گزارشی از نشست خبری نمایش” اسکلیگ و بچه های پرواز”

نشست خبری نمایش "اسکلیگ و بچه های پرواز" به کارگردانی محمد عاقبتی صبح یکشنبه ۳۱ اردیبهشت با حضورکارگردان، "مهدی کوشکی" نویسنده و "لیلی رشیدی" و "هوتن شکیبا" بازیگران این نمایش در تالار وحدت برگزار شد.
به گزارش دریافتی سایت ایران تئاتر از روابط عمومی و امور بین الملل بنیاد رودکی، "محمد عاقبتی" کارگردان این اثر ضمن اظهار تاسف از حادثه خرمدره و نیز ضمن تشکر از عوامل و دست اندرکاران بنیاد رودکی در خصوص اجرای یک اثر کودک و نوجوان گفت: ژانر نوجوان واقعا ژانر سختی است که ما تاکنون برایش کاری انجام نداده ایم و حالا با اقتباس از کتابی که بیش از 15 جایزه جهانی گرفته، قصد داریم چنین نمایشی را برای این گروه سنی اجرا کنیم.
عاقبتی با اشاره به حضور چند کودک به عنوان مشاور کارگردان در این نمایش اظهار داشت: حضور این کودکان اصلا ادا نیست و ما از حضور آنان در جزئیات این نمایش از اسم تا طراحی پوستر، بهره بردیم.
وی در خصوص تغییرات این نمایش نسبت به اجرا در جشنواره کودک و نوجوان همدان گفت: این نمایش خیلی تغییر کرده؛ از متن و شیوه اجرا گرفته تا حضور خسرو پسیانی به عنوان بازیگر.
عاقبتی افزود: وقتی چند ماه پیش دیدم حسن معجونی نمایشی در ژانر نوجوان برای اجرا در تالار حافظ آماده می کند، با خود فکر کردم که چه خوب می شود اگر بتوانیم تالار حافظ را در فصل تابستان به اجراهای ژانر نوجوان اختصاص دهیم؛ چرا که به نظر من تالار حافظ پتانسیل لازم برای شناخته شدن با اجراهای خوب را دارد. فقط تنها نگرانی من به دلیل اجرا در ماه خرداد و فصل امتحانات بچه هاست.
در ادامه این نشست مهدی کوشکی نویسنده این نمایش در رابطه با اینکه چرا به تئاتر نوجوان کمتر پرداخته می شود گفت: همیشه به تئاتر کودک خیلی سطحی نگاه می شود و به یک کار موزیکال فقط برای سرگرمی بسنده می شود، اما ژانر نوجوان مرحله گذر به مرحله بزرگسالی است، مرحله ای که مخاطب نه کودک است که فقط بخواهد سرگرم شود و نه بزرگسال است که مجبور باشیم موضوعاتی را برایش در نظر بگیریم که او را به تفکر وادارد، در نتیجه کار در ژانر نوجوان بسیار سخت است.
لیلی رشیدی نیز با اشاره به سختی کار در ژانر کودک و عدم توجه مسوولان و هنرمندان به این ژانر گفت: ما نه تنها در تئاتر بلکه در تلویزیون و سینما هم برنامه ای برای سن نوجوان نداریم و به نظر من این وظیفه هنرمندان و مسوولان است که جدی تر به این ژانر نگاه کنند و کم کم اصولی را یاد بگیرند.
وی اجرا در ماه خرداد را یکی از مشکلات این نمایش برشمرد و اظهار داشت: این یک مشکل بزرگ است که نمایش مختص نوجوانان در ماه خرداد که فصل امتحانات آنان است روی صحنه می رود، جا داشت که مسوولان خود این موضوع را در نظر می گرفتند و راجع به آن فکر می کردند؛ چرا که نمایش نوجوان در ماه خرداد آن طور که باید و شاید دیده نمی شود.
هوتن شکیبا نیز دیگر بازیگر این نمایش با ابراز خوشحالی از بازی در این اثر گفت: خوشحالم که یکی از دغدغه های همیشگی من با بازی در یک کار متفاوت برای کودک و نوجوان برطرف شد، باورمان نمی شود که نسل نوجوان نسل با هوشی است.
گفتنی است نمایش "اسکلیگ و بچه های پرواز" در طول ماه خرداد اجرایش را در تالار حافظ آغاز و با 30 اجرا همه روزه از ساعت 18 روی صحنه است.