در حال بارگذاری ...
...

رضا حامدی خواه: بودجه تئاتر باید به بودجه ای ثابت و درست تبدیل شود

سیاست گذاری های مرکز هنرهای نمایشی باید نهادینه شود و سازمانی تشکیل گردد که تغییر مدیریت نیز نتواند به آسانی در آن دست برده و یا باعث تغییر در بودجه تئاتر شود.

مهر: سیاست گذاری های مرکز هنرهای نمایشی باید نهادینه شود و سازمانی تشکیل گردد که تغییر مدیریت نیز نتواند به آسانی در آن دست برده و یا باعث تغییر در بودجه تئاتر شود.
"رضا حامدی خواه"، کارگردان تئاتر در مورد نحوه برگزاری جشنواره تئاتر فجر امسال گفت: قرار است امسال نمایش هایی که به جشنواره راه می یابند از میان اجراهای عمومی انتخاب شوند که این کار درستی است. همچنین گروه های شهرستانی نیز از میان نمایش های به اجرا در آمده انتخاب خواهند شد. اما چند تبصره در آن وجود دارد که باعث اختلاف می شود. برای مثال قرار است تعداد 15 کار به صورت سفارشی به جشنواره راه یابند. این باعث به وجود آمدن تردید نسبت به بندها و تبصره های موجود در فراخوان می شود.
او ادامه داد: از سوی دیگر نتیجه ادغام 3 جشنواره با یکدیگر نامشخص است. یک جشنواره بسیار خوب در تئاتر برگزار می شد و آن جشنواره عروسکی بود که در دنیا شناخته شده بود و اعتبار جهانی داشت. ادغام آن با جشنواره های دیگر باعث می شود اعتبار آن مورد سوال و تحت الشعاع جشنواره فجر قرار گیرد.
حامدی خواه در ارتباط با بودجه تئاتر گفت: بودجه تئاتر باید به بودجه ای ثابت ودرست تبدیل شود نه آنکه از محل پاسکاری های دیگر ارگان ها تامین شود. مقدار آن باید به طور روشن در مجلس مشخص و قانون آن تعیین شود تا بتوان بر اساس آن برنامه ریزی کرد. در این صورت، اگر بودجه دیگری از یکی از ارگان ها به آن تخصیص یابد، به عنوان مازاد و کمک در نظر گرفته شود.
کارگردان نمایش " اعترافاتی درباره زنان " ادامه داد: من با همان گروه نمایش " اعترافاتی درباره زنان " تمرین نمایشی را آغاز و درخواست اجرای عمومی و سالن را نیز مطرح کردم، اما اسم ما در لیست اجراهای 6 ماه اول سال آینده جای گرفت. من به این قانون احترام می گذارم، به شرط آنکه همیشه به اجرا در آید و بتوان اطمینان داشت که هر 2 سال یکبار فرصت اجرا پیش خواهد آمد. ولی در این چند ماه اغلب قول های مرکز هنر های نمایشی تکذیب شده اند. از طرفی این قانون نوعی سهمیه بندی است که تنها در مورد کارگردان ها اعمال می شود و نه بازیگران و طراحان صحنه و دیگر عوامل نمایشی. چنین تناقضی باعث می شود من هم به عنوان کارگردان ترجیح دهم به بازی در کار خود روی بیاورم.بارها اعلام کردیم که فرصت برای کارگردان ها کم است. با تمام این شرایط مشخص نیست که مسئولین خود تا چه اندازه به آن پایبند هستند و آیا با تغییر مدیریت باز هم به آن پایبند خواهند بود؟
حامدی خواه در پایان سخنان خود افزود: ترجیح می دهم اجرای عمومی داشته باشم تا اینکه تنها برای جشنواره انتخاب شوم. اگر اجرای عمومی داوری شود تفاوت بسیار دارد تا اجرای جشنواره ای مورد داوری قرار گیرد. آنچه که مهم است تداوم کار است.