غریبپور: در خصوصیسازی فرهنگ و هنر دچار سوءتفاهم شدهایم
در محول کردن فرهنگ و هنر به بخش خصوصی دچار سوءتفاهم شدهایم و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی باید در این بخش با کمک کارشناسان برنامهریزی داشته باشد.
فارس: بهروز غریبپور مدیر عامل خانه هنرمندان گفت: در محول کردن فرهنگ و هنر به بخش خصوصی دچار سوءتفاهم شدهایم و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی باید در این بخش با کمک کارشناسان برنامهریزی داشته باشد.
بهروز غریبپور، مدیر عامل خانه هنرمندان درباره انتظارات اهالی هنر از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آینده بیان داشت: توقعاتی که اهالی فرهنگ و هنر از وزیر دارند همان توقعاتی است که هنرمندان در زمان وزرای 6 دوره قبل داشتهاند. در توسعه کمی و کیفی فضای فرهنگی و هنری کشور طی سالهای بعد از انقلاب شاهد اتفاقات خوبی بودهایم.
وی افزود: بعد از پیروزی انقلاب مجتمعهای فرهنگی و هنری زیادی دایر شد که این فضاها قابل استفاده بودند اما در این سالها نتوانستیم، ستاد مشترک هنرمندان را تشکیل دهیم و به همین علت از نظر پاسخگویی به اجراهای تئاتری و موسیقی مشکل داریم.
غریبپور بیان داشت: در توسعه کمی هنر و فضاهای هنری باید یک گروه کارشناسی مرکب از هنرمندان و معماران تشکیل شود تا این گروه بتواند با هزینه موجود، ساخت فضاهای فرهنگی و هنری را عهدهدار شوند این کار باعث میشود که مسؤولان مجبور به تحمل هزینههای گزاف نشوند.
وی با اشاره به دوران وزارت عطاالله مهاجرانی گفت: در آن دوران قرار بود که در هر شهر بزرگ یک سالن ساخته شود این کار به دلیل کوتاه بودن عمر وزارت محقق نشد و امیدواریم در دولت جدید این کار تحقق یابد. همچنین در دورههای دیگر وزارت وعده ساخت 500 سالن سینما داده شد که این کار نیز صورت نگرفت.
هر چند به برخی سینماها کمک شد اما این کافی نیست و در دولت جدید، وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی باید به این امر رسیدگی کند.
مدیرعامل خانه هنرمندان ادامه داد: در مساله توسعه کمی نیازهای اولیه در برخی نقاط بحرانی است و باید به آن توجه کرد.
این کارگردان سپس به توسعه کیفی اشاره کرد و یادآور شد: برای آنکه بتوانیم توسعه کیفی در حوزه فرهنگ و هنر را مورد ارزیابی قرار دهیم، بهتر است که میان بودجه فرهنگ و ورزش در کشور مقایسهای شود. رسیدگی به ورزش در یک کشور مهم و ضروری است اما باید به رشتههای هنری نیز توجه خاص شود.
وی تصریح کرد: با رایزنی دولت جدید و مجلس شورای اسلامی میتوان برای این موضوع راهکاری اندیشید. نبود بودجه در طرحهای هنری و فرهنگی کمرشکن است به عنوان مثال، اگر یک هنرمند فعال تئاتری در سال بتواند 2 نمایش را به روی صحنه ببرد، میانگین دستمزدش در سال 100 هزار تومان خواهد بود و این برای هنرمند سخت است. وزیر باید به حوزه هنر به خصوص بودجه تئاتر نیز بیاندیشد.
غریبپور در ادامه صحبتهای خود به بخش خصوصی اشاره کرد و با بیان این مطلب که نباید همه کارها را به بخش خصوصی محول کرد، بیان داشت: در سالهای اخیر در محول کردن فرهنگ و هنر به بخش خصوصی سوءتفاهم ایجاد شده است. همه بر این تصور هستند که سرمایهگذاری، سودآوری و فعالیت در تولیدات معنوی باید بر عهده بخش خصوصی باشد و این تفکر نوعی تضاد دارد. وزیر جدید باید از تجربه کارشناسان در این حوزه استفاده کند.
وی افزود: در تمام دنیا فعالیتهای هنر از نظر مادی در دست دولت، شهرداری بوده و بخش خصوصی فضای مطلوب را به وجود میآورد.ما نیز در این حوزه باید به این فضا برسیم که نحوه خصوصی سازی در حوزه هنر و فرهنگ مشخص شود.