودم کردم. در هفته فرهنگی ایران در ترکمنستان شهر عشق آباد، جشنواره بین المللی عروسکی آتن در یونان، جشنواره تابستانه اسکوییه در مقدونیه، ونزوئلا در هفته فرهنگی کشورهای عضو اوپک، جشنواره سایه ها در شهر لارسیا در یونان، جشنواره هنری در شهر کامبرا در استرالیا، جشنواره عروسکی شهر کاراکاس در ونزوئلا، جشنواره هفته فرهنگی در قطر و دوحه، جشنواره عروسکی در کپهنهاگ در دانمارک، مقام برتر را کسب کردم. البته وقتی در جشنواره سوفیا در کشور بلغارستان شرکت کرده بودم، مسوولان هنری این کشور می گفتند ما همیشه ادعا می کردیم که ما بهترین نمایش سایه با دست را ارائه می دهیم، ولی حالا می بینیم که کشوری کارش در این رابطه بهتر از ما است.
وی در پایان با اشاره به این که هیچ اطلاعی از مجمع هنرمندان پیشکسوتان را ندارد، گفت: تاکنون پیشنهادی هم در این باره به من نشده است یا اساسنامه برای ما فاکس نشده است. البته حرکت اخیری که معاونت هنری وزارت ارشاد برای دعوت از هنرمندان پیشکسوت انجام داد تا سفر تفریحی به اردبیل داشته باشیم، خوب بود. اگر این برنامه های تفریحی با میزگرد همراه باشد، مسلماً می تواند مفید باشد.