این سند به منظور نهادینه و قانونمند شدن برنامههای تئاتر کشور و معرفی هنر تئاتر به عنوان یک ضرورت در جامعه تهیه شده است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی علاوه بر اهداف کیفی، خط مشی و سیاست سند توسعه تئاتر را ایجاد شواری هنرهای نمایشی استانها تقویت نظام برنامهریزی تئاتر براساس نتایج مطالعات و تحقیقات ارتقاء کیفی و کمی تولیدات نمایشی، افزایش کمی گروههای تماشاگر، ساماندهی اوقات فراغت گروهها، کشف و پرورش استعدادهای جوان و حمایت از آنها، مشارکت و حمایت از جشنوارههای ملی و بینالمللی و ایجاد پژوهشکده هنرهای نمایشی ذکر کرد.
”سند توسعه تئاتر” با توجه به چشمانداز بیست ساله جمهوری اسلامی ایران تدوین و برای تصویب به هیئت دولت ارائه شده است. این سند به منظور نهادینه و قانونمند شدن برنامههای تئاتر کشور و معرفی هنر تئاتر به عنوان یک ضرورت در جامعه تهیه شده است.
احمد مسجدجامعی ضمن بیان مطلب بالا اهداف کیفی سند توسعه تئاتر شامل آفرینش و ارائه آثار نمایشی متناسب با منزلت فرهنگی کشور نیاز به گسترش مناسب برای بروز خلاقیتها و رشد اندیشه و شکوفایی سرمایههای انسانی، رشد و اعتلای فرهنگ و هنری ایرانی ـ اسلامی در جهت صیانت و اشاعه بنیادهای هویت ملی و حضور موثر در گستره جهانی و تعاملات بینالمللی به منظور ارائه آثار نمایشی دانست.
به گزارش سایت ایران تئاتر از روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی علاوه بر اهداف کیفی، خط مشی و سیاست سند توسعه تئاتر را ایجاد شواری هنرهای نمایشی استانها تقویت نظام برنامهریزی تئاتر براساس نتایج مطالعات و تحقیقات ارتقاء کیفی و کمی تولیدات نمایشی، افزایش کمی گروههای تماشاگر، ساماندهی اوقات فراغت گروهها، کشف و پرورش استعدادهای جوان و حمایت از آنها، مشارکت و حمایت از جشنوارههای ملی و بینالمللی و ایجاد پژوهشکده هنرهای نمایشی ذکر کرد.
مسجدجامعی گفت:«بنا بر مفاد سند توسعه تئاتر و با تشریک مساعی با هنرمندان و کارشناسان تئاتر، برنامههایی نظیر، توسعه فضاهای آموزشی، ایجاد موزه و آرشیو، تشکیل باشگاه هنرهای نمایشی، راهاندازی سایت و کتابخانه الکترونیکی به مرحله اجرا درخواهد آمد.
وی اظهار داشت:«در بخش دوم برنامه که مربوط به توسعه ملی مدیریت هنرهای نمایشی است بر ایجاد صندوق حمایت از تولید آثار نمایشی، توانمندسازی مدیریت اقتصاد تئاتر، ارتقاء جایگاه تئاتر از طریق امور تصدیگری به سازمانهای دولتی و غیردولتی تاکید شده است.»
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مورد افزود:«این دو دسته برنامه با کمک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به سازمانهای مربوط مانند سازمان مدیریت و برنامهریزی کارش را آغاز میکند اما آن چه که مهم و تعیین کننده است این است که در برنامه چهارم توسعه شرایط گسترش همه جانبه تئاتر فراهم آید.
طرح سند توسعه تئاتر کشور در سال گذشته از سوی مسئولان هنرهای نمایشی مطرح شد و با انتخاب گروهی از کارشناسان و مشاوران تئاتری، کار تهیه و تنظیم پیشنویس آن آغاز و در نهایت سند نهایی تدوین و آماده ارائه به هیئت وزیران گردید.
روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی