”داوود دانشور”: روی شیوه اجرایی نمایشهای بخش بینالملل متمرکز شویم
"داود دانشور" معتقد است:«برای تاثیرگذاری بیشتر بخش بین‌الملل بهتر است بر شیوه اجرایی گروه‌های خارجی و تکنیک‌های آنها در جشنواره امسال متمرکز شویم.»
به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر، این پیشکسوت تئاتر در گفتوگو با پایگاه اطلاع رسانی سی امین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، درباره بخش بینالملل این جشنواره گفت:«دعوت از نمایشهای خارجی برای اجرا در جشنواره زمینه خوبی را برای تعامل با گروههای خارجی فراهم میکند و فرصتی فراهم میشود که مقایسهای بین کارهای داخلی و خارجی صورت بگیرد.»
این استاد دانشگاه افزود: «باید نمایشهایی را در زمینه بینالملل به اجرا در آوریم که جنبه آکادمیک و آموزشی برای مخاطب داشته باشند. برای همین باید با تعریف یک موضوع مانند، سبک اجرایی، میزانسن، بیان، بدن و شیوههای متداول تئاتر در جهان.... برای انتخاب آثار بخش بینالملل اقدام کرد. مثلا برای انتخاب؛ لازم است که به سبک اجرایی نمایشها توجه بیشتری داشت یک نمایش میتواند یک موضوع کلاسیک داشته باشد ولی به شیوه و سبک اجرایی نو و درخور توجه به اجرا در بیاید. برای زمینههای ورود کردن به موضوعاتی مثل تئاتر فیزیکال و پرفورمنس که ما تنها با این مفاهیم به شکل نظری روبرو شدهایم و تجربه کارهای عملی آن را در سبقه تئاتر کشور نداریم، باید وقت و بودجههای در خور در نظر گرفته شود؛ زیرا ما شرایط رشد طبیعی تئاتر را نداشتهایم.»
وی در ادامه بیان کرد: «موضوعی شدن بخش بینالملل و سوق پیدا کردن به این سمت و سو ممکن است موجب محدود شدن گروههای خارجی شود، زیرا هر گروه فرم اجرایی خودش را دارد؛ ولی از سوی دیگر میتواند با یک موضوع به پیش برود و جنبه آموزشی را افزایش دهد. بهتر آن است برای تاثیر گذاری بیشتر نمایشهای بخش بینالملل با موضوع خاص، تنها محدود به جشنواره نشد و به صورت مستمر و در طول سال به اجرا این نمایشها اقدام کرد.»
یادآوری میشود سیامین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر از تاریخ 5 تا 22 بهمن سال جاری با دبیری رحمت امینی برگزار میشود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر به سایت جشنواره تئاتر فجر www.fitf.ir مراجعه کنید.