در حال بارگذاری ...
...

با عشق می‌توان آثار ماندگار خلق کرد

با عشق می‌توان آثار ماندگار خلق کرد

در مراسم اختتامیه اولین جشنواره تجلی بصیرت که شامگاه شنبه دهم دی‌ماه ۱۳۹۰ برگزار شد، از برگزیدگان بخش‌های تجسمی، موسیقی و تئاتر با اهدای لوح تقدیر، تندیس جشنواره و جوایز نقدی قدردانی شد.

به گزارش خبرنگار سایت ایران تئاتر، در بخش فعالان تئاتری حوزه تجلی بصیرت از سعید کشن‌فلاح و محمدرضا مداحیان تجلیل شد.
در این مراسم سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه معاونت هنری سال گذشته به شکل محدود و امسال در شعاع وسیع جشنواره تجلی بصیرت را برگزار کرده است، از حمید شاه‌آبادی معاون هنری وزارت فرهنگ و سایر همکاران‌اش تشکر کرد که احساس مسولیت کرده و تعهد خود را نسبت به روز نهم دی که قهرمانان حقیقی آن مردم هستند، نشان داده‌اند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه یادآور شد که در هنر قداست و معنویتی هست که می‌تواند بسیار مفید و موثر باشد و هنرمندان می‌توانند در چالش‌های غبارآلود نکات ظریف و باریک‌تر از مو را برای همگان عیان کنند. تا این‌گونه، هنرمندان بتوانند مردم را دردفاع از آرمان‌هایشان همراهی کنند.
حسینی همچنین تاکید کرد: هنرمندانی که از معرفت زمان شناسی، جامعه شناسی و آینده‌نگری برخوردار هستند، در جهت رشد، تعالی و پیشرفت کشور منشا خیر و برکت خواهند بود.
وی با اشاره به قدرت تاثیرگذار عشق یادآور شد که همواره هنرمندان با نیروی عشق در آفرینش آثار خود بکوشند. چنانچه مجموعه "مختارنامه" به مدت هشت سال با عشق و علاقه هنرمندان پدیدآورنده‌اش شکل گرفته و امروز توانسته با علم و اراده قوی در سطوح بین‌المللی برمردم جهان تاثیرگذار باشد.
سپس اصغر امیرنیا، دبیر اولین دوره جشنواره تجلی بصیرت به ارائه گزارشی از روند شکل‌گیری و برگزاری این جشنواره پرداخت.
وی نهم دی سال 88 را برگ زرینی از پیروزی‌های انقلاب اسلامی و ملت شریف ایران تلقی کرد که معاونت هنری در ادامه فعالیت‌های خود توانسته در سه بخش تجسمی، موسیقی و تئاتر بخش‌هایی از حماسه مردمی نهم دی را آشکار کند.
امیرنیا در گزارش خود در مورد فعالیت‌های بخش تئاتر اولین جشنواره تجلی بصیرت اشاره کرد: از میان 350 اثر ارائه شده به دبیرخانه اولین جشنواره تجلی بصیرت، 93 اجرای صحنه‌ای، 56 اثر برای نمایشنامه‌خوانی، 80 اثر در بخش نمایشنامه‌نویسی، 39 اثر در بخش نمایش رادیویی و 82 اثر در بخش خیابانی ارائه شده است، در این جشنواره 20دانشگاه حضور فعال داشته‌اند.   
بخش صحنه‌ای
در زمان اهدای جوایز، ابتدا از شجاعی مسوول فنی تالار کوچک محراب به دلیل همکاری و فعالیت مداوم، با اهدای لوح تقدیر قدردانی شد.
در بخش موسیقی و آهنگسازی از وحید ویاری آهنگساز "صدای سکوت" و در بخش طراحی صحنه از فاطمه منیری طراح صحنه "نقل سرخ" تقدیر به عمل آمد.
در بخش بازیگری مرد، از مهدی رکنی (تمام من، همه عدو) رتبه سوم، علیرضا غایب (مجلس شمرکشون) رتبه دوم و صالح سرو علیشاهی (ابوغریب تا غربت) رتبه اول تقدیر به عمل آمد و جوایز نقدی، لوح تقدیر و تندیس یادواره به آنان تقدیم شد.
در بخش بازیگری زن، رتبه سوم معرفی نشد و مهدیه داداش رستمی ثالث بازیگر نقل سرخ و خاطره مسلمی بازیگر "اتاق خاموش، چراغ روشن" در رتبه دوم و اول برگزیده شدند.
همچنین از علیرضا قاسمی کارگردان  نمایش "نقل سرخ"، تقدیر شد و خداداد خدام کارگردان نمایش "اتاق خاموش، چراغ روشن" به عنوان نفر برگزیده اعلام شد.
