در حال بارگذاری ...
...

”رسول نجفیان”: بدون هویت ملی نمی توان هویت جهانی پیدا کرد

”رسول نجفیان”: بدون هویت ملی نمی توان هویت جهانی پیدا کرد

"رسول نجفیان"گفت: ساختار داستانی بلند آثار فردوسی باعث می شود که  کارگردانان تئاتر بیشتر از آثار دیگر ادیبان به آن بپردازند.

نجفیان که سالهاست آثار ادیبان بزرگی چون مولانا را روی صحنه اجرا می کند، در گفت و گو با سایت ایران تئاتر گفت: کوتاه بودن آثار برخی از ادیبان بزرگ ایران چون عطار باعث می شود کارگردانان تئاتر کمتر به این داستان ها روی آورند.
وی ادامه داد: از میان آثار عطار تنها منطق الطیر است که داستان بلندی دارد و می توان از طریق آن یک اثر یک ساعته به صحنه آورد.
نجفیان خاطرنشان کرد: آثار مولانا توسط هنرمندان زیادی به صحنه رفته و مورد استقبال مخاطبان قرار گرفته که از این دست می توان به نمایش شمس پرنده کاری از پری صابری اشاره کرد.
این هنرمند پیشکسوت عنوان کرد: ادبیات ایران به دلیل اینکه به انسان ها هشدار می دهد و جنبه آموزشی دارد هنرمندان می توانند در عرصه درام و موسیقی به آن اقتدا کنند.
نجفیان تاکید کرد: در جامعه امروزی دیده می شود که برخی از جوانان هنرمند، تحت تاثیر تئاتر مدرن غربی قرار گرفته اند که به عقیده من پرداختن و توجه به آنها تکرار مکررات است؛ چرا که این آثار علی رغم اینکه در هر کشوری وجود دارند، هیچ حرف و جذابیتی برای تماشاگر ندارند.
وی افزود: تئاتر آیینی سنتی پر از حرف، ضرورت و درک و نیاز است و در صورتی که جوانان و هنرمندان تئاتر بتوانند ساختار و مدرنیسم را در آن وارد کنند، طبیعتا آثاری فاخر که دارای هویت ملی نیز هستند به صحنه می روند.
نجفیان یادآور شد: بدون هویت ملی نمی توان هویت جهانی پیدا کرد و هویت ملی با ارائه بازتاب و تجلی فرهنگ و آیین یک قوم شکل می گیرد.
این هنرمند پیش کسوت تئاتر در پایان اظهار کرد: بسیاری از راهکارهای غربی، برگرفته از  پند ها و حرف های اصیل و پر محتوای ادیبان ماست که غربیان در سال های پیشین  از طریق مطالعه آثار فاخر  ما به آن دست پیدا کرده اند.