پیام تسلیت کاربران سایت ایران تئاتر به مناسبت درگذشت استاد ”حمید سمندریان”

حمید سمندریان بزرگمرد پیش کسوت تئاتر ایران پنج شنبه ۲۲ تیرماه پس از یک دوره بیماری دار فانی را وداع گفت. در غم از دست دادن پدر تئاتر ایران جامعه تئاتر و اهالی هنر و علاقمندان آثار او به سوگ نشستند. آنچه می خوانید پیام تسلیت کاربران سایت ایران تئاتر است در فراق این هنرمند ارزنده و استاد تئاتر کشور که در پی می آید:
***
با شنیدن خبر فوت استاد سمندریان، واقعا متاثر و متاسف شدم ! دوست داشتم برای یک بار هم شده از نزدیک ایشان را ملاقات کنم و این افتخار نصیبم می شد تا شاگردشان باشم؛ از خداوند منان برای روح این عزیز، علو درجات و برای خانواده محترمشان صبر جزیل مسالت دارم و در آخر به خانواده ایشان و جامعه هنری، علی الخصوص خانواده تئاتر ایران تسلیت عرض میکنم.
(حسین پیله چیان)
برای استادم، که پروازش پشت آسمان را خم کرد و در سوگ تو باز می گوییم، نامت سپیده دمی است که بر پیشانی آسمان می گذرد ـ متبرک باد نام تو! ـ و ما همچنان دوره می کنیم شب را و روز را ، هنوز را
(مینا)
چهره های تاثیرگذار و شکل دهنده تاریخ هنر در جامعه بسیار کم تعدادند. استاد حمید سمندریان که نامش برای همیشه تاریخ ماندگار خواهد بود در روند تکامل هنر نمایش نقش بنیادی داشت. وقتی برای اولین بار نمایش "اشباح" اثر هنریک ایبسن را ترجمه و اجرا کرد در زمینه محمل تئاتر آن زمان انقلابی به پاکرد و بدعتی نو و ماندگار بنا نمود. دانش آموختگان مکتب او که هنرمندان برجسته و توانایی هستند همچنان رهرو راه اویند. به یاد دارم در سال 1347 استاد نمایش " شهاب آسمانی " را در انیستیتو گوته به زبان آلمانی و توسط بازیگران آلمانی اجرا کرد و برای چند نقش از دانشجویان دانشکده هنرهای زیبا در رشته تئاتر هم استفاده کرد که من نیز افتخار شاگردی و بازی در آن نمایش را داشتم. در پایان نمایش و هنگام رورانس بعد از حضور استاد روی صحنه، آلمانی ها آنقدر تشویق کردند و گل نثارش کردند که بعد از پنج بار باز و بسته شدن پرده، استاد شاخه های گل را از اطراف خود جمع می کرد و رنگش سرخ شده بود. روحش شاد و یادش گرامی باد.
(نعمت اسداللهی 91/4/22)
خداوند روح استاد را قرین رحمت کند. روحش شاد.
(ائلمان)
بنده حقیر هم این ضایعه دردناک را از طرف گروهای تئاتر شهرستان سبزوار به خانواده محترم استاد سمندریان و هنرمندان هنرهای نمایشی کشور تسلیت عرض می نمایم.
(محمدحسین غایبی مسئوول انجمن هنرهای نمایشی سبزوار)
کسی نمیتونه قدردان واقعی این استاد مهربان باشه
(ثریا)
روح استاد بزرگمان شاد.
(هادی)
موجیم و وصل ما از خود بریدن است، ساحل بهانه است، رفتن رسیدن است . . . بی درد و بی غم است چیدن رسیده را خامیم و درد ما از کال چیدن است (قیصر امین پور) یادشان پا بر جا...
(صبا صمدی شادلو)
خانواده تئاتر عزادار شد. خدا بیامرزتش
(محمد آزادیان)
آن مرد،مرد بود.
(محمد حردانی)
تمام بزرگان تئاتر را داریم از دست میدیم و برای ادامه راهشون هیچ جایگزینی نداریم ..
(ساناز)
تسلیت
(تئاتر گیلان)
وقتی بی پلک زدنی نمایشی رو دیدی جادوی صحنه اتفاق افتاده ، استاد عزیز بار ها ما رو جادو کرد و ما بی پلک زدنی ستایشش کردیم .... او ماندنی است.... روحش شاد
(یاسمن مهرجو)