در بخش نویسندگی از علیرضا حنیفی تقدیر شد و نویسنده نمایش "اتاق خاموش، چراغ روشن" خداداد خدام به عنوان نفر برگزیده اعلام شد. همچنین هیات داوران متشکل از امیر دژاکام، محمود رضا رحیمی و محمدرضا عارف از نمایش "با هم به سوی روشنی" تقدیر و تشکر کردند.
 بخش خیابانی  
برای طرح و ایده برتر به ترتیب از نادره حیدریان (گمشده)، احمد صمیمی (میدان مین) و پروانه علی ضامنی (مسیر) به عنوان رتبه اول تا سوم تقدیر به عمل آمد و جوایزی به آنان اهدا شد. همچنین در این بخش از خیرالله تقیانی‌پور نویسنده "نذر کریم" تقدیر شد.
در بخش کارگردانی نفر اول نادره حیدریان (گمشده)، نفر دوم به طور مشترک احمد صمیمی و ظاهریان (میدان مین) و نفر سوم محمد هادی عطایی (نذر کریم) تقدیر به عمل آمد. هم¬چنین از ماندانا ابهری کارگردان نمایش "قدسیان" تقدیر به عمل آمد.
در بخش بازیگری امین رحیمی (میدان مین)، محمد هادی عطایی (نذر کریم) و محمد حاجتی (شهر خان) به ترتیب اول تا سوم شدند.
نمایشنامه‌نویسی
در بخش نمایشنامه‌نویسی رتبه اول تا سوم به ترتیب به علیرضا میرزا عمادی (هفت سین سال 63)، علی جولایی (پناهگاه) و بهناز امینی (تا صبح) رسید و از نمایشنامه‌های خانه باغ (نوشته مهدی صالحیار)، مسافران (علی میرزاعمادی)، مخالف‌خوان (محمدرضا قلی‌پور)، با من (کامران شهلایی)، بیگانگان (کیمیا کرجی) و شمعدانی (جمال‌الدین تیموری) تقدیر شد.
نمایش رادیویی
در بخش نمایش‌های رادیویی علیرضا حنیفی برای نمایش "بازی انتظار" به عنوان نویسنده برگزیده، مهدی شهداد از اصفهان برای نمایش "پنهان در صدف" به عنوان کارگردان برگزیده، ویکتوریا براری از اصفهان برای نمایش "پنهان در صدف" به عنوان تهیه‌کننده برگزیده و سعید نعمتیان از مازندران برای نمایش "نقش بر آب" به عنوان افکتور برگزیده شناخته و تقدیر شدند.
همچنین در بخش بازیگری زن، آذر منتظر از قزوین برای نمایش "علامت دامن است"، الهه پورجمشید از البرز برای نمایش "کمند" و در بخش بازیگری مرد مهران زنجانی از مازندران برای نمایش "نقش بر آب"، و حسن جریره از اصفهان برای نمایش "پنهان در صدف" به عنوان هنرمندان برگزیده تقدیر شدند.
نمایشنامه‌خوانی
در این بخش لوح تقدیر به فهمیه جعفری بازیگر پیشکسوت نمایش در بیداری اهدا شد. همچنین به پویا رییسی آهنگساز نمایش آرش کمان‌گیر به عنوان آهنگساز برتر لوح سپاس و تندیس جشنواره و جایزه نقدی اهدا شد.
خانم¬ها سپیده دسینه (تضاد)، ندا فرهنگ مهر (ساعت چنده؟ وقت صبحانه است) و زارا مولایی (بدریه ماادری) به عنوان نفرات سوم تا اول نقش‌خوان‌های زن انتخاب شدند.
در بخش نقش‌خوان‌های مرد به ترتیب رتبه سوم حسین عاشوری (تضاد)، رتبه دوم به طور مشترک امین سالاری (بدریه ماادری) و کیانوش نژاد (ساعت چنده؟ وقت صبحانه است) و رتبه اول به طور مشترک ابوالفضل قاسمی (آداب جنگ کردن) و حسین ظاهری (بدریه ما ادری) اعلام و تقدیر شدند.
کارگردان‌های برگزیده به ترتیب رتبه سوم تا اول محسن پنجابی (محرم زنده است)، کیانوش نژاد (ساعت چنده؟ وقت صبحانه است) و سیما رحمانی (بدریه ماادری) شدند.
همچنین نمایش "بدریه ماادری" به عنوان نمایش برگزیده با دریافت لوح تقدیر و تندیس جشنواره و جایزه نقدی اعلام شد.
حاشیه:
در این مراسم صابر خراسانی، شاعر اهل بیت شعر خوانی کرد. علی نفری به ارائه آهنگ و آواز برای اهل بیت پرداخت. گروه همخوان ولایت نیز یک سرود اجرا کردند. حسن روح‌الامینی نیز همزمان با مراسم به اجرای یک اثر نقاشی در قالب رنگ و روغن پرداخت.